Papa prankt: stenen eten (video)

Ik had me er al een week op verheugd. Die ene woensdag was ik vergeten ze mee te nemen, maar deze keer zaten ze in mijn jaszak. Een telefoontje naar huis om ervoor te zorgen dat de camera klaar zou zijn. Ik ging de kids voor de gek houden. Een leuke prank zat er aan te komen. Voor hun ogen zou ik stenen gaan eten.

Stenen snoepjes

Op mijn werk in de gieterij hadden we op de toonbank een pot met snoepjes staan voor de klanten. Stiekem eten we zelf de meeste ervan op. Ik weet niet waar ze vandaan komen, ergens van een groothandel, maar er zaten geweldige snoepjes in de pot. Het leken net kiezelstenen. Ik proefde ze en ontdekte dat er nootjes of gedroogde vruchten in zaten. Steentjes eten, een grap was geboren.

Steentjes voor papa

In mijn hoofd zit een leuk project. Overal waar we komen nemen we kiezelsteentjes mee. De bedoeling is dat ze ooit een kasteel gaan vormen. Een kiezelsteentjeskasteel genaamd Pebblestone Castle. Een bouwwerk vol steentjes die alle plekken waar we geweest zijn symboliseren. Regelmatig komen de kids thuis met een nieuw steentje voor papa. Die verzamelen we buiten in een bak totdat ik er echt mee ga werken. Voor de grap noem ik de jongens wel eens ‘stelletje pinguïns’. Die beesten brengen hun geliefde namelijk steentjes om de liefde te tonen. Met die steentjes kan ze een nest bouwen voor haar ei.

Even husselen

In mijn zak zaten vier verschillende ‘steentjes’. Thuisgekomen liep ik via de poort de tuin in en husselde snel de snoepjes tussen de kiezelstenen. Doordat ik wist hoe ze eruit zagen, kon ik ze er makkelijk tussen vinden. De grap was klaar om uitgevoerd te worden bij een jongetje dat blij was dat ik thuis kwam. Tijd om te pranken:

“Heb je weer steentjes bij?”

Als ik nu thuis kom vanuit de gieterij komt Liam op me af. Zijn eerste vraag is dan of ik nog meer steentjes heb meegenomen, want hij wil nog meer stenen eten. En ja, we hebben na het filmpje nogmaals duidelijk uitgelegd dat het een grap was en dat het snoepjes waren. Echte stenen kun je natuurlijk niet eten. Nou ja, het is niet slim om dat te doen.

Jouw grap?

Welke grap heb jij wel eens uitgehaald met je kind(eren). Hoe reageerde die daarop? Laat het ons weten.
Wil je nog meer grappen lezen die ik uitgehaald heb met de kinderen? Lees dan snel hier.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *