Papa zijn is: Woordjes proberen te ontcijferen

Wie is er niet groot mee geworden, een tegeltje aan de wand met een wijze spreuk? Tegeltjes met de grootste waarheden des levens, met de meest filosofische gedachten die een mens maar kan hebben. Tegeltjes die ontroering, vreugde en stof tot nadenken schenken.
Wat gebeurt er als een papa met deze tegeltjes aan de slag gaat? Welk verhaal schuilt er achter de oneliners? Regelmatig zal Papa’s wereld een nieuwe tegelspreuk plaatsen met een passend verhaal.


Elke dag weer sta ik versteld wat er nu weer uit dat mondje komt. Liam praat met een woordenschat waarbij ik me soms afvraag waar hij de woorden vandaan heeft gehaald. Het grappige is dat hij soms complete uitdrukkingen uit tekenfilms weet te gebruiken in zijn eigen verhalen tegen ons, en dat ze dan ook nog eens kloppen in de context ook. Dat we niet altijd alles kunnen plaatsen wat hij zegt, zorgt ervoor dat we beiden soms flink aan het puzzelen zijn en hem zijn woorden meerdere malen laten herhalen. Vaak komen we er wel uit, maar het wil ook regelmatig voorkomen dat we met een standaard antwoord hem laten weten hem gehoord te hebben. Tsja, soms kun je er nu eenmaal geen pindakaas van maken. Je hoort de woorden wel, ook de zinnetjes, maar waar ze op slaan blijft vervolgens een groot raadsel. Vooral in de auto wil hij veel vertellen op de momenten dat hij niet slaapt. Alsof hij wil laten weten dat hij er nog steeds is ondanks dat wij met de rug naar hem toe zitten. Je hoort hem dan ook denken wat hij nog meer kan vertellen. De uhm’s klinken dan ook door de auto. De radertjes in zijn hoofd blijven draaien om te bedenken hoe hij alles tegen ons gaat vertellen. En als hij er echt niet uitkomt, dan begint het raaskallen in onsamenhangende zinnen. Even later weet hij ons weer te verbazen met een compleet nieuw verhaal en nieuwe woorden die we nog niet van hem gehoord hadden.

Meer tegeltjes en verhalen kun je vinden op de verzamelpagina van "Papa zijn is:"
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • En dan ineens zegt Liam: Hé…ik heb een idéé!!!! En dan komt er verder niets.
    Zó grappig. Ook opa en oma staan soms verbaasd wat dit knulletje allemaal verteld.
    Soms grappig, soms serieus….gewédlig. Daar kan ik zó van genieten.