Papa’s wereld blogoverzicht 2017

Het is me weer een blogjaar geweest. Ups en downs tijdens het schrijven. Soms blakend van energie en soms totaal geen fut om te schrijven. Er zijn blogs blijven liggen die ooit nog geschreven moeten worden en er zijn verrassingen tussendoor gekomen die ik van te voren niet bedacht had. In 2017 kwamen weer een flink aantal verhalen online en maakte ik plannen voor 2018. Via Mamaliefde kwam ik op de tag van Mamakletst waarbij in 13 vragen door het blogjaar 2017 gegaan wordt.

 1. Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?
  Hoewel er een heleboel leuke momenten zijn geweest, denk ik dat het allerleukste het verblijf en schrijven over ons blogweekend naar Ootmarsum is geweest. Voor ons waren deze drie dagen de vakantie voor dit jaar en die hebben we ten volste beleefd.
 2. Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?
  Het wilde wel eens voorkomen dat ik tegen een deadline aan liep. Op die momenten waren er hier in huis twee kinderen die slecht en laat gingen slapen. Daarna was ik vaak te suf om te kunnen schrijven. Niet alle geleverde blogs hebben dan ook het schrijfresultaat dat ik zou willen.
 3. Houd je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?
  Ik houd me er wel mee bezig, maar het laatste half jaar heb ik dit een beetje losgelaten. Doordat er dit jaar niet geschreven kon worden over een zwangerschap, mistte ik een flink aantal lezers. Je merkt dan wat de gezinssituatie doet voor je blog.
 4. Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?
  Naast het blogweekend in Ootmarsum dat ik voor Mamaliefde en Papa’s wereld deed, is nog een samenwerking mij erg leuk bevallen. Voor Superhelden-kinderkleding stond Liam enkele malen model. We kregen gave shirts opgestuurd en maakten er foto’s van. Via de blog hielden we vervolgens een kortingsactie. Samenwerkingen met kleine bedrijfjes is vaak leuk door het persoonlijke karakter ervan.
 5. Wat zou je in 2018 helemaal anders willen doen?
  Meer plannen en regelmaat hebben bij het uitkomen van de verschillende verhalen. Door het bouwen van een vernieuwde site moet Papa’s wereld ook beter gevonden worden en bereikbaar via alle media.
 6. Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?
  Dit is een heel lastige vraag aangezien veel verhalen bij mij niet blijven hangen. Ik lees ze vaak snel door. Kleine flarden ervan komen naar voren als ik ze ergens bij nodig heb. Ik kijk graag op enkele blogsites en lees daar meerdere blogs, maar daar is niet iets bij wat heel erg favoriet is. Als iets geschreven is met een dosis humor kan ik het wel extra waarderen.
 7. Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?
  Weet je, daar heb ik eigenlijk helemaal geen antwoord op. Dat ligt helemaal aan het moment. Reviews van theatervoorstellingen zijn leuk om te doen, maar gewoon eens ongecensureerd je mening schrijven over het dagelijks leven is ook heerlijk.
 8. Welk artikel is het slechtst gelezen in 2017?
  Geen idee, er staan flink wat blogs op de website uit eerdere jaren die niet gelezen zijn, maar ook die wel gelezen zijn. Die staan in de statistieken er flink tussendoor.
 9. Welk artikel is het best gelezen in 2017?
  Social media: We willen het zelf vertellen!‘ een artikel uit 2016 over het aankondigen van een geboorte op social media en hoe je dit zelf kunt regelen. Verschillende kraamzorgers hebben die dit jaar nog eens gedeeld en er is veel op gezocht via zoekmachines. Op de tweede plek de blog over het verblijf in Ootmarsum.
 10. Wat zou je nog willen leren?
  Omgaan met vindbaarheid en het aantrekken van meer lezers.
 11. Welke andere blogger zou je in 2018 (weer) willen ontmoeten?
  Dit jaar heb ik heel even kennis gemaakt met Cassandra van Momambition tijdens Legoworld. Dat moet een keer wat langer worden met een drankje erbij.
  Linda van Mamaliefde loop ik telkens mis. Telkens als er een evenement is, ben ik er net op een andere dag. Via messenger leer ik veel van haar over het bloggen, een face to face lijkt me erg gezellig.
 12. Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?
  Het is heerlijk om mijn creativiteit op deze manier kwijt te kunnen. Doordat de site niet optimaal is, loop ik tegen heel wat beperkingen aan. Dit maakt dat het bloggen soms minder leuk is, maar daar wordt in 2018 aan gewerkt.
 13. Je belangrijkste doel voor 2018
  Meer rust en ruimte vinden om te schrijven op een totaal vernieuwde site die me meer inspiratie gaat geven.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *