Plekken in en rond het huis waar je kind kan ontspannen

kind, relaxen, ontspannen, hangmat

Na al het drukke rennen, vliegen, vallen en weer opstaan hebben kinderen behoefte aan een rustig plekje om te ontspannen. Dat begint al vanaf het moment dat ze lekker actief kunnen worden. Een eigen plekje waar prikkels verwerkt kunnen worden. Zo’n rustplek creëren is niet moeilijk, je hebt er enkel de juiste middelen voor nodig. In dit blog geef ik je enkele mogelijkheden waar en waarmee je voor de kinderen een relaxmomentje kunt maken.

Een buitenbank

Een zitbank buiten is een fijne plek om een zonnig middag op door te brengen. Terwijl je zelf aan het ontspannen bent, kun je rustig je kind in de gaten houden terwijl het in de tuin speelt. Heeft je kind tussendoor behoefte om even te zitten en uit te rusten, dan kan het naast je plaats nemen op de tuinbank. Ben je zelf niet in de tuin aanwezig, dan kan het er ook zelf voor gaan kiezen om er even een plekje te nemen.

Relaxte bank bij de tv

Veel kinderen ontspannen bij een filmpje op de televisie. Even zo’n break waardoor je als ouder ongestoord het eten kan klaarmaken. Met een kussentje onder je hoofd liggen op de zetel maakt het relaxen nog veel fijner. Tegelijkertijd is de bank een echte plek voor de familie om dagelijks samen te komen. Even samen zitten om de dag door te nemen of om samen met een bak popcorn een gezellige film te kijken.

Babyschommel in hangmat stijl

Een babyschommel in hangmat stijl is een comfortabele plek voor je kind om te spelen en te ontspannen en het is een geweldige keuze voor ouders die hun kind overdag dichtbij willen houden. Deze schommels worden meestal opgehangen aan het plafond of een zichtbare balk. Ze kunnen tot 15 kilo dragen, dus ze zullen in staat zijn om je baby te huisvesten totdat hij of zij het ontgroeid op de leeftijd van 3 of 4 jaar.

Speelhuisje

Een speelhuisje is voor je kinderen een prachtig ding om te hebben. Een mooie plek op de kinderkamer of buiten in de tuin. Kies je voor een wat groter model, dan kunnen ze het het speelhuis gebruiken om feestjes en logeerpartijtjes te organiseren met hun vriendjes. Ze zullen het geweldig vinden. Heb je meerdere kinderen die elk hun eigen speelhuisje willen, dan kun je een klein dorpje in de tuin maken met ieder een eigen brievenbus. Laat ze zelf hun huisje inrichten zodat het helemaal naar eigen wens is. Een veilig haven om te kunnen spelen en rust te vinden.

Kussenfort

Verzamel alle kussens in huis, of schaf er een flink stel aan voor dit doel, en maak samen met de kinderen een kussenfort. Een fijne ruimte binnen in je huis waar kinderen hun eigen holletje hebben om te kunnen lezen of luisteren naar een luisterboek. Zet er een bak met kleurpotloden en papier neer en laat de creativiteit maar stromen. Het leuke van een kussenfort is dat je het telkens kunt afbreken en er weer een nieuwe creatie van kan maken. Zo is deze relaxte plek constant in beweging en maak je het zoals het op dat moment uitkomt. Na de inspanning van het bouwen is het een echte plek geworden om in te ontspannen.


Deze blog bevat aangeleverde teksten die redactioneel aangepast en aangevuld zijn door Papa’s wereld.

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *