Papa’s wereld bezoekt: Christmast World 2015 – Intratuin Duiven

wp-1450900513487.jpgHet is in onze familie een beetje een traditie, zo rond de kersttijd duiken we altijd wel een tuincentrum in om de rijk gedecoreerde afdelingen te bekijken. Niet eens om ook echt iets te gaan kopen ofzo, nee gewoon kijken. Dat er toch nog wel eens iets in een mandje verdwijnt is bijzaak. Vorig jaar bezochten Chantal en ik de kerstshow van Intratuin Duiven met een Liam die flink onder de indruk was. Dat zouden we dit jaar dus weer doen.

Bezoekgegevens
Datum: 22-12-2015
Gezelschap: Maarten, oma en Liam (2)
Adresgegevens
Lithograaf 1
6921 VA  Duiven
Tel: 0316 – 26 21 36
Facebook / Site
Wat valt er te doen
Intratuin Duiven noemt haar kerstshow de ‘Beste kerstshow van Nederland’. Al op 10 oktober opent de show en geeft het inspiratie om je huis in te richten tijdens de donkere maanden van het jaar. Wijzelf hadden het huis al ingericht, beter gezegd, Chantal had ons huis al ingericht dit jaar. Die inspiratie was dus niet nodig. Ik wilde mijn mannetje zien stralen, net zoals vorig jaar. Doordat Chantal in het ziekenhuis lag, besloot ik samen met mijn moeder en Liam op pad te gaan. Moeders had deze show nog nooit gezien. Naast de verschillende themadelen zijn er voor kids enkele leuke extra’s. Een draaimolen met gratis ritjes (mocht je je kind kwijt zijn….), een kaboutertunneltje, een sprookjesroltrap en de dierenafdeling heeft ook altijd kijkers genoeg (al heeft deze geen kersttintje).

Roltrap naar een sprookje
“Papa, nog keertje, nee niet oma toe, kasteel!” Meneertje was het er niet mee eens dat we niet een derde keer omhoog en omlaag gingen. Het kasteel boven de roltrap was voor hem één van de hoogtepunten. Lichtjes, rookeffecten, bewegende dieren en klassieke muziek die op enkele meters ervoor zorgen dat je je even in een sprookje waant. Terwijl naast ons sneeuwtijgers bewegen wijst hij al naar de zwevende uilen, pinguïns en ijsberen. Bovenaan de trap een grote fontein met hagelwitte paarden ernaast. Eén keer de trap op en af waren niet genoeg voor Liam en ik gaf hem geen ongelijk. Je ziet zoveel in één keer dat je nog een keer nodig hebt om het te laten landen. Overigens heeft deze roltrap jaarlijks een ander thema. De trap leidt je naar een extra afdeling boven waar vooral de boomdecoraties liggen. Aangezien we hier niks van nodig hadden, bleef het voor ons bij de trap.

Kerstdorpen
In veel gezinnen wordt jaarlijks een compleet kerstdorp opgebouwd met kersthuisjes van Lemax, Luville en Dickensville. Het tuincentrum heeft hier een een overtreffende trap van gemaakt. Grote oppervlaktes compleet gedecoreerd met watervalletjes, bewegende molens, dansende en schaatsende poppetjes, lampjes en natuurlijk heel wat huisjes. Je kunt er een flinke tijd rondbrengen en je telkens verbazen over de vele details die er in verwerkt zitten. Liam wijst het ene ding na het andere aan: “Papa, kijk molen, nog molen.” Hij benoemt van alles wat hij ziet. Wat een verschil met vorig jaar toen hij enkel nog maar kon kijken. We hadden een beetje de pech dat er al wat slijtage was doordat mensen er toch met de vingers aan zitten ondanks de vele bordjes (mensen, let eens op je rondrennende kinderen!).

Leuk voor papa en kind?
Absoluut! Je kunt er flink wat uurtjes je tijd verdrijven. Met een eetgelegenheid in het tuincentrum heb je ook de kans om even op adem te komen. Het leukste is om dit in kleine gezelschappen te doen zodat je in alle rust kunt rondkijken. Samen kijken naar alles wat er te zien valt, zien dat je mannetje met open mond staat te kijken en enthousiast reageert. Danst bij de bewegende lampen op de verlichtingsafdeling en niet weg wilt bij het kasteel.

Filmpje afkomstig van Intratuin Duiven

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *