Papa's wereld bezoekt: Woezel en Pip film

20160131_185300.jpg
Voor het eerst naar de bioscoop, dan moet je wel een leuke film uitkiezen. Met de komst van ‘Woezel & Pip op zoek naar de Sloddervos!’ hoefden we hier thuis niet lang na te denken. Met al enkele dvd’s in in huis en een stel knuffels zijn de twee hondjes al aardig ingeburgerd. Met al een musical achter de rug, afgelopen jaar, werd het tijd om ook de bioscoop te gaan proberen.
Bezoekgegevens
Datum: 31-01-2016
Gezelschap: Vrouwlief en Liam (2,5 jaar)
Entreeprijs: Zie lokale bioscoop
Verhaal
Woezel en Pip moeten van Tante Perenboom een belangrijk pakje bewaren en verstoppen, het cadeautje voor Wijze Varen die bijna jarig is. Ondertussen krijgen de twee hondjes meteen te horen dat hun neefje Charlie komt logeren. Dit gevlekte hondje met lange oren is het nieuwste karakter uit de Woezel en Pip stal. Woezel en het neefje hebben direct een goede klik wat bij Pip een beetje moeilijk valt. Telkens raken ze spulletjes kwijt. De ene keer de rode bal, dan een speciale sjaal, de SuperWoezel-cape en wat nog het ergste is… het pakje voor Wijze Varen. Hij vertelt dat de Sloddervos alles stiekem meeneemt. De jacht is geopend op deze gevaarlijke dief. Maar is de dief wel zo gevaarlijk en is er eigenlijk wel een dief? Tijdens de film komen veel thema’s aan bod als vriendschap, voorbereiden op logeren, samenwerken en je grenzen verleggen.
Trailer

Best wel spannend
Ondanks de lieve karakters met bijpassende stemmetjes en het vrolijke kleurgebruik in de scènes overdag, is de film verre van zoet. Stiekem is het, voor de meekijkende volwassene die zich laat mee zuigen in het verhaal, ook best spannend. De spanning wordt samen met de muziek opgebouwd. Een aantal scènes spelen zich in het donker af en de vriendjes doen regelmatig dingen die eigenlijk niet mogen en ze in lastige situaties brengen. Woezel wordt bijvoorbeeld meegesleurd in een rivier en samen ontdekken de twee hondjes een vreemd monster in een boom. Dat het voor de kleine kindjes best spannend is, is te merken aan de huilbuitjes die je regelmatig hoort, vooral na een schrikmomentje. Liam vond het fijn om op schoot te komen zitten en te friemelen met mijn vingers.
Die gemene Sloddervos
Allerlei spullen zijn verdwenen door de Sloddervos en de vriendjes uit de Tovertuin gaan op pad om hem te vangen. Vlak voordat de jacht gaat beginnen, sprong bij onze bioscoop het scherm op pauze. De hele pauze door is Liam aan het mopperen geweest op het gemene dier en zou hem samen met Woezel en Pip gaan vangen.

Na de film is de boosheid nog niet helemaal weg. De clou ontging hem een beetje, nog net iets te moeilijk voor een mannetje van twee en een half. Dit hebben we hem nog een paar keer moeten uitleggen, maar of hij het nu snapt? In de auto in slaap gevallen, thuis werd hij wakker en het eerste wat hij riep was “Jam Sloddervos vangen!” De film heeft dus duidelijk indruk gemaakt. Dat kunnen we dus vaker gaan doen.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *