Waarom je juist nu moet beginnen met Pokémon Go

Pokëmon Go starten tijdens corona lockdown

Het begon in 2016 als een enorme hype en nog steeds spelen miljoenen mensen over de hele wereld het spel: Pokémon Go. Rondlopen om Pikachu en alle andere soorten Pokémon te vangen om je collectie compleet te maken. ‘Gotta catch them’ all zoals ze zeggen. Deze razend populaire mobile game heeft sinds de aanvang van de corona lockdown een flink aantal aanpassingen gemaakt waardoor het vanuit huis extra goed speelbaar is. In deze blog een flink aantal redenen waarom je juist nu moet gaan spelen.

Klaar met wandelen

Net zoals met alles proberen we de hele dag anderhalve meter van anderen vandaan te blijven. We zitten hele dagen thuis en willen er soms toch even tussenuit voor een wandeling. Daar loop je dan, alleen of met z’n tweeën. De gespreksstof raakt langzaam op en je bent op zoek naar gezamenlijke activiteiten. De bloemen buiten heb je inmiddels wel gezien, en telkens dezelfde route lopen begint ook wat saai te worden. Tijd om dat eens wat leuker te maken. Je zou kunnen zeggen dat we wel een beetje klaar zijn met gewone wandelingetjes.

Samen op jacht

Samen op jacht gaan naar Pokémon kan zo’n activiteit zijn. Terwijl je speelt ontdek je ineens allerlei kunstwerken in de omgeving die je nog nooit gezien hebt of bekijk je een hotspot met andere ogen. Zelf verzamel ik deze plekken op Instagram op het account pogo_gifts. Speel je samen met je kinderen, dan heb je ook meteen een leuke bezigheid als gezin. Het is dan wel handig om speelafspraken te maken.

Niet zomaar uitgespeeld

Met inmiddels ruim 600 verschillende soorten die er te vangen zijn, ben je niet snel klaar. Zeker niet als je bedenkt dat ze er niet allemaal tegelijk zitten, sommigen slechts aan de andere kant van de wereld te vangen zijn en dat je er een stel enkel kunt vangen na een quest of gevecht. En dan hebben we het nog niet over de shiny Pokémon (kleurvariant), de shadow of de purified. Oh ja, vergeet ik ook nog de evenement Pokémon die bijvoorbeeld een feesthoedje of Halloweenkostuum aan hebben. Extra leuk is het dat er telkens weer nieuwe Pokémon en varianten bij komen waardoor je als ervaren speler telkens opnieuw wordt uitgedaagd om te blijven spelen.

Corona aanpassingen

Vanaf het moment dat meerdere landen in een lockdown terecht kwamen als gevolg van het coronavirus is Niantic aan de slag gegaan met aanpassingen van het spel. Aangezien er door het spel gevraagd wordt om vooral veel te gaan lopen en samen te spelen, zijn de veranderingen er op gericht dat spelers vooral vanaf thuis succesvol kunnen gamen.

Meer Pokémon zichtbaar

In het spel komen Pokémon op verschillende plekken buiten voor. Tijdens een wandeling ontdek je er al flink veel. Tijdens deze corona-crisis is besloten om meer Pokémon te laten spawnen (tevoorschijn laten komen). Op plekken waar je zo normaal niet ziet, kun je ze ineens meer tegenkomen. Grote kans dat je nu vanaf je bank al snel een aantal soorten gevangen hebt.

Langere incense met meer spawns

Om de Pokémon te lokken kun je gebruik maken van een incense. Dit is een lokmiddel dat je als beloning kunt krijgen bij het omhoog gaan van een level of bij speciale opdrachten, maar je kunt ze ook kopen in de shop. Normaal duurt deze functie een half uur en krijg je om de vijf minuten een random Pokémon op je af. Deze is herkenbaar aan een roze wolkje dat eromheen cirkelt. De tijd van de incense is nu verhoogd naar een uur en bijna elke minuut komt er wel eentje tevoorschijn. Tijdens speciale evenementen kan de incense-tijd nu wel drie uur zijn.

Meer materiaal uit cadeautjes

Een goede manier om aan pokéballen en andere benodigdheden te komen zonder de deur uit te gaan is het openen van cadeautjes van spelende vrienden. Ben je friends in het spel en heb je een pokéstop bezocht, dan krijg je cadeautjes die je naar anderen kunt verzenden. In de cadeautjes zit momenteel meer materiaal waar je iets aan hebt, met een nadruk op pokéballs zodat je meer kunt vangen. Het aantal cadeautjes wat je per dag kunt openen is nu tien stuks hoger geworden. Cadeautjes versturen naar je vrienden is ongelimiteerd, maar wel slechts eentje per dag.

Kortere afstand eieren

Eieren uitbroeden is een andere manier om Pokémon te krijgen. Via stops en cadeautjes ontvang je verschillende soorten eieren waarvoor je een bepaalde afstand moet lopen om ze uit te broeden in je incubator. Er zijn eieren van 2 km, 5 km, 7 km en 10 kilometer. De afstand om ze uit te broeden is tijdens de lockdown teruggebracht tot de helft. Speel je dagelijks niet veel, maar heb je Pokémon Go voor Adventure Sync gekoppeld met Google Fit of Apple Health, dan spaar je toch je kilometers op tijdens het lopen in en om je huis.

Buddy brengt extra cadeautjes

Je kunt een Pokémon gezellig met je mee laten lopen tijdens het spelen. Ben je al een beetje goed bevriend (lees samen lopen, strijden en andere opties) dan brengt jouw buddy je cadeautjes. Het aantal cadeautjes per dag is nu verhoogd en er zitten meer handige spullen in. Zo kreeg je tijdens een speciaal evenement afgelopen week om het half uur een enorme hoeveelheid pokéballen. Sinds de update van 28 april gaat je buddy ook langs bij nabijgelegen pokéstops om cadeautjes op te halen die je naar vrienden kunt sturen.

Battle League zonder te wandelen

Pokémontrainer zijn gaat niet enkel om het verzamelen van de digitale beestjes, maar ook om met ze te vechten tegen andere trainers. Dit kun je met je vrienden doen op afstand of met vreemden via je qr-code. In de Battle League speel je tegen willekeurige spelers van over de hele wereld die ongeveer op hetzelfde battleniveau zitten als jij. Na vijf gevechten moet je vijf kilometer lopen om een nieuwe serie van vijf gevechten vrij te spelen. Dit loopgedeelte is er tijdelijk uitgehaald waardoor je battles automatisch weer opgeladen worden. Je kunt nu dus meer gevechten per dag spelen.

Raids van afstand

Nieuw sinds 28 april is de Remote Raidpas beschikbaar. Met deze pas kun je van afstand deelnemen aan een groepsgevecht in een gym. Je moet hiervoor de gym wel kunnen zien op je radar. Je kunt dus niet zomaar vanaf hier meedoen aan een gevecht in China. Met de pas kun je de level 1 tot 3 raids in je eentje spelen als je Pokémon hebt die hiervoor sterk genoeg zijn. Voor level 4 en 5 heb je nog steeds andere spelers uit de omgeving nodig. Deze spelers vind je meestal via de plaatselijke Whatsapp en Discord.

Belonende evenementen

Naast je dagelijks opdrachten, vangsten en draaien van stops, heeft Niantic telkens nieuwe evenementen in het spel. Tijdens de corona lockdown werd er al een Community Day gehouden met Abra als uitgelichte Pokémon. De kans om een shiny ervan te vangen vanuit huis was erg groot. Er komen nog meer evenementen aan. In de maand mei komen er om de week nieuwe opdrachten die wekelijk over een andere Pokémon regio gaan. Wekelijks nieuwe beloningen en kans op nieuwe shiny’s. Weet je alle evenementen uit te spelen dan unlock je de champions editie in de laatste week waarbij een heel stel nieuwe varianten te vangen zijn.

Overtuigd?

En al overtuigd om te beginnen met spelen? Ben je pas begonnen of speel je al langer? Wat zijn jouw ervaringen met Pokémon go? Wil je meer vrienden in het spel, plaats dan je spelerscode met je spelersnaam erbij.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *