Papa's wereld bezocht: Ouders Natuurlijk beurs voorjaar 2016

on2016Op 4 juni vertrokken we vanuit Efteling Bosrijk richting Doorwerth om voor de tweede maal de Ouders Natuurlijk beurs bij te wonen. Deze keer met een extra baby waar we van te voren wensen voor hadden. Ons gezelschap was deze keer sowieso groter, mijn ouders gingen ook mee en we hadden een vriendin een kaartje cadeau gedaan voor haar verjaardag. Deze keer stond de beurs niet alleen in het teken van rondkijken en shoppen, maar ook van baby showen aan enkele kraamhouders waar we leuk contact mee hebben.
Bij het parkeren van de auto stond onze vriendin samen met haar dochtertje al te wachten. Liam was meteen door het dolle heen bij het zien van zijn grote vriendin. Het duurde niet lang voordat we in de rij stonden om binnen te komen. De kaartjes stonden bij Chantal op de telefoon en aangezien ze allemaal een voor een gescand moesten worden, duurde het even voordat we binnen konden. Met een autorit van ongeveer een uur was de eerste bezoeklocatie het toilet. Yes, Liam had het droog gehouden en zat mij trots aan te kijken terwijl hij een grote plas deed op de wc.
Met lege blazen liepen we de eerste zaal binnen. Mijn ouders die niet wisten wat ze moesten verwachten waren een beetje overdonderd. Al die kramen met schitterend speelgoed, natuurontdekmateriaal, wasbare luiers, lactatiedeskundigen, babygebaren en natuurlijke wasmiddelen. Oh wacht, ik vergeet de draagdoeken, kleding, vakantiebestemmingen, moedermelksieraden en voeding. Nee, dan ben ik er nog lang niet. Er was nog veel meer te ontdekken aan kraampjes. Voor een redelijk overzicht van aanwezige kraampjes kijk je op Papa’s wereld Facebookpagina in het fotoalbum. Zoveel mogelijk bedrijfjes zijn getagd.
We hebben niet enkel bij de kraampjes gekeken, er moest nu eenmaal ook gevoed worden. Terwijl Kyran aan de borst lag, kon Liam samen met zijn vriendinnetje spelen in een van de twee speeltuinen. Aangezien ik niet de rust heb tijdens zo’n dag om te blijven zitten, ben ik samen met mijn vader wat kraampjes gaan bekijken, wat praatjes gehouden met standhouders en wat kaartjes uitgewisseld. Gelukkig waren mijn nieuwe kaartjes met restyling op tijd binnen.
De lezingen en workshops heb ik deze keer gelaten voor wat ze waren. Wel zijn we gaan kijken naar de voorstelling ‘Peter en de wolf’. In eerste instantie ging Liam pontificaal vooraan zitten, maar na een tijdje vond hij het toch te spannend. Vanaf de zijlijn kreeg ik niet echt mee waarom aangezien het geluid niet zo denderend was. Hij hing in mijn armen toen de eerste regendruppeltjes vielen. Terwijl wij naar binnen gingen ontdekte ik dat de show werd gestopt vanwege het vallende water.
Na een hele dag rondkijken raakten de tassen stiekem steeds wat voller. Chantal plaatste op Instagram al een foto met #onbuit. Toch maar even een opsomming met wat we binnensleepten:
* Lotte en Max dvd’s bij Natuurlijk gebaren
* Gedichtenbundel en poster bij Lentezoet
* Vingervoedingsspuitje bij Eurolac
* Hubelino knikkerbaan en nachtlampje bij Puurspeelgoed
* Bubble lab bij Op zijn plek
* Verjaardagskroon met klittebandcijfers bij Stapperdestap
* Kralen en hangers bij Hugs and things
* Folders, kaartjes en nog meer papiermateriaal ter promotie
20160609_234856.jpg
De Hubelino knikkerbaan is bedoeld voor Liam’s verjaardag volgende maand. Stiekem kan ik eigenlijk niet wachten tot ik er zelf mee kan spelen. Het boek van Lentezoet moet ik nog op een rustig moment voor mezelf gaan lezen. De poster die ik erbij kreeg bevatte een tekst die me bij de eerste keer lezen al raakte, maar bij de derde keer heel hard trof. Precies met die spreuk ben ik momenteel met mezelf aan het werken. Althans, ik probeer het.
Deze beurs blijft altijd leuk om naartoe te gaan, al zijn er wel wat verbeterpuntjes. De horeca is wat minder en de ijskar kon het echt niet aan. Dit had ook wel te maken met de warmte die de machine overbelastte. Qua voedsel kan een voorbeeld genomen worden aan het Kiindfestival waar een soort van partnerschap mee is. Lijkt me het nadeel van de locatie aangezien de catering door hen verzorgd wordt. Het theaterdeel was wat slecht verstaanbaar, een leuke circustent ofzo met goede geluidsinstallatie zorgt ervoor dat voorstellingen ook tijdens regen door kunnen gaan.
Het was goed te zien dat een evenement als dit veel organisatie kost. Ik heb dan ook bewondering voor al die medewerkers die hard hun best hebben gedaan om er voor iedereen een geweldige dag van te maken. Ik zou zo zeggen: tot de volgende keer!

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *