Papa verrast!

Een dagje geen voorschoolse opvang draaien omdat de kids afgemeld zijn, heerlijk. Lekker uitslapen, en dat wel op je verjaardag. Een onbedoeld cadeautje van de kids. Rond acht uur vanmorgen hoor ik een stem naast me: “Wil je nog even blijven liggen? Moet ik je straks wakker maken met koffie op bed?” Nogal ver weg in dromenland knik ik ja. Dat blijven liggen werd iets langer dan we hadden afgesproken, extra cadeautje.

“Ga papa maar wakker maken”, hoor ik vaag op de kamer. Het laken beweegt door een mannetje dat vanaf het voeteneind naar voren toe kruipt. Twee lipjes komen op me af: “Papa, papa…mwaaah”. Een dikke pakkerd op mijn mond van het allerliefste mannetje van de hele wereld. Dan krijgt hij van mama een tasje met een strik in de handen: “Geef maar aan papa.”
We hadden afgesproken om geen cadeautjes te doen, we hebben het geld momenteel hard nodig voor andere dingen. Hierdoor ben ik extra verrast. Ze kon het niet laten. Gelukkig, het was iets wat we al in huis hadden, maar het was ineens flink veranderd. Een T-shirt dat we ooit eens gekocht hadden om promotieshirts van te maken is nu een prachtig geschenk geworden door onze creatieve vent. Met verf heeft hij zijn handjes overal neergezet. “Vandaag trek jij deze de hele dag aan”, klinkt het naast me. Hoewel ik niet zo van dit soort aandacht hou, en het dus ook naar mijn werk aan moet, doe ik het toch maar. Wat je al niet voor je kind over hebt.
Vorig jaar kreeg ik ook een zelf gemaakt cadeautje, maar deze keer heeft hij er veel bewuster aan gewerkt. Het lijkt er op dat hij al iets meer bewust is van ‘jarig zijn’, maar dat kan ook mijn gewillige invulling zijn. Hoewel ik eigenlijk besloten had mijn verjaardag dit jaar niet te vieren, is deze kleine viering misschien wel het allermooiste wat je kunt krijgen.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *