Pokémon Go: 8 afspraken als je kind meespeelt

Het mag inmiddels wel bekend zijn dat ik een actief Pokémon Go speler ben. Het virus heeft zich in huis verder verspreid en daardoor heeft Liam sinds een tijdje ook een eigen account. Voordat hij begon te spelen maakte ik eerst wat afspraken met hem waar hij zich aan moet houden om te blijven spelen.

Kids account

Niantic, de ontwikkelaar van het spel, heeft voor kinderen een speciaal account. Dit is er omdat je in het spel contact kunt maken met andere spelers door het uitwisselen van dagelijkse cadeautjes, ruilen van Pokémon en het zien van de laatste vangst van de ander. Ondanks dat dit slechts beperkte contacten zijn, er is bijvoorbeeld geen chatfunctie, is de ontwikkelaar toch voorzichtig in verband met wetgevingen in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Omdat Liam minderjarig is, zou hij dus een Kids account moeten hebben. Echter is het zo dat het account dat hij gebruikt er eentje is die ik ooit per ongeluk aangemaakt heb door een verkeerde koppeling te maken. Dit account lag al een flinke tijd in de ‘ijskast’ en kwam ik door een inlogfoutje weer tegen. Omdat er nog bijna niks op gevangen was en het level pas op drie stond, besloot ik dat hij daar af en toe op mocht spelen. Een account zonder restricties dus.

Thuis of er op uit?

Pokémon Go stimuleert de speler om naar buiten te gaan. Rond te lopen en op jacht te zijn naar de verschillende soorten. Heb je een beetje mazzel met je woonplek, zoals wij, dan kun je vanaf je bank ook heel wat vangen. Voordeel is dat je dan ook gebruik kunt maken van je eigen WiFi. Hoe en waar je het spel ook speelt, veiligheid staat voorop. Ik maakte daarom een aantal regels voor Liam waaraan hij zich moet houden en het spel te mogen spelen.

8 afspraken om Pokémon Go te mogen spelen

  1. Spelen gebeurt alleen onder toezicht van papa
  2. Vang wat je wilt, maar balletjes op is balletjes op
  3. Alleen vrienden toevoegen die je echt kent
  4. Ruilen van Pokémon onder toezicht, zo wordt er geen goede weggekaapt.
  5. Aanschaffen in de shop doet papa, enkel en alleen met muntjes die in de gyms verdiend zijn. Er wordt geen echt geld uitgegeven.
  6. Tijdens het lopen over straat wordt er gelopen, niet gerend met de mobiel in de hand.
  7. Bij het oversteken gaat de telefoon naar beneden en kijken we naar het verkeer
  8. Als een gym wordt overgenomen of een raid gespeeld, dan staan we zo dat andere mensen geen last van ons hebben.

MeesterGamer speelt ook regelmatig met zijn zoontje buiten de deur. Ik vroeg hem welke afspraken die hij had gemaakt en die kwamen behoorlijk overeen. De afspraak over aanschaffen in de shop heb ik een tijd geleden ingesteld door een verhaal van hem. Op een bepaald moment kreeg hij diverse mailtjes binnen met “bedankt voor uw aanschaf” met daarbij telkens een geldbedrag genoemd. Wat bleek, zoonlief kocht in de shop diverse items zonder dat hij daarvoor de benodigde muntjes had. Er werd dus saldo van zijn bankaccount afgehaald. Oeps, voor meer dan honderd euro was er aangekocht. Door snel te reageren heeft hij het geld teruggekregen, maar doordat de items al aangekocht werden is het account op een flink min-bedrag aan pokécoins. gezet.
Buiten mijn afspraken heeft hij met zijn zoontje nog een goede gemaakt: Niet opscheppen/jaloers maken met wat je gevangen hebt. Heb samen veel lol, wandel lekker en deel je enthousiasme over shiny’s (speciale varianten).

Welke telefoon gebruikt jouw kind?

Speel je samen met je kind en gebruik je allebei een eigen telefoon, dan kun je buiten voor je kind een telefoon zonder abonnement gebruiken door via een hotspotverbinding je data te delen. Heb je nou niet zo’n uitgebreide bundel, dan kun je bij enkele providers Sim Only vergelijken. Zo heeft je kind een eigen databundel, maar kan het wel gebruik maken van een ouder toestel.

Heb jij afspraken gemaakt?

Speel jij ook Pokémon Go met je kinderen? Welke afspraken heb jij met hen gemaakt? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen, wellicht kan ik ze ook toepassen.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *