Pokémon Go speeldoelen 2021, een update

De laatste paar jaar speel ik naast de verschillende opdrachten die in Pokémon Go zitten, ook mijn eigen spelletje ermee. Zo zijn mijn eigen PokéGoals ontstaan. Eerder dit jaar vertelde ik welke doelen ik mezelf gesteld had. Nu geef ik een update over hoe het vordert.

Platinum badges en andere mijlpalen

Dit jaar werden er platinum badges toegevoegd aan het spel. Veel spelers waren al zo ver dat (bijna) alle opdrachten al tot de gouden status behaald waren. Aangezien Niantic de spelers aan het spel wilt blijven binden, moeten ze dus telkens met nieuwe uitdagingen komen. Meteen voor mij ook een extra drive om sommige onderdelen weer iets meer in de gaten te houden. Daaruit kwam onder andere de speeldoelen van dit jaar.

Aantal Pokémon vangen – 1

2020 werd afgesloten met een totaalstand van 92.862 met de hand gevangen Pokémon. Dat wil zeggen, geen gebruik gemaakt van een Go-tcha. Een apparaatje dat automatisch Pokémon vangt, zelfs als je niet speelt. Afgelopen jaar haalde ik de 30.000 vangsten en dat wil ik verbeteren en uitkomen op 130.000. Dat zijn in totaal 37.138 Pokémon. Een gemiddelde van 101,75 per dag is hiervoor nodig.

Status: Nog niet gehaald
19-06-2021, 11:05 uur: 111.248 Pokémon

Aantal Pokémon vangen – 2

Ja, deze ga ik echt wel halen, maar deze wilde ik er in hebben omdat het voor mij echt een mijlpaal is. Dit jaar haal ik de 100.000e handgevangen Pokémon. Goed, laat ik het me dan een tikje moeilijker maken en zeggen dat dit vóór 1 maart gehaald moet zijn.

Status: Gehaald
Februari 2021

Oefengevechten

Door de komst van de platinum badges zijn mijn medailles voor oefengevechten niet meer compleet. Gotta collect them all, dus er moeten weer gevechten plaatsvinden tegen de trainers. Om van 1.100 naar de benodigde 2.000 te gaan, moeten er 900 potjes gewonnen worden. Verloren potjes worden niet opgeteld namelijk. Deze gevechten wil ik vaak vergeten omdat ze slechts eenmaal per dag een kleine bonus geven.

Status: Nog niet gehaald
19-06-2021, 11:05 uur: 1.243 gewonnen trainingen
Vergeten te spelen en ook een minder favoriet onderdeel van het spel.

GO Rocket gevechten

pokemon go team rocket

In het spel worden plekken regelmatig overgenomen door team GO Rocket. De slechteriken in het spel worden door Niantic ingesteld en bestuurd. Ook hier wil ik van de gouden badge een platinum maken. Van 1.095 naar 2.000 is 905 gevechten winnen. Dat betekent lopen naar de pokéstops en de luchtballonnen in de gaten houden.

Status: Gehaald
19-06-2021, 11:05 uur: 2,056
Met enkele evenementen die rond het verslaan van de grunts speelden, werd het makkelijk gehaald.

Pokéstops bezoeken – 1

Weer een gevalletje platinum badge. Om de hoogste medaille te krijgen moet er in totaal 50.000 keer een pokéstop of gym gedraaid worden. Helaas heb ik, zoals sommige spelers, geen stop voor de deur en moet ik daadwerkelijk op pad. De eindstand van 2020 stond op 43.526, dat betekent nog 6.474 bezoekjes brengen. Dat zijn er 17,7 per dag.

Status: Nog niet gehaald
19-06-2021, 11:05 uur: 48.204
nog 1.796 te gaan = 9,16 per dag tot 31 dec 2021

Pokéstops bezoeken – 2

Een wat moeilijkere is het aantal verschillende pokéstops om te bezoeken. Dit is een nieuwe badge, maar is al met terugwerkende kracht goudgekleurd. Op dit moment staat de teller op 1.574. Voor een platinum badge moet ik 2000 unieke stops en gyms bezocht hebben. Met de lockdowns en minder reisbewegingen is dit een lastige. In de directe omgeving heb ik de meeste plekken al wel gehad, dus zal ik nieuwe plekken moeten gaan bezoeken. Benieuwd of dat gaat lukken. Nog 426 te gaan.

Status: Nog niet gehaald
19-06-2021, 11:05 uur: 1.730
Nog 270 te gaan

Nieuwe gyms bezoeken

2020 eindigde met 677 verschillende gymbadges. Hiervoor heb ik gyms daadwerkelijk gedraaid of heb ik ze bezocht via een raidinvitation. Voor dit jaar wil ik de 800e spinnen. Wederom een wat voorzichtiger getal aangezien ik niet weet in hoeverre ik op nieuwe plekken kan gaan spelen.

Status: Nog niet gehaald
19-06-2021, 11:05 uur: 771 gyms
Nog 29 gyms te gaan, dus dat wordt een plaats op zoeken waar ik nog niet geweest ben.
Deze challenge moet gehaald kunnen worden.

Best buddies

De Pokémon die met je meeloopt wordt een buddy genoemd. Door dagelijks hartjes te verdienen voor voeren, mee laten lopen of vechten en enkele andere dingen, kun je de vriendschap vergroten. Een buddie die vier hartjes heeft is een ‘best buddie’ en kan qua sterkte een level hoger zijn dan jouw eigen level en heeft minder nodig om sterker te worden. Op dit moment heb ik 5 best buddies. Om het volgende niveau in de badge te halen, moet ik er 10 hebben. Dat wordt dus goed door blijven verdienen en ook slim kiezen uit welke Pokémon ik meer profijt ga krijgen om die als beste vriend te krijgen.

Status: Nog niet gehaald
19-06-2021, 11:05 uur: 9 best buddies
Tussendoor is er vanwege evolutie-challenges een paar keer gewisseld van buddy waardoor de laatste nog niet helemaal klaar is. Met nog 1 vol hartje te gaan, is deze al bijna gehaald.

Snapshots

Weer een gevalletje platinum badge. Tijdens het maken van foto’s van je Pokémon is er de kans dat een andere Pokémon je even komt plagen met een photobomb. Tijdens speciale evenementen heb je hier iets meer kans op, maar tussendoor zijn de momenten spaarzaam. Van 340 photobombs moet ik dit jaar naar 400 om het voor elkaar te krijgen.

Status: Gehaald
19-06-2021, 11:05 uur: 491 surprise snapshots
Meerdere evenementen en Community Days met 5 encounters per dag via een snapshot zorgden ervoor dat deze uiteindelijk een eitje bleek te zijn.

Andere prioriteiten

Dat sommige challenges nog niet gehaald zijn, heeft onder andere te maken met andere prioriteiten. Met een eigen bedrijf erbij, naast mijn twee banen, kies ik er vaker voor om even niet te spelen. Daar heb ik geen problemen mee, spelen doe ik vooral onderweg of tijdens het uitlaten van de hond. Er blijft dus genoeg speeltijd over, alleen is deze nu anders verdeeld.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *