Papa's wereld test: VTech Zoef Zoef Dieren Hondenhok

zoefzoef_artikel
“Ik ben Hero, ik ben een hond.” Terwijl een lampje aan en uit gaat op het plastic hoofd van het beestje, zoeft het speelgoeddiertje over een stel avonturenpaden achter zijn maatjes aan. Na een flinke tijd spelen neemt de trouwe viervoeter op wieltjes een pauze in zijn eigen hondenhok. Papa’s wereld mocht van VTech één van de nieuwste toevoegingen aan de Zoef Zoef Dieren collectie testen.
Zoef Zoef Dieren
Luc Leeuw, Eddy Ezel, Tygo Tijger en Karin Koe zijn slechts een kleine selectie uit de complete serie aan Zoef Zoef Dieren. De dieren, met een naam die begint met de eerste letter van het dier, maken geluid en bewegen zich voort op wieltjes. Naast dat ze zo over de vloer kunnen rijden, hebben ze ook hun eigen avonturenpaden waarop Magische Sensors te vinden zijn die de geluidjes in de dieren aansturen. De avonturenpaden zijn aan te sluiten op verschillende grote pakketten als het Boomhuis (Winnaar speelgoed van het jaar 2014), de Dierentuin en op kleinere pakketten als het Kippenhok en het Hondenhok. Op de minisite van VTech is een groot deel van de collectie te bekijken.

zoefzoef_dierencollectie
Liam heeft inmiddels een aardige collectie Zoef Zoef dieren bij elkaar.

Zoef Zoef Dieren Hondenhok
Een tijdje terug stond ik in de winkel met precies dit hondenhok in de handen. Aangezien Liam al aardig wat Zoef Zoef in huis heeft, besloot ik om er mee te wachten tot een goede gelegenheid. Een verjaardag, Sinterklaas of een andere reden voor een feestje. Kort daarna werd Papa’s wereld door VTech benaderd om het Hondenhok uit te proberen. De ‘ja’ van mijn kant was er dan ook direct. Een review noem ik zeker een goede gelegenheid. Binnen een week stond de postbode voor onze deur met een pakketje met daarin Hero Hond met zijn hok. Aangezien ik die avond laat thuis was, heb ik de doos een dagje dicht gelaten. Zo kon ik hem samen met Liam uitpakken en de verrassing op zijn gezicht zien. Van het uitpakken en de eerste blik op het speelgoed maakten we een filmpje:

Technische details

  • Producent: VTech – Productpagina
  • Artikel nummer: 80-189223
  • Leeftijdscategorie: 1 – 5 jaar
  • Pakketinhoud: Hondenhok met diverse speelelementen, Hero Hond, kluif, 2 stickervellen, 2 Magische Sensors.
  • 6 melodietjes en 3 gezongen liedjes
  • Consumentenprijs: €19,99

Speeltijd
Het Hondenhok zat vlot in elkaar en de avonturenpaden werden aangesloten. Meteen haalden we de rest ook maar tevoorschijn en veranderde onze kleine woonkamer in mum van tijd in een wirwar van paden en speelelementen. Liam stapte overal tussendoor en hielp het ene moment met een pad aanleggen en drukte een moment later op alle knopjes van de dieren. Vol ongeduld liet hij de dieren over de paden zoeven die nog niet eens klaar waren. Het Hondenhok werd daarbij niet overgeslagen. Vooral het deurtje is favoriet omdat hij er diertjes achter kwijt kan. Voor de grap een krokodil er in stoppen en daar heel hard om lachen. Liam had dus mijn grapje uit het filmpje overgenomen. De schommel bewoog heen en weer met een diertje er op en de verschillende speelelementjes kregen elk een paar keer aandacht. In het grote geheel hadden de glijbanen vooral de aandacht en veroorzaakten de glijdende dieren er voor diverse files. Voor Liam is het Hondenhok slechts een onderdeel van het geheel. Bieden we hem het los aan, dus zonder de avonturenpaden en andere pakketten, dan is hij er veel intensiever mee bezig en benoemt hij ook de verschillende handelingen die hij doet en ziet.


 
Wat aan kan, kan ook uit
Na honderd keer hetzelfde gehoord te hebben, wil je als ouder ’s avonds graag even rust zonder geluidjes uit de speelgoedkist. Elk diertje bevat daarom een schakelaar aan de onderkant waarmee de geluiden uitgezet kunnen worden, maar als een diertje te lang niet wordt gebruikt schakelt het zichzelf ook uit. Bij de volgende speelronde gaan de knopjes gewoon weer op standje ‘aan’.

 

Deze blog bevat een gesponsord product.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *