Papa zijn is: 10x achterelkaar Elmo imiteren

Wie is er niet groot mee geworden, een tegeltje aan de wand met een wijze spreuk? Tegeltjes met de grootste waarheden des levens, met de meest filosofische gedachten die een mens maar kan hebben. Tegeltjes die ontroering, vreugde en stof tot nadenken schenken. Wat gebeurt er als een papa met deze tegeltjes aan de slag gaat? Welk verhaal schuilt er achter de oneliners? Regelmatig zal Papa’s wereld een nieuwe tegelspreuk plaatsen met een passend verhaal.


Even wat gekkigheid uithalen met je kind kan soms heerlijk bevrijdend zijn. Wie houdt er niet van om soms een gek stemmetje op te zetten? Ik in ieder geval wel. Mijn kwaliteiten in imitaties mogen dan nog geen fractie in de buurt van Jochem Myjer en Carlo Boszhard komen, maar een Elmo zit er aardig in. Er zijn van die momenten dat het rode monstertje in mij naar boven komt en ‘Elmo vliegen’ er uit vliegt. Na een schaterlach hoor ik al snel ‘nog een keertje’. En die zin hoor ik daarna nog een keertje en nog een keertje en…. Nou ja, het is duidelijk. Vooruit, nog een keertje. Al snel heeft Elmo tien maal achter elkaar een vlucht uit mijn keel gemaakt. Wat nu helemaal leuk is, nu Liam ietsjes ouder is geworden, nu doet hij mee met stemmetjes opzetten. Kijk uit Jochem en Carlo, er komt concurrentie aan!

Meer tegeltjes en verhalen kun je vinden op de verzamelpagina van "Papa zijn is:"
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *