Zó vier je met oud en nieuw 2021 toch nog een feestje

Oud en Nieuw 2021

Oud en nieuw was altijd zo gezellig. Het is hét moment van het jaar dat wij vaders even helemaal los kunnen gaan. Carbid schieten, vuurwerk afsteken en heel veel bier drinken. Een tuinfeest of buurtfeest. Waarbij het draglineschotten verhuur bedrijf zorgde voor een stabiele ondergrond, de tentenverhuur voor een mooie tent en vrouwlief voor alle hapjes. Maar hoe gaat dat dit jaar? Het is tenslotte verboden om vuurwerk af te steken en het advies is om slechts 4 mensen thuis te ontvangen. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet om er tóch nog een feestje van te maken!

Houd een winterbarbeque

Kinderen tot en met 12 jaar vallen buiten het advies om maximaal 4 mensen aan huis te ontvangen tijdens de feestdagen. Heb je een bevriend stel waar je graag mee omgaat? Of nodig je graag een broer uit met zijn gezin? Houd dan gezellig een winterbarbeque! Trek een dikke jas aan, warm een volle pan glühwein op en haal een goed stuk vlees bij de slager. Bavette aan een stuk is heerlijk op de winterbarbeque te bereiden. En de kinders? Die vinden het vast gezellig zolang er warme chocomel is en ze een sterretje mogen afsteken!

Oliebollen bakken

Samen met de kinderen oliebollen bakken is al een klein feestje. Lekker klooien met het beslag om er daarna heerlijk vette bollen van te maken. De garagedeur open, zet er een tafeltje neer, sluit de frituurpan aan en bakken maar! Met een fles schnaps erbij en de heerlijke oliebollengeur zijn er waarschijnlijk genoeg mensen die even komen buurten. Gewoon buiten, maar tóch even samen.

Doe een nieuwjaarsronde

Middernacht was altijd het moment om iedereen gelukkig nieuwjaar te wensen en naar het vuurwerk te gaan kijken. Hoewel dat laatste dit jaar niet opgaat, kunnen we elkaar nog steeds de beste wensen wensen. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwjaarsronde gaan lopen! Rond middernacht zijn er waarschijnlijk nog steeds genoeg mensen buiten om even met de buren te praten. Ga er eens op uit, neem wat lekkers mee en doe even een rondje. Zo heb je direct wat aanspraak!

Maak plannen voor volgend jaar

Toch is het hopen dat volgend jaar alles weer is zoals vanouds. Je kunt natuurlijk wel alvast wat leuke plannen voor 2022 bedenken! Hoe ziet je ideale oudjaarsavond eruit? Vraag bijvoorbeeld familie, vrienden en kennissen om volgend jaar een feest te gaan organiseren. Je kunt met zijn allen geld inzamelen, Ferex inschakelen voor rijplaten, iemand regelen voor de muziek, voor heaters en de catering en klaar ben je. Heb je mooi iets om naar uit te kijken!


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *