Papa's wereld bezocht: Ouders Natuurlijk beurs winter 2016

onwinter2016Op zaterdag 5 november werd voor de derde keer de wintereditie gehouden van de Ouders Natuurlijk beurs. De zomerbeurs hadden we al twee keer bezocht, maar de winterse versie nog niet. Aangezien het geen lekker weer zou worden, besloten we ons dagje Efteling te cancelen en de marktkraampjes binnen te gaan bezoeken. Benieuwd naar wat er nu echt anders was dan de zomerse versie.

Dat de beurs anders zou zijn kregen we al bij de ingang in de gaten. Loop je in de zomer via een poort het buitenterrein op, nu liepen we via de schuifdeuren het hotel binnen. Daar zou ook het meeste gaan plaatsvinden. De grote witte tenten buiten ontbraken aangezien deze marktopzet wat kleiner zou zijn.


In de twee bekende grote zalen stonden de kramen opgesteld. We struinden samen met de kids langs de kraampjes waarbij we de een wat uitgebreider bekeken dan de ander. Deels op initiatief van Liam die allemaal leuke dingen zag. ‘Kijken met de oogjes’ was toch echt wat te moeilijk, maar wat wil je als papa en mama ook van alles bekijken in de handen. Wat Liam niet wist, is dat we met een geheime agenda rondliepen. Meneer Mijtermans komt immers bijna het land in en die moet natuurlijk wel goede en duurzame cadeautjes geven.
dsc_0105.jpg
Tijdens de wandeling binnen, gingen we op zoek naar de Wobbel Playground. Na een heel stel marktkramen moesten de beide heertjes even wat energie kwijt. Eventjes lekker spelen en de fantasie gebruiken. Chantal wil de houten speelboog graag in huis hebben, maar de prijs houdt ons wel tegen. Wat hadden ze het naar hun zin.
Omdat ik even naar het toilet moest, kwam ik er achter dat in het halletje nog meer ruimtes met kraampjes verstopt zaten. Oké eerlijk, als we de plattegrond bestudeerd hadden, dan hadden we dat gewoon geweten. Het was wel een leuke verrassing aangezien ik zo Felicia’s Choice zag staan. We maakten eerder kennis met ze op het Mevrouw Boob festival en op het Kiindfestival. Leuk om hun weer tegen te komen en de voorraad vingerverf weer op peil te brengen.

Onze jongens zorgden ervoor dat de rondlopende ouders en kraamhouders even stil bleven staan. Liam paste een jasje van Kleine Schobbejak en beiden droegen ze even een handgemaakt kaboutermutsje. Wat staan die leuk zeg! Omdat we geen overhaaste beslissing willen nemen, hebben we de kleurcodes en printjes even genoteerd zodat we ze later online kunnen bestellen in de juiste maat. Zelf was ik ook helemaal weg van het hesje wat perfect bij de mutsjes past. Helemaal een topcombinatie voor de Elf Fantasy Fair.
Pukk & Lifestyle had een kraam vol met megagrote kleurplaten en allerlei stiften daarvoor. Verrassend vond ik de waterstiften die hervuld kunnen worden door aan de achterkant wat water toe te voegen. Zo gaan ze extra lang mee.

Weer even lekker wat gaan doen. De beurs biedt de kinderen allerlei vermaak. Van een poppentheater tot lekker knutselen aan een tafeltje. De Burgemeester van Buiten had specifiek om een plekje buiten gevraagd, dat was hem gelukt. Met een busje vol met natuurmateriaal lieten ze de kids bogen maken (voor pijl en boog schieten), boombastmaskers en bijenwaskaarsen. Dat laatste heeft Liam gedaan, met hulp van zijn mama. Het was best spannend, maar uiteindelijk pakte hij het stokje over en wilde hij erna nog een keer samen met mij. Heel lief, maar dat hebben we toch maar niet gedaan om de centjes te bewaren voor andere dingen.
Buiten stond ook Bureau Cambium met een leuke selectie duurzaam speelgoed. We kochten daar Bubble lab om megagrote bellen te blazen. Een cadeautje voor ons petekindje die de volgende dag zijn verjaardagsfeestje vierde.
Buiten had ook heel goed OpzijnPlek kunnen staan, maar we troffen ze binnen aan. Liam wil mij altijd graag helpen als ik ergens met een hamer op moet meppen of een schroef ergens in moet draaien. Ik besloot daarom ook bij hun een gereedschapssetje te halen met gereedschap voor kleine handen. Een gereedschapsgordel met knijptang en klauwhamertje.

Bij Musjes.com stonden we te watertanden bij hun houten speelgoed. Voor Kyran zagen we daar leuke houten treintjes die op de bekende houten treinbanen passen. Toen we later terugkwamen om deze toch maar te kopen als Sintcadeau, was deze helaas al verkocht.
Doordat ik werk bij een tingieterij weet ik hoeveel werk er zit in het gieten van sieraden. Om deze reden kan ik de Mama Charms erg waarderen. Er zit vakmanschap en veel handwerk in de zilveren bedels.
We duiken nog even de babygebaren in. Voor onze gastouder kochten we een boekje met sinterklaasliedjes er in bij baby- en kindergebaar. Kan zij ook gaan oefenen met de kindjes op haar opvang. In de andere zaal stond Natuurlijk Gebaren samen met Gebaren met je kind. Voor beide dames was dit de laatste grote beurs die ze draaien aangezien ze beiden helaas gaan stoppen met hun werkzaamheden. Houdt hun sites en Facebookpagina’s in de gaten voor de extra aanbiedingen tot 1 januari 2017.
De beurs was een stuk kleiner dan de zomereditie, maar met alles wat er te doen is geeft dat totaal niet. De tenten buiten zijn wel een stuk gezelliger dan de wat verstopte kleinere zaaltjes. Het buitengedeelte heeft kans om nog wat meer te groeien. Een stand met warme chocomel, broodjes bakken boven een kampvuur, wat gezellige muziek erbij maken het al wat meer af. Het zou leuk zijn als er naast het standaardassortiment van de kramen ook echt wat Sint en Kerst gerelateerd spul zou zijn. Leuke houten aftelkalenders, boomversieringen die op kinderen gericht zijn enzovoorts.
We hebben het in ieder geval weer naar ons zin gehad. Naast een leuke dag ook leuke cadeautjes gekocht die ik nog niet eens allemaal genoemd heb.

Alle afbeeldingen zijn aanklikbaar om de complete foto te zien.
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *