Papa's wereld test: Water met een fruitsmaakje 

dsc_1085.jpgDe supermarktschappen staan vol met allerlei drankjes die gericht zijn op kinderen. Mierzoete limonade, vreemd gekleurde vloeistoffen en vruchtensapjes waar geen vrucht aan te pas komt. Het is lastig om daadwerkelijk iets te vinden wat is wat het beloofd. Hier thuis zijn de kinderen al tevreden met een fles/glas water. De oudste vraagt er geregeld naar en duikt tegenwoordig zelf de kast in om een beker te pakken om die bij de kraan te vullen. Toen ik een persbericht las van Sourcy werd ik nieuwsgierig.

Al heel snel krijgen kinderen via allerlei voedsel suiker binnen. Zelfs als je als ouder erg oplet ontkom je bijna niet aan allerlei toevoegingen in het voedsel en in drankjes. De laatste paar jaar wordt hier steeds meer op ingespeeld door verschillende fabrikanten door biologische producten op de markt te brengen, door verantwoord snoep te ontwikkelen en door zich te richten op gezondere producten.
Mineraalwaterfabrikant Sourcy haakt hier op in door nieuwe drankjes uit te brengen. ‘Water met een Fruitsmaakje’ is hun nieuwste product dat zich richt op kinderen. Door een samenwerking aan te gaan met Disney proberen ze water drinken leuk te maken. Eerlijk, het werkt wel. Nadat bij ons thuis een doosje met testpakjes binnen kwam, moesten we Liam tegenhouden om er niet meteen van te drinken. Niet omdat het water was, maar omdat zijn grote vrienden op de pakjes staan. Donald Duck, Mickey Mouse en Pluto sieren de drie verschillende smaakvarianten. Het Voedingscentrum adviseert om kinderen een liter water per dag te geven, op deze manier zal dat een stuk makkelijker worden. Niet ieder kind wil gewoon water drinken, voor ouders van deze kinderen kan het toegevoegde smaakje een goed hulpmiddel zijn in plaats van suikervarianten aan te bieden.
We namen de pakjes enkele dagen later mee naar het strand. Best lastig, want in de dagen ervoor vroeg Liam er steeds om maar werd telkens teleurgesteld. Zodra we dan ook een handdoek op het zand van Kijkduin hadden gelegd, was de eerste vraag of hij een slokje Donald Duck (banaan) mocht. Hij draaide zelf het dopje open maar moest eerst beloven om iedereen een slokje te geven zodat we allemaal konden proeven. Zo gingen we de drie smaken af. Micky Mouse heeft een aardbeiensmaakje en Pluto is sinaasappel. De pakjes gingen van mond tot mond waardoor bij iedereen de dorst gelest werd. De zeelucht doet al snel grijpen naar een drankje.


De smaak? Niks mis mee. Het is duidelijk dat je water drinkt, geen stroperige limonade die aan je tong blijft plakken. De smaak van de vruchten is aanwezig, maar niet overheersend. Bij de drie varianten is de fruitsoort direct te herkennen. Het smaakt een klein beetje zoet, maar niet té.  De drankjes bestaan enkel uit water en een natuurlijk fruitaroma. Voor banaan en sinaasappel is de verhouding 99,9% bronwater en 0,1% fruitaroma, voor aardbei is de verhouding 99,7% tegen 0,3%. Doordat er verder geen toevoegingen in zitten als zoet- en kleurstoffen, bubbels, suiker en zuren kan het de hele dag door gedronken worden. Het is dan ook geschikt voor jong en oud.
De drankjes zitten in kleine handzame pakjes. Zo kunnen ze overal mee naartoe genomen worden. Nadeel van de verpakking is de draaidop. Doordat deze op de kartonnen pakjes geplakt zit, kan het daar ook mis gaan als het pakje in de tas een paar klappen krijgt. Van de drie pakjes die we mee hadden genomen, was er eentje wat lek geraakt. Voordeel van de draaidop is dat je niet hoeft te klooien met het inprikken van een rietje en dat het niet in één keer opgedronken hoeft te worden. In de supermarkt haal je de pakjes in een sixpack waarbij elk pakje een inhoud heeft van 0,2 liter. De consumentenadviesprijs is €1,59. Supermarkten mogen echter zelf hun prijs bepalen, dus prijzen kunnen overal variëren.
dsc_1086.jpg
Of wij ze gaan aanschaffen? Aangezien onze kinderen momenteel al tevreden zijn met gewoon kraanwater, nemen we dat als eerste mee. Om iets mee te nemen met wat extra’s erin is dit een prima optie die we zeker overwegen als we de volgende keer weer de supermarkt in lopen.
Weer weten over deze drankjes en het volledige assortiment, kijk dan op Sourcy.nl

Dit artikel bevat een gesponsord product dat we opgestuurd kregen om te testen.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *