Papa's wereld bezocht: Kiindfestival 2016

kiindfestival2016Een festival voor ouders en kinderen in een relaxte setting. Op het terrein van Panta Rhei kinderopvang in Amersfoort ontstond voor de derde maal het Kiindfestival. Marktkramen met verantwoord speelgoed, duurzame (kinder)kleding, wasbare luiers en babygebaren. In contact komen met je kind, biologische voeding, creativiteit en theater. Kortom, een festival met met een leuke verscheidenheid waardoor er voor ieder wat te vinden is.

Kiindfestival 2016
17 september 2016 van 11 tot 18 uur
Daam Fockemalaan 22 Amersfoort
Website

Afgelopen zaterdag gingen wij er voor de tweede keer richting Amersfoort om dit festival te bezoeken. Deze keer dus met een mannetje meer, schoonmoeder even niet meegerekend. De kaartjes stonden al in de telefoon, het niet hoeven te printen vind ik zo prettig.

Jeroen en Robert namen het vadergedeelte voor hun rekening. Stonden ze vorige keer nog ieder met een eigen kraam, deze keer waren de krachten gebundeld door een soort inloopcafe te maken. Een camper was de ontmoetingsplek voor iedereen die in het vaderschap geïnteresseerd is. Met een koffiekar direct nest ze, hadden ze geen verkeerde plek uitgekozen. Eindelijk deze heren weer eens fatsoenlijk de hand kunnen schudden.
Het rijenprobleem bij het toilet van vorig jaar was netjes opgelost. Met twee extra mobiele wc-wagens was er genoeg capaciteit voor iedereen. Binnen in het gebouw lagen de verschoningskussens klaar, voor iedereen toegankelijk.
Na de plasstop zijn we de eerste helft van de markt gaan doen. Altijd gezellig om bekende gezichten weer te zien. Doordat je ze geregeld ziet op dit soort evenementen raak je ook even gezellig aan de praat. Naast de bekende gezichten ook weer een heleboel nieuwe ontmoet.
koopwaarkiind2016Ons boodschappenlijstje voor vandaag was niet groot, we hadden besloten om de hand goed op de knip te houden aangezien er nog wat andere uitgaven komen. Soms best lastig als we weer iets leuks zagen. Sorry standhouders, wellicht volgende keer beter. Toch zijn we niet helemaal met een lege tas naar huis gegaan. Zo kocht ik een setje Story Cubes bij Earth Games om op een leuke manier zelf verhalen te verzinnen. Voor Kyran kochten we nieuwe slofjes bij de kraam van Baby Patta en enkele wasbare luiers bij Wasbaar Wonderland.
Na de eerste ronde over de markt werd het tijd om naar het theater te gaan. Joes Boonen trad daar op met een vertolking van het voorleesboek ‘Ik zou wel een kindje lusten’. Deze voorstelling wilden we absoluut zien. We hadden er veel goeds over gehoord. Net op tijd waren we in de tent. Liam vond het allemaal een beetje spannend, maar genoot met volle teugen. Als het iets te spannend werd, ging hij een paar rijen naar achteren zitten waar zijn omi zat. Van binnen zat hij mee te doen met de dansjes, al lieten zijn handen en voeten dat niet zien. Niet alleen hij genoot, ook Chantal en ik vonden het helemaal geweldig. Aan het einde wilde Liam nog even het podium op om Joes een handje te gaan geven. Dit had hij zelf bedacht. Achteraf snappen we het aangezien hij in de Efteling de Sprookjesboomfiguren ook altijd even gedag mag zeggen. Kijk ook even onderaan voor twee filmfragmenten.
dsc_0382.jpg
Na de show het picknickkleedje uitgelegd en de bakjes met fruit, groenten en andere lekkernijen erop gezet. Even met z’n allen wat snacken. Yup, Kyran ook. Die ging eerst wat drinken en daarna even aan de Rapley met komkommer en paprika. Al snel moest er gespeeld worden en trapten we samen een balletje. Daarna naar de creatietent waar we samen getekend hebben. Liam kon even lekker uitrazen en doen waar hij zin in had. Snel nog even op de Wobbel, of eronderdoor of…

Tijd voor rondje twee over de markt met veel gesprekjes met oude bekenden. Zo zagen we Felicia’s Choice die we pas nog gezien hadden op het Mevrouw Boob festival. Praatte Chantal nog even met de dames van Hugs & Things over de kauwsieraden waar ze regelmatig onderdelen bestelt om zelf kettingen te maken. Hadden we natuurlijk gesprekjes bij Baby- en Kindergebaar en Natuurlijk Gebaren (nogmaals dank Diana voor de extra gebarenkaartjes). We maakten kennis met de maker achter Kwebl, de gebarenapp met inmiddels zo’n 400 gebaren in filmpjes. Papa’s wereld gaat deze app komende tijd testen en er meer informatie over geven. Als papa vond ik de producten van De Makerswinkel erg leuk. Gereedschap voor de kids net zoals papa, maar dan net een slagje kleiner. Toen ik eenmaal besloten had om toch een hamer voor Liam te gaan halen zodat hij me kan helpen bij klusjes, waren ze net allemaal verkocht. Helaas pindakaas. Hopelijk kom ik ze nog een keer ergens tegen op een beurs en dan aarzel ik niet meer.
dsc_0408.jpg
Kiindfestival is één groot feest voor ouders en kinderen. Vol creativiteit, muziek, theater, spel en kindvriendelijke producten. Ik kan me zo voorstellen dat we er volgend jaar weer heen gaan.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *