Papa’s wereld 2019: Het jaar van de omschakeling

Het zat er al langer aan te komen, Papa’s wereld moest op de schop. Weg met al die reclames waar ik geen controle over had. Weg met het niet kunnen installeren van plug-ins om de website beter te laten draaien. Papa’s wereld 2.0 moest een site worden waar ik echt trots op ben, trotser dan ik al was. Hard werken loonde zich in een nieuwe site, een nieuw logo en nog meer samenwerkingen. Maar liep alles wel zoals ik wilde?

Bouw met vertraging

Vorig jaar al zou Papa’s wereld omgebouwd gaan worden. Helaas bleek degene die de installaties zou gaan doen iets te weinig af te weten van verhuizingen van data. Het project stopte. De wens om over te gaan naar een betaalde server bleef. Tijdens het netwerken op het Blogger by Nature event raakte ik weer eens in gesprek met Papablogger Rob. Hij wilde me wel een keer helpen en had een ideetje. Kort daarna ontving ik een mailtje dat hij zijn karmapunten in wilde zetten om samen met zijn vriendin Fleur van Bureau Checklist mijn site onder handen te gaan nemen. Binnen de kortste keren waren we hard aan de slag, maar wat persoonlijke problemen bij mijn helpers zorgden ervoor dat het een tijdje stil kwam te liggen. Ondertussen stelde ik een team samen van (nieuwe) papabloggers zodat niet alle artikelen uit mijn handen zouden gaan komen. Uiteindelijk kwam 1 oktober 2019 Papa’s wereld 2.0 online. Een website waaraan nog een heleboel gesleuteld moet worden achter de schermen, maar waarvan de voorkant een enorme verbetering is. Al is het alleen al door het nieuwe logo.

Onverwachts succes

Een extra actie die ik bedacht om tweewekelijks invulling te krijgen is ‘De papa van‘ waarin iedereen een verhaal over zijn of haar vader mag insturen. Aan de hand van een door mij opgestelde vragenlijst kan een verhaal opgebouwd worden. Om schrijvers te krijgen besloot ik op Facebook in geschikte groepen een oproep te plaatsen. Ik zou blij zijn geweest met vier positieve reacties, maar het werden er heel wat meer. Inmiddels staan er 36 namen op het lijstje aangezien twee personen achteraf alsnog besloten hebben niet mee te doen. ‘De papa van’ werd daarom gebombardeerd tot een wekelijkse blog. Voor deze rubriek blijven we op zoek naar deelnemers. Wil je meedoen, neem dan even contact met me op.

Meer samenwerkingen

De nieuwe site wierp al snel zijn vruchten af. Steeds meer bedrijven en persbureaus kloppen uit zichzelf al aan in mijn mail om een samenwerking op te zetten. Hierdoor hebben we als gezin leuke dagjes uit kunnen beleven en leuke/lekkere testproducten kunnen uitproberen. Nog niet alles is gepubliceerd, maar er komt nog heel wat aan.
Naast dit soort samenwerkingen ben ik ook bezig geweest als ghostwriter voor enkele bloggers die hun betaalde opdrachten niet op tijd klaar zouden krijgen. Een helpende schrijvende hand om meer ervaring op te doen zorgde ervoor dat het ook gaat kriebelen bij me dat er financieel meer uit te halen valt.

In cijfers

Website

 • WordPress site:
  8.571 bezoekers
 • .nl site:
  3.599 bezoekers
 • Totaal:
  12.170 bezoekers

Social media

 • Facebook
  640 volgers
 • Instagram
  1048 volgers
 • Twitter
  695 volgers

Best bezochte blogs

Op dit moment staan de blogs die voor 1 oktober gepubliceerd zijn ook nog op de oude site. De vindbaarheid en het ombouwen van alle blogs op de nieuwe site is nog niet gereed. Zodra dit karwei klaar is zullen de oude versies verdwijnen. Omdat de blogs op de oude site nog steeds bezoekers binnen halen, heb ik een dubbel lijstje gemaakt met per site de best bekeken blogs.

Verder bouwen

Ik zei het al een aantal keer, 2.0 is nog lang niet klaar. Er moeten nog veel blogs omgezet worden qua opmaak en er kan nog heel wat verbeterd worden in de teksten ervan. Eén van de grootste punten waar we aan gaan werken is de vindbaarheid. In januari maak ik daarvoor een afspraak met Rob, die ook SEO-specialist is. Samen gaan we flink aan de slag en hoop ik een heleboel van hem te leren op dit terrein.

Dank je wel

Ik wil graag iedereen namens mezelf en de redactie van Papa’s wereld bedanken dat jullie onze artikelen lezen, reageren en ze delen op social media. Dank je wel voor de opbeurende woorden als het even tegen zat en voor de complimenten als het voorspoedig ging. Persbureaus, bedrijven en instellingen waarmee ik een leuke samenwerking mocht doen, dank je wel en tot een volgende keer.

Een fijne jaarwisseling gewenst en blijf ons volgen in 2020!

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Weer mooi geschreven Maarten. Ik wens je met jouw website alle succes toe in 2020.
  Dat er maar veel informatie en verhalen mogen komen. Hoop al jouw wensen uitkomen.
  Ik geniet in ieder geval van jouw Papa’s Wereld website.