Papa zijn is: samen ontbijt maken voor Moederdag

Wie is er niet groot mee geworden, een tegeltje aan de wand met een wijze spreuk? Tegeltjes met de grootste waarheden des levens, met de meest filosofische gedachten die een mens maar kan hebben. Tegeltjes die ontroering, vreugde en stof tot nadenken schenken.
Wat gebeurt er als een papa met deze tegeltjes aan de slag gaat? Welk verhaal schuilt er achter de oneliners? Regelmatig zal Papa’s wereld een nieuwe tegelspreuk plaatsen met een passend verhaal.


Liam is nu ‘groot’ genoeg om mee te helpen in de keuken. Al langer zet hij koffie samen met mij, maar tegenwoordig snijdt hij ook wat dingetjes met een mes of helpt hij met roeren. Als we het dan ook nog samen opeten, dan is het helemaal geslaagd. Afgelopen week maakten we samen een lekker eierontbijtje voor ons allemaal. Aangezien Chantal boven Kyran aan het voeden was, besloot ik om er een ontbijtje op bed van te maken. Onze kleine kok stond met zijn kokersmuts op aan het gasfornuis en roerde onder toezicht door de pan.
Een ontbijtje op bed is iets wat Chantal heerlijk vind. Met z’n allen op bed zitten met de voeten onder de dekens. Aanstaande zondag is het weer Moederdag, een ontbijtje staat dan vast wel op de planning. Kopje thee, gekookt eitje, glaasje sap en misschien nog wel iets van een lekker broodje. Eens kijken of de kleine kok weer kan helpen.
dsc_0030.jpg

Meer tegeltjes en verhalen kun je vinden op de verzamelpagina van "Papa zijn is:"
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *