Papa zijn is: wakker worden met een kind op je hoofd

Wie is er niet groot mee geworden, een tegeltje aan de wand met een wijze spreuk? Tegeltjes met de grootste waarheden des levens, met de meest filosofische gedachten die een mens maar kan hebben. Tegeltjes die ontroering, vreugde en stof tot nadenken schenken.
Wat gebeurt er als een papa met deze tegeltjes aan de slag gaat? Welk verhaal schuilt er achter de oneliners? Regelmatig zal Papa’s wereld een nieuwe tegelspreuk plaatsen met een passend verhaal.


Ik heb van die momenten in de ochtend dat ik wakker schrik. En niet zo’n beetje ook. Ineens voel ik wat op mijn gezicht, een zware druk. Eigenlijk weet ik al meteen wat er aan de hand is, daar hoef ik mijn ogen niet voor open te doen. Iedere ouder heeft wel eens dat zijn kind bij hen in bed slaapt. Gewoon omdat je dat altijd doet, of omdat het kind ’s nachts geworden is en bij je in bed gekropen is. Bij ons liggen beide kids in ons bed. Kyran heeft een cosleeper aan het bed zitten waardoor hij voor een voeding makkelijk aangeschoven kan worden. Liam slaapt niet meer in zijn eigen bed sinds Chantal voor de Kerst in het ziekenhuis belandde.
De laatste weken is hij enorm veel gaan draaien tijdens het slapen. Dat deed hij al, maar het wordt alleen maar meer. Het gebeurd dan ook regelmatig dat er een arm op mijn gezicht ligt, een voet over mijn buik of zijn halve lichaam over me heen. Het lijkt haast wel alsof hij complete balletvoorstellingen doet in zijn slaap waarbij hij helaas De Notenkraker niet overslaat. Afgelopen week was het dan ook flink raak. Hij was al lang en breed wakker terwijl ik nog in dromenland was. Als een volleerd WWE worstelaar maakte hij een duik op mijn lijf. Een landing onder de gordel zorgde ervoor dat ik met een aantal vloekwoorden overeind schoot waarbij de kleine worstelaar direct naar de andere kant van het bed gelanceerd werd. Geschrokken kreeg ik later een ‘sorry’-kusje om zijn ochtendgymnastiek goed te maken.

Meer tegeltjes en verhalen kun je vinden op de verzamelpagina van "Papa zijn is:"
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Haha, die tegelspreuk klopt als een bus! Hier slaapt ze niet meer bij ons, maar smorgens leg ik haar wel bij ons voor een voeding. Kan ik nog even verder dutten. Als ze klaar is met drinken gaat ze ml wakker maken door op hem te gaan liggen/zitten, neus dicht knijpen, in ogen/oren porren of op kussen/hoofd zitten om bij de afstandsbediening te kunnen. Ondertussen kan ik gewoon lekker rustig liggen