Papa’s wereld bezoekt: Ouders Natuurlijk beurs 2015

on01

Deze beurs hadden we nog nooit bezocht, dus een primeur voor het hele gezin. Een vriendin wees ons op dit evenement en al snel werd onze aandacht getrokken. Het is juist leuk als niet al die grote voedingsmiddelenfabrikanten er staan of de duurste kindermeubelmakers. Juist al die kleinere ondernemers die proberen om een poot te krijgen op de uitgebreide markt die ‘gezin’ heet komen met de leukste artikelen. Wij gingen kijken of dat nu inderdaad ook zo zou zijn.

Bezoekgegevens

Datum: 06 juni 2015
Gezelschap: samen met vrouw en kind (22 maanden) & vriendin met kind (3,5 jaar)
Locatie: Golden Tulip Arnhem-Doorwerth
Website: oudersnatuurlijk.nl

Wat valt er te doen

Een terrein en hotel vol met kraampjes van allerlei aanbieders zorgen ervoor dat je als bezoeker genoeg te bekijken hebt. Een babbeltje hier en een praatje daar zorgen ervoor dat je al snel geïnformeerd bent over allerlei zaken die met het gezin te maken hebben. Over opvoeden, borstvoeding, dragen, wasbare luiers, thuiseducatie en over de plaats van de man in het gezin. Naast de kraampjes zelf staan er een flink aantal lezingen ingepland met uiteenlopende onderwerpen. Sommige daarvan waren zo in trek dat vanwege de warmte extra bezoekers aan de lezing geweerd werden in verband met de veiligheid, een verstandige keuze. Voor de kids waren er twee speeltuinen en een grasveld vol met duurzaam speelgoed waar ze mee aan de slag konden. De voorbereidde ouder (wij niet dus) had zwemkleding voor de kids meegenomen zodat er gezwommen kon worden in het buitenzwembad.

Producten & diensten

De producten en diensten waren behoorlijk divers. Bij de indeling van de tenten en de zalen waren de soorten zoveel mogelijk bij elkaar gezet zodat een geheel wasbare luiers pleintje ontstond, afgewisseld met wat speelgoed. Een tent met vooral creatieve materialen waarbij vooral vilt de boventoon voerde. De gebarentaal stands stonden ongeveer bij elkaar. Leuk dat zowel natuurlijkgebaren en babygebaar mijn gebarenblog direct herkenden. Beiden boden ze de producten van Lotte & Max aan en daarnaast elk nog eigen materialen. Bij babygebaar hebben we leuke dagritme magneetjes gekocht waar naast de plaatjes ook de gebaren op staan. Speciaal voor moeders waren er twee aanbieders van moedermelksieraden, hierbij trok Moms Liquid Love mijn aandacht met een zeer mooie hanger. Helaas ligt deze momenteel buiten mijn budget, maar anders had deze om de nek van Chantal gehangen. We zijn naar huis gegaan met een nieuwe drager, iets waar we stiekem naar op zoek waren. Een drager die niet geknoopt hoeft te worden en wat groter is dan degene die we al hadden. Het werd een Wompat van Dragen & Zo waar we vriendelijk en vakkundig geholpen werden met passen van verschillende modellen. Eindelijk hebben we ook de herbruikbare knijpzakjes van Squiz gevonden en dan ook nog eens tegen een beursprijs. Deze gaan we binnenkort eens goed uittesten, want Liam is nu eenmaal gek op toetjes. Er waren natuurlijk nog veel meer standhouders, maar dat zijn er teveel om op te noemen. Ik heb dan ook slechts een selectie gemaakt van de stands die mij het meest aanspraken.

Service: Horeca

Gecentreerd op het buitenterrein stonden enkele wagens met elk hun eigen specialiteit. Poffertjes, broodjes, een frietje, tosti of salade. Geen enorm grote keus, maar eigenlijk net genoeg om gewoon even wat te happen. Zelf hadden we ook broodjes meegebracht die we achter op het grote grasveld al picknickend hebben gegeten. De prijzen van de horeca waren goed te doen, wel moest je eerst muntjes halen aan een speciale kassa. Je teveel aan muntjes mocht je tot een bepaalde tijd weer inleveren zodat je niet met loos plastic naar huis moest. Topservice was de langere tijd die werd gebruikt om in te leveren dan aangegeven stond.

Service: Verschoning- en voedingsruimten

Het was lekker weer, dus de kinderbillen konden lekker bloot in het gras. Aangezien veel ouders dit deden, en je ouders onder elkaar bent, nam niemand daar aanstoot aan. Binnen in het hotel was een aparte ruimte vrijgehouden met een paar verschoningskussens op tafels om in alle rust te kunnen verschonen. Een kamer ernaast was gereserveerd voor de kolvende mama’s. Een kind aan de borst was totaal geen probleem. Op verschillende plekken zaten mama’s in het zonnetje met een drinkende kleine. Melk. was ook aanwezig met een stand vol relaxte banken waar moeders konden voeden onder genot van alcoholvrije bubbels (wat vind ik dat spul toch vies).

Voor de Papa

Aan de papa is ook gedacht op deze beurs. Zo gaf de Praktijkvader (Jeroen de Jong) een lezing/workshop speciaal voor papa’s om de beste vaderkwaliteiten uit zichzelf te halen. Deze workshop was ook echt alleen voor de man, want mama’s werden niet toegelaten. Bij zijn stand gaf hij desgewenst nog andere informatie.
Babywearingdaddy (Jeroen Krol, ja toevallig ook een Jeroen) stond met ergonomische dragers liet mij een drager van Emeibaby passen. Een handige drager met een kliksysteem die ervoor zorgt dat je niet al te veel hoeft te knopen. Op Twitter plaatste ik al dat het leuk was om te zien om zoveel dragende vaders te zien rondlopen, maar een verkopende dragende papa is natuurlijk extra leuk.

Verbeterpuntjes

Het aantal prullenbakken op het terrein was aardig laag en ver van elkaar verspreid. Vooral bij de horeca zaten de bakken al snel vol. De speeltuinen werden goed bezocht, vooral hier had nog een bak mogen staan.
Tussen al het aanbod miste ik een beetje de natuurlijke voeding en gezonde snacks die een beetje gangbaar verkregen kunnen worden.

Leuk voor papa en kind?

Ik zou eerder zeggen, leuk voor het hele gezin. Tenzij je een beetje shoppende papa bent die graag informatie overal over inwint. Zelf zou ik er niet in mijn eentje met mijn kind heen gaan, maar samen met Chantal en de rest van het gezelschap was het erg gezellig. Over het algemeen zijn dit soort beurzen misschien toch iets meer mama-gericht.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *