Papa's wereld gaat naar: Draagevenement 21 mei

draagevenement_logo
Op zaterdag 21 wordt de tweede editie van Het Nederlands Belgische Draagevenement gehouden op het terrein van het voormalige Land van Ooit. Het nog steeds Roze Kasteel is het decor voor een gezellige bijeenkomst van dragende ouders. Draagdoeken en andere dragers zijn de spil van het evenement. Met ongeveer veertig standhouders wordt een gevarieerd aanbod gecreëerd zodat iedereen in het gezin wel iets leuks kan vinden. Of het nu een nieuwe drager is of verantwoord speelgoed of een deelname aan één van de workshops.

Editie 2014

Wij gingen zelf ook naar de eerste editie van het evenement. Doot een vriendin werden we gewezen op deze nieuwe opzet en we werden nieuwsgierig. Chantal was net aangestoken met het draagvirus en wilde wel wat meer leren. Het bleek een ontzettend zonnige dag te worden. Met een ukkie Liam en onze dragers in de kofferbak gingen we naar het Roze Kasteel toe. Zelf was ik daar misschien nog wel het meest enthousiast over. Eindelijk ging ik naar het Land van Ooit, al was het al jaren gesloten. De hele dag door heb ik gezocht naar allerlei oude details van het familiepark. Maar de markt zelf vond ik ook heel leuk. Terwijl Chantal een workshop gebaren bezocht (ik was er toen nog niet zo mee bezig) liep ik rustig in mijn eentje rond. Even neuzen bij de verschillende kramen om er later samen nog eens langs te gaan. Een briefje invullen bij een speelgoedaanbieder zorgde ervoor dat ik diezelfde avond op Facebook nog ontdekte dat ik de winnaar was geworden van een Wishbone bike. Liam heeft die dag lekker in het gras gelegen en heeft overal rondgekeken. Chantal sprak wat Instagram-kennissen, ik had dat destijds nog niet, waardoor het ook een plek van ontmoeten werd.

Editie 2016

Eerder dit jaar werd de tweede editie aangekondigd en wachtten we hier thuis op bekendmaking van de datum. Yup, die datum stond nog vrij in de agenda. Al snel waren de kaartjes besteld. Zelf ben ik gegroeid als papa en is mijn interesse breder geworden. Afgelopen week kwam het workshoprooster online waarna ik meteen wat kaartjes ervoor bestelde. De workshops zijn gratis, maar opgave is nodig in verband met het aantal deelnemers.
draagevenement_programma
Wij gaan samen naar de workshop van Baby- en kindergebaar en Chantal gaat het liedjes zingen en voorlezen met gebaren ook volgen. Deze doe ik niet mee omdat tegelijkertijd ook Knopen voor papa’s begint. Kyran zit wel eens bij mij in de draagdoek, maar dan doet Chantal het knoopwerk. Ik ben daar gewoon wat te onzeker voor. Het idee dat ik met mijn gestuntel verkeerd zal knopen waardoor het mannetje valt, zorgt ervoor dat ik niet zelf durf te knopen.Bepaalde handelingen lukken mij lichamelijk ook wat moeilijk. Wellicht dat deze workshop mij een stukje op weg kan helpen. En het leuke is, het is speciaal voor PAPA’S. Ik vroeg de Rebecca van Draagheksje waarom deze workshop speciaal voor papa’s gehouden wordt en ze antwoordde mij met een blog.
Natuurlijk gaan we ook de verschillende stands bezoeken en kijken welke leuke/nuttige producten en diensten er aangeboden worden. Ook de ontmoetingen staan weer centraal. We gaan een heel stel mensen voor het eerst ontmoeten waar we contact mee hebben via social media. Zien we jou ook?
Op de dag zelf zal het Papa’s wereld Instagram kanaal goed gebruikt worden. Houd ons in de gaten.

Facts en figures

 • Datum: 21 mei 2016, 09:30 uur – 17:00 uur
 • Website en kaartverkoop
 • Locatie: Het Roze Kasteel, voormalig Land van Ooit
  Poort van Heusden, Vimmerik 15, 5253 CB Nieuwkuijk
 • 40 standhouders
  Tags: Dragen, draagdoek, borstvoeding, natuurlijk ouderschap, sieraden, workshops, wasbare luiers, draagconsulenten, wrapconversions, kleding, ondernemers, webshops, kangatraining, speelgoed, kraamzorg, babycommunicatie, zelfmaakmoeders, loterij, advies, sfeer, friet, goodiebags (voor eerste 150 verkochte tickets), Liefdevolle Chaos.
 • Evenementinformatie
 • Hoofdsponsor: Dragen & Zo
 • Goede Doel: Kinderen van de Voedselbank

Zien wij jou daar?

Bij de eerste editie gingen wij op persoonlijke titel naar het evenement, Papa’s wereld bestond nog niet. Ook nu gaan we op persoonlijke titel, maar kijk ik ook met een bloggend oog. Wat hebben het evenement en de standhouders te bieden? Een mooi moment om nieuwe contacten te maken en oude contacten te onderhouden.
Komen wij jou ook tegen? Spreek ons gerust aan en we maken een gezellig praatje.
Laat ons weten of je er ook bent, klik op de banner en je komt uit op de Facebook evenementpagina van Papa’s wereld.
papaswereldbezoektdraagevenement

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *