Papa's wereld bezocht: Draagevenement 2016

bezochtdraagAfgelopen zaterdag werd de tweede editie van Het Nederlands Belgische Draagevenement gehouden op het terrein van het voormalige Land van Ooit. De entreekaartjes waren al enkele weken geleden opgeslagen op de telefoon. De voorpret begon op de Facebookpagina door te kijken welke standhouders zouden komen en wat ze aan zouden bieden. Bekenden tegenkomen achter de kraampjes is dan ook extra leuk.

Op tijd bij de eerste workshop?
Het evenement begon om 9:30 uur. Thuis hadden we alles zo geregeld dat we op tijd weg zouden kunnen en de hond bij mijn ouders konden afzetten. Maar hé, we hebben twee kids…dus die planning… Onze eerste workshop van de dag zou beginnen om 10:30 uur. Een minuut of vijf daarvoor kwamen we door de ingang en was het rennen naar de wc voor luierloze Liam. Net op tijd in het theater gingen we meedoen aan de ouder/kind workshop kindergebaren van Baby-en kindergebaar. aan de hand van het boek ‘We hebben er een geitje bij’ gaf één van de vele docenten een leuke inleiding in het gebruik van gebarentaal met kinderen. Liam die net in de auto had liggen slapen had wat last van opstartproblemen, maar even later stond ook hij vooraan diertjes uit een mand te pakken en kletste hij vrolijk mee.

Een rondje over de markt
Na de workshop zijn we weer terug naar voren gegaan. Beginnen bij het begin. De stand van hoofdsponsor Dragen & Zo stond prominent bij de ingang. Een vrolijke jongedame deelde er ballonnen uit (hoera!). Even kijken tussen de draagdoeken, ook al heb je al een hele mooie zelf meegenomen. Voor de winactie op de foto gaan met de banner, nou ja, ik liet Chantal en Liam op de foto gaan. Aangezien Kyran in de draagdoek zat bij zijn mama had hij geen andere keuze dan ook op de foto te gaan.
Een korte wandeling langs allerlei standjes, leuke gesprekjes voeren met de verkoopsters (Ja, bijna allemaal vrouwen) en verschillende producten even beter bekijken.Eigenlijk was het niet zo eerlijk voor de verkopers vanuit ons. We hadden doel gesteld om zo min mogelijk uit te geven gezien het budget en uitjes/beurzen die nog gaan komen de komende tijd. Sorry standhouders. Tijdens de wandeling meteen even trots Kyran live laten zien aan Brechje van Baby-en kindergebaar. Op het felicitatiekaartje stond immers de vraag of we even langs wilden komen.

Knopen voor papa’s
Om twaalf uur begon voor mij de workshop Knopen voor papa’s. Tegelijkertijd had Chantal eigenlijk een workshop liedjes en voorlezen met gebaren van Babygebaren Nederland. Liam die net aan het spelen was op het springkussen en een drinkende Kyran zorgden ervoor dat dat toch even overgeslagen werd. Sorry Sarita, volgende keer proberen we er bij te zijn. Terug naar Knopen voor papa’s. De instructieles werd gegeven door draagconsulente Rebecca Parent van Draagheksje. In mijn voorbereidingsblog kon je lezen dat ik behoorlijk zenuwachtig was voor deze workshop. Nog nooit had ik echt helemaal zelf een draagdoek geknoopt. We startten met een klein clubje papa’s, maar al snel stond er een aardige groep. Vrouwen en kinderen werden naar de zijlijn verbannen, want we moesten oefenen met een pop. Een verplichting die draagconsulenten hebben. Verschillende standhouders hadden een pop ter beschikking gesteld. Eerst een rondje kijken en daarna pas mee doen. Stap voor stap werd de babypop in de draagdoek geknoopt met het hoofd op kusjeshoogte. Met een geslaagde poging werd het tijd om Kyran erbij te halen. En ja hoor, ik kan trots zeggen dat ik hem helemaal zelf in de doek geknoopt heb. Een huilbuitje die hij had toen ik hem aanpakte was al snel verdwenen en veranderde in een heerlijke slaap. Rebecca, dank je voor dit extra stukje zelfvertrouwen.

Ontmoeten
Het Draagevenement stond voor ons ook in het teken van ontmoeten. Chantal is al een tijdje lid van een besloten Facebookgroep met dragende ouders. Kort geleden heeft ze mij ook toegevoegd aangezien we er een stel zouden ontmoeten op deze beurs. Een groot picknickkleed op het grasveld werd ons centrale plekje. Precies tussen het springkussen en de ballenbak in.  De kids genoten en maakten ondertussen kennis met elkaar, net zoals de papa’s en mama’s. Beste Huiskamer-genoten bedankt voor de gezelligheid en tot ziens op de bbq.

Allemaal vrijwilligers voor een goed doel
Het Draagevenement heeft geen winstoogmerk. Sterker nog, alle opbrengst gaat naar een goed doel. Dit maal was gekozen voor Kinderen van de voedselbank. De ijsjes werden geschept, de frietjes gebakken, limonade ingeschonken, lootjes verkocht en nog veel meer dingen door allemaal mensen die belangeloos eraan mee hielpen. Het tekent het karakter van dit evenement en maakt dat het er soms wat minder professioneel overkomt, maar de gezelligheid en de ongedwongen sfeer zorgt dat dit het helemaal goed maakt.
dsc_0294.jpg
Plus- en minpunten
De toegangsprijs is lekker laag en kinderen hebben gratis toegang. Het maakt het een betaalbare beurs om met het hele gezin heen te gaan. De entree naar de parkeerplaats was wat lastig te vinden. Bij het binnenrijden van het industrieterrein hadden wat bordjes en spandoeken de weg mogen wijzen.
De workshops zijn gratis om een deel te nemen. Dat je vooraf kaartjes moet bestellen zorgde ervoor dat ze al snel uitverkocht waren. Goed dat erop ingesprongen werd door van sommige workshops een tweede ronde in te plannen.
Er waren frietjes en sandwiches verkrijgbaar, maar het voedselaanbod was niet echt groot. Een sappenbar en wat gezonde voeding die netjes gekoeld bewaard wordt zal een goede toevoeging zijn. Iets meer variatie in ieder geval.
De kraampjes binnen stonden er een beetje verloren bij, de zaal zelf was ook wat donker waardoor ze niet goed opvielen.
Jammer dat het buitentheatertje niet bruikbaar was. Enkele workshops hadden hier bij mooi weer een mooie plek gehad.
Beste organisatie, dank voor een gezellige dag!

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *