Papa zijn is: meer dan alleen een zaadje planten

Wie is er niet groot mee geworden, een tegeltje aan de wand met een wijze spreuk? Tegeltjes met de grootste waarheden des levens, met de meest filosofische gedachten die een mens maar kan hebben. Tegeltjes die ontroering, vreugde en stof tot nadenken schenken.
Wat gebeurt er als een papa met deze tegeltjes aan de slag gaat? Welk verhaal schuilt er achter de oneliners? Regelmatig zal Papa’s wereld een nieuwe tegelspreuk plaatsen met een passend verhaal.


Een kind is in een wip gemaakt, letterlijk dan. Niet voor iedereen gaat het zo makkelijk en vaak zijn er wel meer wips voor nodig om het voor elkaar te krijgen. Voor de vrouw begint een tijd van negen maanden zorgen voor de baby in de buik en is er de eerste hechting. Voor de man komt het pas als het kind eruit is. Dan begint het pas echt. Als een echte man heb je natuurlijk negen maanden lang indirect goed voor je kind gezorgd door de vrouw goed te verzorgen en genoeg rust te laten nemen. Nu de kleine er is zorg je ineens voor twee liefdes van je leven. Tja, je kunt als man een zaadje planten en op die manier vader worden, maar je kunt er ook voor kiezen om papa te zijn. Eerder schreef ik daar al een blog over waarin ik het verschil maak tussen verwekkers, vaders en papa’s (lees hier). Papa zijn is ook echt voor je kind zorgen. Het niet alleen de boterhammen, leergeld en kleding geven, maar ook zorgen voor zijn emotionele kant. Zorgen dat het een fijne dag heeft, dat het met zijn problemen bij je terecht kan en om samen mooie momenten te beleven. Vader/papa worden start bij het zaadje, maar daarna begint het pas echt….

Meer tegeltjes en verhalen kun je vinden op de verzamelpagina van "Papa zijn is:"
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *