Piece of Joy voor een échte glutenvrije traktatie

piece of joy, glutenvrij, suikervrij, sojavrij, vegan, taart

Daar stond ik dan in de supermarkt te kijken naar een schap vol lekkers. Donuts, slagroomtaart, soesjes en allerlei ander gebak waarvan het water me in de mond liep. Ik nam een verpakking mee naar huis, wetende dat ik er geen hap van zou kunnen nemen zonder consequenties. Het nadeel van coeliakie, laten staan van een heleboel lekkere hapjes. Gelukkig heb ik een alternatief gevonden. Een webshop die enkel glutenvrije, geraffineerde suikervrije, sojavrije, vegan taartstukken verkoopt. Een mond vol om te zeggen, maar ik heb toch liever mijn mond vol met die taart. Ik mocht dan ook een aantal stukken proeven en kreeg een kortingscode voor jou als lezer.

Het klonk een beetje suf

In het verleden, toen ik nog gewoon alles kon eten, kreeg ik op een verjaardag een stuk paleo taart (zonder granen, zuivel en geraffineerde suikers). Het was een eigen baksels. Niet veel mis mee, maar erg lekker was het niet. Het klonk ook een beetje suf, zo’n stuk taart passend bij een bepaalde leefwijze. Het was niet echt mijn ding zeg maar. Beleefd sloeg ik een tweede stuk dan ook af. Ik als grote smikkelaar, met een iets te dikke buik, liet een extra stuk taart aan me voorbij gaan.

Dag taart, hallo droge cakejes

En toen was daar in januari 2021 de diagnose coeliakie die voor mij alles omgooide. Dag taart! Op verjaardagen nam ik een verpakking gekochte glutenvrije cakejes mee. Van die dingen waar je een extra glas cola of kop koffie bij nodig hebt om weg te spoelen. Toegegeven, heel erg hard gezocht had ik nog niet naar een alternatief en eerlijk gezegd had ik er ook niet zo heel veel zin in om dat te doen. Op een of andere manier vind ik het met vers voedsel fijner om het te zien voordat ik het koop. Niet helemaal mooi gefotografeerd waarbij er geen foutje aan het taartje te bespeuren is, maar gewoon vlak voor mijn ogen om daar door de eerste keuring te gaan. De geur in mij opnemend. Ik had er een soort van vrede mee dat dit het voortaan wel zou zijn.

Hallo glutenvrije taartjes, dag gortdroge cakejes

Door een vriendin werd ik gewezen op een advertentie voor glutenvrij gebak via Piece of Joy. Bij het zien van de foto’s begon ik spontaan te kwijlen, want dat zag er wel heel lekker uit. Heel anders dan die droge cakejes die ik tot nu toe at. Een paar mailtjes heen en weer en er lag een proefpakketje op mijn aanrecht. Dat weekend gingen we naar de verjaardag van mijn schoonmoeder, dus dat betekende dat ik ook wat lekkers had. Het ideale moment om de taartpunten uit te proberen. Hoewel, volgens mij is het altijd tijd voor taart. Direct na het leveren van de taartstukken, netjes in een doos met een herbruikbare icepack, maakte ik de eerste foto’s voordat het allemaal de vriezer in ging. Goed om te weten, de taart is in de vriezer 24 weken houdbaar. Een kleine voorraad in huis hebben is dus geen probleem. De banoffee redde het niet tot het vriesvak. Het zag er te lekker uit en ik moest gewoon proeven. Te lang had ik geen lekkere glutenvrije producten gegeten die een traktatie waren. Bij de eerste hap was ik om. Heerlijk! Ik weet in ieder geval waar ik mijn gebak voortaan ga bestellen.

Grote keuze aan smaken

Voor deze smaaktest liet ik mij verrassen. De bakkers van Piece of Joy kozen vier verschillende smaken voor me uit om uit te proberen: Banoffee, Pistachio, Aardbei-kokos-vanille en Chocolade-Hazelnootcrème. Als ik naar de hele lijst met verschillende taartjes kijk, ben ik nog lang niet uitgeproefd. Het leuke is dat de pieces per stuk worden verkocht, je hoeft dus geen complete taart van één smaak te bestellen. Je kunt ook kiezen voor een verrassingsbox met meerdere smaken die je zelf kunt uitkiezen of wat voor je gedaan wordt. Wil je het echt helemaal een verrassing laten zijn en vind je het niet erg dat de taartjes niet helemaal heel zijn? Ga dan voor de buitenbeentjes. Omdat alle taarten handgesneden worden, wil het nog wel eens scheef gaan of afbrokkelen. In de buitenbeentjes doos zit een wisselend assortiment van gebakjes tegen een lagere prijs.

Niet enkel glutenvrij

Hoewel het voor mij persoonlijk belangrijk is dat de taartjes glutenvrij zijn, zijn deze lekkernijen een uitkomst voor heel wat meer mensen. Heb je een vegan leefstijl, wordt je ziek van lactose houdende producten of mag je weinig suikers eten, dan is dit zeker geschikt voor jou. Pieces of Joy bakt vegan, glutenvrij, lactosevrij en zonder geraffineerde suikers. Heel wat mensen kunnen op deze manier dus toch genieten van een gebakje tijdens een verjaardag of ander feestje.

piece of joy, glutenvrij gebak, glutenvrij, taart

Glutenvrij gebak met korting

Het is niet gemakkelijk om een lekkere traktatie te vinden als je glutenvrij moet eten. Vind je iets, dan zijn de prijzen vaak best hoog. Graag help ik je een handje door je kennis te laten maken met de taartpunten en andere producten van Piece of Joy. Plaats je een bestelling, gebruik dan de couponcode papaswereld voor 10% korting.
De taartjes en andere lekkernijen van Piece of Joy zijn niet in de winkel te vinden, maar enkel online te bestellen op hun website.

piece of joy, glutenvrij, suikervrij, sojavrij, vegan, taart

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *