De bladen in de schappen, de blogs op internet, de verschillende Facebook-groepen, forums, ze praten en schrijven allemaal over ‘mama en kind’. De papa’s blijven een beetje achter. Tijd om daar eens verandering in te brengen met een blog geheel over alle facetten die horen bij het papa zijn. De gelukkige momenten, de frustraties, de verrassingen, de teleurstellingen, de mooiste momenten die je nooit meer wilt vergeten. Ze zullen allemaal voorbijkomen op Papa’s wereld. Nu eens niet geschreven door mama’s voor mama’s maar door een papa, voor iedereen die papa wil worden, gaat worden of al papa is. Natuurlijk mag iedereen meelezen, commentaar geven en teksten delen aan iedereen die het de moeite waard zal vinden. Heeft Papa’s wereld de waarheid in pacht? Absoluut niet! Alle blogs die hier geschreven worden komen voort uit onze eigen gedachten en ervaringen waaruit een eigen mening is gevormd. Ben je het er mee eens of oneens. Laat maar weten.

Sinds januari 2015 is Papa’s wereld online als geesteskind van Maarten Fest. De eerste teksten op het gebied van vaderschap schreef hij voor het personeelsblad van KION. Zijn columns over de combinatie vaderschap gecombineerd met werken in de kinderopvang waren nog niet klaar op het moment dat het blad wegens bezuinigingen moest stoppen. Een jaar later kriebelde het nog steeds om de verhalen te schrijven en werd er gezocht naar een ander medium. Een speurtocht op internet leverde weinig schrijvende papa’s op en een idee werd geboren. Met de naam ‘Papa’s wereld’ werd er gestart met het schrijven van de eerste verhalen.

Door steeds meer contacten met andere (mama)bloggers werd Maarten in 2018 de eerste papablogger die deelnam aan de Negenmaandenbeurs bloggerstour. 2019 werd het jaar van een andere aanpak. Vanuit de gratis WordPress-server werd de site verhuisd naar een betaalde server waardoor er veel meer mogelijk is voor de website. De verhuizing werd gedaan door Fleur van Bureau Checklist samen met Rob van ZenSEO. Aan de hand van Maarten’s tekeningen creëerde Eduardo van Laloberinto het nieuwe logo. Papa’s wereld gaat vanaf dan een vernieuwde weg in en wordt niet meer enkel de wereld van één papa, maar van meerdere schrijvende papa’s die elk hun eigen verhaal meebrengen.

Dank aan de basis

Een schrijver staat nooit helemaal alleen. Zeker een papablogger niet. De volgende personen staan aan de eerste basis van Papa’s wereld:

  • Chantal Fest – van den Bruele Mijn steun en toeverlaat en kritische lezer. En niet geheel onbelangrijk, de mama in het verhaal.
  • Liam & Kyran Fest Mijn grootste inspiratiebronnen en de redenen waarom deze blog bestaat.
  • Huub & Toos Fest Mijn voorbeelden in de opvoeding.
  • Nala De allerliefste hond ter wereld die me laat zien hoe een hond meehelpt in de verzorging.

  • Linda van der Laan Voor het bedenken van de naam Papa’s wereld.
  • Linda van Aken – Mamaliefde.nl Voor gigantisch veel adviezen en het bieden van vele ingangen en contacten. De eerste die mij (Maarten) gastblogs liet schrijven en introduceerde in een geheel nieuwe wereld.
  • Amanda Gout – KiDDoWz.net Vraagbaak, klaagmuur en brenger van ongevraagde positieve adviezen.
  • Gastbloggers Natuurlijk ook dank aan allen die een gastblog hebben geschreven of mij geholpen hebben bij het tot stand brengen van een blog.
  • Alle lezers en volgers Een blog schrijven is één ding, maar dat het gelezen wordt is natuurlijk ook belangrijk. Daarom dank aan alle lezers, zowel die slechts een keer op de site komen als aan alle (dagelijks) terugkerende volgers.