Papa Pokémon

img_20160831_193507.jpgSwipe, daar gaat weer een rood balletje. Een klein beestje op het scherm verdwijnt in een lichtstraal. Even later wiebelt het balletje een beetje heen en weer en komen er sterretjes van af. Een popup vertelt dat je weer een Pokémon rijker bent.
Het telefoonspelletje Pokémon is inmiddels wel bekend in Nederland. Sterker nog, de media vertellen dat het spel inmiddels al flink wat minder gespeeld wordt. Ikzelf speel gewoon vrolijk door.
Elke avond loop ik een rondje met Nala door het dorp. Mijn uitlaatroute heeft zich de laatste maanden gevormd waarbij zoveel mogelijk Pokéstops worden langs gegaan. Nieuwe balletjes pakken en andere hulpmiddelen om de monsters onderweg te kunnen vangen. Een rondje over de dijk geeft me de meeste kans op de wat betere soorten.
Oorspronkelijk ben ik het spelletje gaan spelen om eens te zien waar de hele hype om draaide. De kids op de bso waar ik werk speelden al even voordat ik begon. Nu kan ik met ze meepraten en regelmatig vragen ze of ik nog nieuwe gevangen heb. Soms lopen we zelfs een rondje en mogen ze om de beurt wat vangen. Vet relax jonguh!
Nee, ik heb ze nog lang niet allemaal. Vooral Pikachu ontbreekt nog steeds. Wel een paar keer gezien op de radar, maar nog nooit tevoorschijn gekomen. Inmiddels heb ik via Netflix een paar uitzendingen van de eerste serie bekeken om een beetje het verhaal en het hoe en waarom van het spel te begrijpen. Echt iets hebben met het fenomeen heb ik niet.
Waar het mij om gaat? ’s Avonds als de kids slapen en Nala uitgelaten wordt, maak ik een wandelingetje van iets meer dan een half uur. Ik staar een beetje leeg naar het scherm en denk even niet aan het werk of thuis. Even is er niks, rust. Even is de avond helemaal van mij zonder te hoeven opruimen, schrijven of wat dan ook. Het is even een puur moment van leeg tijdverdrijf. Heerlijk. En soms, soms is het ook gewoon leuk om het op andere momenten te spelen. De leus is niet voor niks ‘gotta catch them all ”
Update: op 09-10-2016 eindelijk de eerste Pikachu gevangen.

Oh ja, voor de starters geeft tipsvoorpapas.nl de eerste handige tips.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *