Papa's wereld bezocht: SEA LIFE Oberhausen

img_20170213_091759_040.jpgOp mijn armen zat een mini-Batman, samen gingen we op pad om nóg iets leuks te doen. Zojuist kwamen we Legoland Discovery Centre uit en nu gaan we een deurtje verder. Samen visjes kijken, net zoals we soms samen doen bij de dierenwinkel. Chantal zag het even niet meer zitten en besloot met Kyran op een terrasje te wachten. Volgende attractie van de dag: SEA LIFE Oberhausen.
Met de uitnodigingsbrief in de andere hand liepen we onder de grote boog door. Een aardig rijtje stond te wachten. Dichterbij gekomen zag ik al een bordje staan met de wachttijd erop. Aangezien wij via de VIP-ingang naar binnen mochten, konden we de rij zo passeren. Liam moest er erg om lachen toen ik vertelde wat we aan het doen waren. Via een achterdeurtje stonden we zo bij de kassa en mochten we na een krabbeltje zetten zo doorlopen. Aangezien Liam al behoorlijk moe was van zijn ervaringen bij Batman besloot ik er een bliksembezoek van te maken en niet bij elk aquarium een uur stil te staan.
Na de kassa sta je een paar momentjes te wachten voordat de schuifdeur open gaat. Je wordt in groepjes binnen gelaten zodat je niet in een massa achter elkaar aan blijft drommen. Je krijgt zo de eerste kans om rustig te gaan kijken bij de eerste aquariums. Eerlijk, ik was verbaasd over het uiterlijk van de omgeving. Ondanks dat alles om de vissen draait, speelt de omgeving een belangrijke rol. Die zorgt ervoor dat de vissen helemaal tot hun recht komen. Hier was dat dik in orde. Je waande je vanzelf in verschillende werelddelen, in vervuilde omgevingen of in het diepste van de oceaan.
dsc_0796.jpg
Geschikt voor kinderen
In één van de eerste scènes zien we de samenwerking met Legoland terug. In een grot zien we een grotonderzoeker gemaakt van Lego in het water staan. Het bracht mij weer even terug naar Legoland Billund. In het Deense park is een aparte vestiging van SEA LIFE ondergebracht en zwemmen de Legopoppen tussen de haaien door.
Wat erg fijn is, is dat veel van de aquariums op ooghoogte van de kinderen zijn. zo hoef je als ouder niet zo vaak de kids op te tillen. Op verschillende plekken kun je als kind onder een aquarium doorlopen en je hoofd in een koepel steken. Zo sta je al snel neus aan neus met een haai.
Bij de ingang krijgen de kinderen direct een paspoortje mee. Daarmee mogen op verschillende plekken stempels ophalen en reizen ze door heel SEA LIFE heen. In het boekje en door de hele attractie heen worden de kinderen aangesproken door verschillende getekende karakters. Ze vertellen van alles over het leven in de zee en ook hoe mensen daarmee omgaan. Veel educatie dus. Dat zie je ook terug in bij de voedermomenten waarbij een medewerkster in het water staat tussen haaien en roggen en kinderen vragen stelt. Natuurlijk wel op z’n Duits.

Tussen de haaien
Eén van de meest indrukwekkende momenten voor Liam was de haai die vlak over hem heen zwom. In een 10 meter lange acryl tunnel loop je door het water terwijl grote vissen voorbij zwemmen. In de verte zwom een zeeschildpad waar al snel een wijzend vingertje heen ging. De angst die Liam bij de ingang nog had voor haaien, was bij het zien ervan helemaal weg. “Kijk papa, daar komt ie! Haai, kom eens hier!”

Bij de uitgang vind je nog een winkeltje en beland je in een groot restaurant waar uiteraard een visje gegeten kan worden.

SEA LIFE Oberhausen
Zum Aquarium 1
46047 Oberhausen
Gratis parkeren bij parkeerplaats 3 zodat je binnen twee minuten bij SEA LIFE bent.
Openingstijden: dagelijks 10:00 – 18:30 uur.
Laatste binnenlating: 1,5 uur voor sluiting.
Toegangsprijzen: Zie website. Kinderen vanaf 3 jaar betalen toegang.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *