Pokémon GOals 2020 – hoe ver staat het?

Begin dit jaar stelde ik mezelf een aantal eigen speeldoelen voor Pokémon Go. Corona zorgde ervoor dat het spelen dit jaar heel anders werd. Spelers zien elkaar minder en een wereldwijde lockdown zorgde ervoor dat Niantic elementen in het spel aanpaste. Had dit invloed op mijn speelresultaten?

Bijzonder Pokémon Go jaar

Het jaar 2020 is niet alleen in onze normale samenleving een vreemd jaar, maar dit geldt ook voor het spel. Niantic zorgde voor meer spawns van Pokémon, langere en snellere incense, dagelijkse opdrachten zonder een stop te spinnen en nog veel meer voordelen. Ik somde ze eerder al op in een lijstje met redenen waarom je juist nu moet beginnen met spelen. Eerlijk, een heleboel van die maatregelen maken het spel momenteel nog leuker en ze worden telkens een maandje verlengd. Het zou jammer zijn als sommige ervan straks weer teruggedraaid worden.

Go Fest Global

Jaarlijks houdt Niantic op enkele plekken in de wereld een betaald evenement waar duizenden spelers samenkomen. Ik had gehoopt dit jaar naar de editie in Dortmund te gaan. Corona zorgde er voor dat dit evenement niet doorging, net als de andere landen. Als compensatie werd er een speciale Global editie gehouden. Tickethouders konden twee dagen lang vanuit huis spelen. Voor Vaderdag kreeg ik zo’n ticket van Chantal en de kids. Samen met Bart heb ik twee dagen lang 10 uur achter elkaar gespeeld. Veel gevangen, een aantal leuke shiny’s erbij en een toffe aanvulling van mijn Pokédex met soorten die je normaalgesproken hier niet kan vangen. Een evenement wat zeker ook geholpen heeft bij het behalen van de enkele doelen.

GOals 2020

Om makkelijk te kijken hoever ik nu ben, kopieerde ik mijn doelen naar deze blog. Bij elk doel plaats ik een aantekening over de huidige stand.

600e gym draaien

Momenteel heb ik 476 verschillende schildjes en dat mogen er een heel stuk meer worden. Als een Pokétrainer overal waar ik kom souvenirtjes verzamelen.

Ondanks dat we door Corona beperkter zijn in reizen, ben ik dat niet als ik alleen ga. Op weg naar verschillende plekken zorgde ik voor wat tussenstops om digitaal tegen een paaltje te piesen en nieuwe schildjes te verzamelen. Dat er in mijn dorp een nieuwe gym bij kwam en een dorp verderop een aanvulling kwam doordat ik nieuwe stops aanmaakte, scheelde ook weer wat op de teller. Door veranderingen in het spel kun je nu ook uitgenodigd worden voor een raid op afstand. Op deze manier verzamelde ik een schildje in Engeland en Rusland. Ik vermoed dat er zo nog wel meer bijkomen. Inmiddels staat deze teller op 623 Pokégyms.

30.000 Pokémon vangen

Met 366 dagen zijn dit er 82 per dag.

Dit wordt een lastige. Misschien niet qua hoeveelheid, maar qua tellen. Aan het einde van 2019 weet ik de eindstand niet meer, maar dit moet tussen de 50.000 en 60.000 geweest zijn. Met bijna 80.000 Pokémon op de teller nu, zijn er al ruim 20.000 gevangen. Laat ik voor de zekerheid het getal 90.000 als doel stellen.

7x 50 km halen in een week

Flinke stappen maken, wat door de verbeterde synchronisatie beter te halen is.

Minder op de fiets gezeten, veel gewerkt en minder op pad zijn werkten niet echt mee. Tot nu toe pas 1x de 50 gehaald. Hier moet dus echt nog wat gebeuren.

55 Best friends

Met een huidige stand van 38 zijn dat 17 Pokémonvrienden die naar het hoogste niveau moeten worden gebracht.

Nieuwe vrienden maken en veel cadeautjes sturen was de sleutel om dit te halen. De teller staat nu op 59 en wordt waarschijnlijk nog iets hoger. Dit doel is alvast gehaald.

De Johto-regio compleet krijgen

Heracross m/v
Smeargle m
Unown: !-?-B-C-E-F-G-H-J-K-L-Q-S-V-W-X-Y-Z

Ik ben een stukje op weg, maar ik ben er nog lang niet. Hierbij zette ik ook hoog in. Heracross is nog steeds niet op mijn pad gekomen. Die moet echt vanuit een ruil komen omdat deze aan de andere kant van de wereld te vangen is. Smeargle (m) is gelukt met een photobomb. Bij de Unowns heb ik de spawns van Go Fest Global 2020 de G erbij gekregen. Een normale en een shiny. De letters U-L-T-R-A vormden raids tijdens een speciaal evenement. De L moet ik nog zien te ruilen, want die kwam hier niet voor.

De Hoenn-regio compleet krijgen

Nincada m
Ninjask m
Illumise v
Relicanth m/v

Ietsje meer succes in deze regio. Illumise kwam als evenement Pokémon enkele weken globaal voor. Samen met Volbeat kreeg ze een shiny variant. Van beide heb ik die niet te pakken, maar mijn Pokédex is wel een stukje completer. De families van Nincada en Ninjask zijn ook compleet doordat deze te vinden waren in opdrachten. Relicanth zwemt nog steeds aan de andere kant van de wereld.

500e Team Rocket gevecht

Met 219 gevechten op de teller, moeten er meer dan 250 gevechten gedaan worden.

Ja, gered! Mede dankzij de luchtballon die ingesteld werd tijdens lockdown. In de luchtballon zitten Team Rocket Grunts die het gevecht met je aan willen gaan. Later dit jaar kwam er ook een Meowth-ballon met daarin de bekende Jessie en James. Spelers kunnen door de luchtballonnen thuis ook het gevecht aan gaan en hoeven daardoor niet meer verplicht naar buiten om overgenomen Pokéstops te zoeken. Door genoeg gevechten te doen en de gevangen shadow-Pokémon te genezen, behaalde ik ook de gouden Purify-badge.

Great League Veteran medaille goud

De pvp-battles vergeet ik nogal. Tijd om dat weer eens met Liam op te pakken. 98 gevechten in de Great League winnen zorgt voor de gouden medaille.

Hier moet nog wat gebeuren hoor. Veel te weinig gevechten gedaan en die waren meestal online tegen anderen. Op een of andere manier kom ik er met Liam niet echt aan toe. Toch maar weer eens gaan doen, want anders komt deze nooit af.

Dagelijks spelen loont

Dagelijks het spel één of meerdere keren aanzetten loont. Tenminste, het geeft mij wel een goed gevoel. Toegegeven, het heeft een verslavende werking, maar wel eentje waarvan ik geen zware ongemakken ondervind. Leuke momenten al meegemaakt dit jaar. Van chatsessies met iemand in Rusland, Engeland, Finland tot leuke ruilmomenten. Een tweedaagse vangtocht met Bart tijdens een betaald evenement, wat ik als cadeautje voor Vaderdag kreeg. Nieuwe speel-vriendschappen in de buurt en onverwachte ontmoetingen. Tot slot opende ik het Instagram-account pogo_gifts waar ik regelmatig screenshots plaats van cadeautjes van over de hele wereld. Gewoon puur voor de lol.

Schrijver: Papa's wereld