Papa's wereld bezocht: Legoland Discovery Centre Oberhausen 

20170214_205614.jpg“Tatatatatata Batman!” Liam stuitert door de kamer in een Batman-trui, shirt en een cape gemaakt van mijn oude trui. Met zijn capuchon op waant hij zich de bestrijder van criminaliteit. Hij is zo enthousiast over vandaag dat zelfs zijn hemd en onderbroek een Batman-printje hebben. “Wij gaan naar Batman toe!”
Omdat de Batman Lego Movie sinds 10 februari in de bioscoop te zien is, werden we uitgenodigd om de speciale weken te beleven in Legoland Discovery Centre Oberhausen (Duitsland). Vanaf hier is het ongeveer een uurtje rijden en aangezien deze plek al een tijdje op mijn to do-lijstje staat zijn we met het hele gezin een kijkje gaan nemen.
dsc_0736.jpg
Op de website van Legoland Discovery Centre staat dat bij het gratis parkeren je een klein kwartiertje moet lopen naar de attractie, maar als je parkeergarage 3 pakt ben je eigenlijk al op het goede plein en sta je na twee minuutjes al voor de deur. Je ziet de megagrote gele Lego-giraf al meteen staan. Een jongeman met naambordje kwam met een mandje snoepjes op ons afgelopen en vroeg of we naar Legoland gingen. Hij moest ons voorbereiden dat er werkzaamheden aan de gang waren waardoor niet alles te bezoeken zou zijn. Het Duplodorp en de speeltuin zijn verdwenen en maken plaats voor een piratenavontuur die 4 april zal openen. We konden dus nog kiezen of we zouden gaan of niet. Een nette en vriendelijke en persoonlijke service.
dsc_0744.jpg
Na ons gemeld te hebben bij de kassa konden we meteen doorlopen. Je kunt niet anders dan door de grote poort, in de vorm van een Lego-poppetje) heen om naar binnen te gaan. Je staat dan direct in de wachtruimte van de fabriek. Om de zoveel tijd openen hier de deuren en kan er een groep naar binnen. Een professor heet je welkom en vraagt de kinderen vooraan te gaan staan. In een kleine interactieve show wordt verteld hoe Lego-stenen worden gemaakt. De kids mogen op knoppen drukken en zien de verschillende stappen van het maakproces. Aangezien alles op z’n Duits gebeurt, legde ik het Liam tegelijkertijd uit. Aan het einde van de show bleek dat er een speciale Duplo-steen gemaakt was met een opdruk van de Batman weken. Elk kind in het zaaltje kreeg er eentje bij het verlaten van de show.


Aangezien we een tijdje hadden gereden, en een omweggetje hadden gemaakt zodat onze hond een nachtje bij opa en oma kon logeren, was een toiletbezoek het eerste wat op ons lijstje stond. Als papa werd ik daarbij goed verrast. Een verschoonplek op het herentoilet met daarbij een bordje waarop vermeld stond dat als je luiers vergeten was er eentje kon halen bij de kassa. Iets later ontdekte ik dat ook bij het invalidentoilet een verschoonplek te vinden was. Even terug naar het herentoilet. Voor de kids was goed nagedacht door ook een lager urinoir op te hangen en een lagere wasbak. Liam kon eens zelf zijn handen wassen zonder dat ik hem hoefde op te tillen. Man, wat voel je je dan als peuter groot.

Het Legoland Discovery Centre is ingedeeld in themagedeeltes. We vinden een middeleeuws gedeelte waar een Koninklijk avontuur te beleven is. Met een karretje rijd je door verschillende scenes heen waarbij je moet schieten op lampjes. Je bent onderweg om de prinses te bevrijden van de slechterik. Bij Merlijns toverschool vinden we Harry Potter en zijn vrienden. Een draaimolen met trapkarretjes maakt daar aardig wat rondjes. Je moet er echter wel groot genoeg voor zijn kwamen we achter. Liam moet dus nog een tijdje wachten om er in te mogen. Wat dat betreft letten ze goed op lengterestricties. Bij Lego Ninjago moet je laserstralen ontwijken en aan het einde op de knop te drukken om de snelste tijd te zetten. Wil je goed leren bouwen, dan doe je mee aan de workshop. Meiden kunnen los gaan in het Lego Friends gedeelte waar de filmpjes draaien en er lagen volop roze steentjes. De 4D-bioscoop draaide verschillende Lego-films. We hebben er twee gekeken. Best stoer om met zo’n grote gele bril naar een groot scherm te staren. Voor de liefhebbers is er nog de Starwars expositie. Helemaal super was de bouwhoek met testbanen. Bouw een zo snel mogelijke auto en race tegen anderen om te zien wie sneller is. Verschillende testbanen gaven iedereen een kans om te racen. In een aparte ruimte was een stukje Duitsland nagebouwd in Lego.

The Lego Batman Movie weken

Vanwege de nieuwste Lego-film zijn er van 10 februari tot en met 5 maart de Lego Batman Movie weken in het Discovery Centre te Oberhausen. Bij de kassa kunnen kinderen een masker krijgen. In de fabriek maak je samen met de professor een speciale Duplo-steen die je mee naar huis mag nemen. Er is een speurtocht in miniland waarbij je drie slechterikken moet vinden tussen de vele andere poppetjes. Met het geven van de juiste antwoorden maak je kans op een jaarkaart. In de workshop ruimte leer je een Batman model te bouwen. Een draaipuzzel laat je leuke combinaties maken van de verschillende karakters. Maar het allerleukste is natuurlijk met Lego Batman op de foto gaan. Ze vertelden me daar dat ze ook een pak hadden dat aangetrokken kon worden, maar dat het zo warm was dat ze het op dat moment niet langer konden volhouden dan tien minuten. Hoewel het evenement niet overheersend aanwezig was, was er genoeg te doen. Zelf had ik nog wel wat leuke toevoegingen kunnen bedenken zoals het draaien van de filmtrailer voor de 4D-films waardoor het nog iets meer zou leven. Maar eerlijk, de kinderen hebben niks gemist. Voor hen was Batman er en nog groot ook!


Zodra je het Centre wil verlaten kom je in de winkel terecht. Maar niet voordat je een verloren steentje die per ongeluk in je zakken is verdwenen terug kunt leggen in een speciale bak. De winkel is gevuld met alleen maar Lego en alles wat daarmee te maken heeft. Opbergbakken, cakevormpjes, t-shirts, speciale bouwsets. Hoewel mijn handen jeukten om te gaan bouwen met nieuwe Lego-sets heb ik me flink ingehouden. Liam mocht van ons iets kleins uitzoeken en ging voor een sleutelhanger van….. juist Batman!

Eigenlijk kun je de Discovery Centre zien als een grote binnenspeeltuin waarbij de ballenbakken vervangen zijn door Lego. Een klein minipretparkje in een grote zaal. Maar eerlijk is eerlijk, als papa ga je liever mee bouwen dan van een glijbaan. Hoewel het helemaal gericht is op kinderen, heb je hier als ouder evenveel plezier. Voor mij zeker een plek om nog eens terug te komen voor speciale evenementen.

LEGOLAND® Discovery Centre Oberhausen
Promenade 10
46047 Oberhausen
Iedereen van 3 jaar of ouder moet in het bezit zijn van een ticket om binnen te komen, kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis naar binnen. Volwassenen kunnen alleen de attractie in met minstens 1 kind.
Maandag-Vrijdag: 10.00-17.30 (toegang tot 16.00)
Zaterdag-Zondag, op feestdagen en binnen de Duitse vakantietijd tot 18.30 geopend (toegang tot 17.00)

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *