Pokémon GOals 2020 – gehaald of niet?

Het begint een beetje een traditie te worden dat ik mezelf doelen stel in het spel Pokémon Go. Om mezelf een stok achter de deur te geven maak ik dan ook steeds een blogpost waarin ik de doelen beschrijf en neem ik jou als lezer mee in mijn manier van spelen. Voor 2020 maakte ik het me aardig moeilijk en dat resulteerde in wisselende resultaten. Dit is de eindstand van mijn 2020 doelen.

GOals 2020

In januari maakte ik de Pokémon GOals 2020 bekend en in augustus gaf ik een inkijkje in de tussenstand. Tijd om de eindstand te bekijken.

600e gym draaien

2 januari 2020
Momenteel heb ik 476 verschillende schildjes en dat mogen er een heel stuk meer worden. Als een Pokétrainer overal waar ik kom souvenirtjes verzamelen.

3 januari 2021
Op 30 augustus wist ik al te melden dat dit doel behaald was. Tijdens het schrijven van de tussenstand stond de teller op 623 bezochte gyms. Zowel fysiek bezocht als via een raiduitnodiging. Aan het einde van 2020 bleef de teller haken op nummer 677. Helaas kon ik dit jaar niet spelen in plaatsen die ik vooraf bedacht had door de lockdowns. Hopelijk in 2021 meer succes en kan ik deze teller flink omhoog werken.

30.000 Pokémon vangen

2 januari 2020
Met 366 dagen zijn dit er 82 per dag.

3 januari 2021
Oeps, was ik toch vergeten de eindstand van 2019 te noteren. In augustus maakte ik het me daarom iets moeilijker door het doel op Pokémon 90.000 te zetten. Ik eindigde het jaar op 92.862 handmatig gevangen digitale monsters. Dik gehaald dus aangezien het startgetal ergens in het begin van de 15.000 moest zitten.

Pokémon Go eindstand 2020

7x 50 km halen in een week

2 januari 2020
Flinke stappen maken, wat door de verbeterde synchronisatie beter te halen is.

3 januari 2021
Ai, dit is het dus niet geworden. Slechts eenmaal is het mij gelukt om de 50 kilometer vol te maken. Eén keer zat ik nog erg dichtbij, maar niet genoeg. Ziek zijn, lockdowns en soms extra veel werken zorgden ervoor dat ik vaak niet genoeg energie had om langere wandelingen te maken. De 50 kilometer maakte ik vol in de week van GoFest Global waarin er extra veel gelopen werd op jacht naar speciale Pokémon.

55 Best friends

2 januari 2020
Met een huidige stand van 38 zijn dat 17 Pokémonvrienden die naar het hoogste niveau moeten worden gebracht.

3 januari 2021
De teller is geëindigd op 77 Best Friends in het spel. Het grappige is dat ik sommige spelers totaal niet ken en dat ze verspreid zijn over de hele wereld. Van Australië tot Amerika en van Zuid-Korea tot Rusland. Zitten ze allemaal nog in mijn vriendenlijst? Nee, niet iedereen was nog actief met verzenden van cadeautjes, dus heb ik de lijst een keer goed opgeschoond.

De Johto-regio compleet krijgen

2 januari 2020
Heracross m/v
Smeargle m
Unown: !-?-B-C-E-F-G-H-J-K-L-Q-S-V-W-X-Y-Z

3 januari 2021
Heracross m/v
Unown: !-?-B-C-E-F-H-J-K-L-Q-S-V-W-X-Y-Z
Duidelijk niet gehaald dus. Ik wist dit ook eigenlijk wel aangezien hier een flink aantal regionale en niet veel spawnende bij zitten.
Mocht je ook spelen en nog een Heracross over hebben, dan houd ik me aanbevolen.

De Hoenn-regio compleet krijgen

2 januari 2020
Nincada m
Ninjask m
Illumise v
Relicanth m/v

3 januari 2021
Relicanth m/v
Meer succes hier. Terugkerend Pokémon in speciale evenementen en zelfs een regionale die even globaal werd. Enkel een regionale is overgebleven. Maar ja, een reisje naar Nieuw-Zeeland voor één Pokémon doe je niet zo snel.

500e Team Rocket gevecht

2 januari 2020
Met 219 gevechten op de teller, moeten er meer dan 250 gevechten gedaan worden.

3 januari 2021
Hier is een flink slag geslagen aangezien het dit jaar tot de vele ingame-opdrachten behoorde. In november behaalde ik daarom de gouden badge voor het 1000e gewonnen gevecht. Vooraf dacht ik nog dat dit doel op het nippertje gehaald zou worden omdat hier niet echt mijn speerpunt op zit en het daarom waarschijnlijk zou gaan vergeten.

Great League Veteran medaille goud

2 januari 2020
De pvp-battles vergeet ik nogal. Tijd om dat weer eens met Liam op te pakken. 98 gevechten in de Great League winnen zorgt voor de gouden medaille.

3 januari 2021
Nee, deze is echt niet gehaald. Gevechten tegen andere spelers vind ik helemaal niet leuk om te doen. Heel af en toe een keertje met Liam of omdat het voor een opdracht moet, maar nee. Zelfs niet vals gespeeld door het account van Liam te misbruiken en die naast me neer te leggen en zo makkelijk zonder weerstand te winnen. Eindstand 165 gewonnen battles van de 200.

De eindstand van 2020

Wisselende successen dus dit jaar. Sommige doelen werden met meer dan gemak gehaald en andere bleken toch echt een stap te ver. Hoe dan ook, ik heb er veel plezier en ontspanning aan beleefd. Een goed idee dus om ook voor 2021 nieuw doelen te stellen. Dit komen dan ook later deze week online.

Speel jij ook?

Onder de volgers van Papa’s wereld zijn meerdere spelers te vinden. Met een aantal daarvan ben ik in het spel bevriend en plaats ik ook hun cadeautjes op het Instagram-account pogo_gifts. Speel jij ook? Stel je jezelf ook doelen of vang je zomaar lukraak wat?


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Advies is door lopen !!
    50 km in de week is makkelijk haalbaar als je bedenkt dat ik standaard tussen de 70 – 80 km in de week loop.

    Go for invite!!!