Papa’s wereld 2.0 is geboren!

In januari 2015 kwam er een nieuwe site online. Een site speciaal voor (aanstaande) papa’s. Zij hadden nog maar weinig plek op het internet en daar moest wat aan gedaan worden. Nu, in het vijfde jaar van Papa’s wereld, gaat de site opnieuw online in een nieuw jasje met een vernieuwd concept. Een wedergeboorte, al zijn we nooit offline geweest.

Al die jaren draaide Papa’s wereld op een gratis server waarbij de mogelijkheden beperkt waren en de bezoekers reclame te zien kregen waar we geen invloed op hebben. Dit gaat onderdeel zijn van de grootste verandering van de site. In samenwerking met Bureau Checklist en Zen SEO is een nieuwe site ontwikkeld op een betaalde server. Meer technische mogelijkheden, betere vindbaarheid in Google en zelf de advertenties uitkiezen. Laloberinto maakte aan de hand van wat schetsen van Maarten een nieuw logo. Een wereldbol met luier maakt de site iets neutraler zodat het niet meer om één papa hoeft te draaien.

Meer papa’s aan het woord

Sinds het begin van Papa’s wereld worden de blogs geschreven door Maarten Fest, de eigenaar van deze site. Af en toe kwam er een gastblogger aan het woord. Dit gaat vanaf nu veranderen. Het nieuwe logo biedt ruimte voor alle papa’s op het internet om hun verhaal te doen. Het leuke is dat er reeds een groepje vaste schrijvers is ontstaan die samen een redactie gaan vormen. Meer papa’s, meer verhalen, nieuwe inzichten. Elke papa neemt zijn eigen expertise mee. Van huisvader tot docent en van eenoudergezin tot traditioneel gezin. We hopen hiermee een breder publiek te gaan verbinden aan deze mooie plek. De papa’s die vaker gaan schrijven stellen zich hier voor. Hun blogs zijn te herkennen aan hun profiel onderaan de pagina’s.

Een publicatieschema en nieuwe rubrieken

Het menu van Papa’s wereld is veranderd. Iets minder rubrieken aan de basis, maar daaronder weer goed uitgesplitst. Het voelt logischer aan. Met deze indeling is er gekeken naar wanneer blogs en aanvullingen online komen. Met een roulerend tweewekelijks schema gaan we trachten vaker dingen online te zetten. Van complete blogs tot aanvullingen van onderdelen. Extra leuk is dat er ook regelmatig themaweken zullen komen. Daar starten we ook mee, deze week zal in het thema staan van baby’s en bevat meteen een aantal leuke winacties.

  • FESTiviteiten: wekelijks een kijkje in het huishouden en blogleven van Maarten
  • PA-BC: vaker aanvullingen in de encyclopedie voor jonge ouders
  • Elke vrijdag een uitgaanstip voor het hele gezin
  • Regelmatig een lijstjes-blog
  • Alle “Papa zijn is“-afbeeldingen zijn aangepast naar nieuwe tegeltjes en worden uiteindelijk ook aangevuld met nieuwe tegeltjes.
  • Wekelijks een inhoudelijke blog
  • Om de week een belevings/ervarings blog
  • Om de week een rijtje met leuke uitspraken van kinderen (natuurlijk ook uit eigen gelederen)
  • Nieuw: “De papa van” in deze blogs krijgen lezers de kans om over band met hun eigen vader te schrijven aan de hand van een vragenlijst. > op 7 oktober komt de introductie online

Helemaal strak vasthouden aan het schema doen we niet. Soms hebben we te mooie en actuele blogs die we voor laten gaan. Het schema is voor ons slechts een houvast. De eerste weken zal het schema een beetje losgelaten worden in verband met blogs die nog online moesten komen en vanwege allerlei leuke winacties.

Nog niet alles klaar

De nieuwe site gaat vandaag, 1 oktober 2019, officieel online. We weten dat nog niet alles klaar is. Het grote deel van de links in de oude blogs staan nog niet goed en verwijzen nog naar de oude server. Nog niet alle blogs hebben een uitgelichte afbeelding en de schrijver staat ook nog niet overal goed. Dit zijn punten die we stukje voor stukje oppakken, maar waar je waarschijnlijk weinig van gaat merken. De oude site staat nog online totdat alle artikelen goed staan, daarna worden de blogs op de oude site gewist.

Je merkt het, een grote verandering op Papa’s wereld. Een verandering die goed voelt en kansen geeft die de site eerst niet had. Zo, lang genoeg geschreven over een nieuwe toekomst, tijd om deze te gaan beleven. Ik (Maarten) en de Papa’s wereld redactie wensen iedereen veel leesplezier. Voel jij je geroepen om een mooie blog te schrijven, dan ben je van harte welkom. Laat ons vooral weten wat je van de nieuwe site vindt. Aanpassingen nodig, we nemen je tips ter harte.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *