Op zoek naar de ideale rugzak voor je kind

ideale rugzak kind

Je hebt het beste voor met je kind; reden om voldoende aandacht te besteden aan de rugzak die je aanschaft als je zoon of dochter naar school gaat. Waar op de basisschool een compact model volstaat, moet de rugzak op de middelbare school stevig genoeg zijn om de zware boeken van je kind te kunnen dragen. Daarbij moet de schooltas voldoende vakjes bieden voor de lunch, een etui en andere accessoires.

Door voor een goede rugzak voor je kind te kiezen, help je de kans op lichamelijke klachten aan de rug en nek te verkleinen. Populair onder scholieren zijn de rugzakken van Eastpak. Deze komen niet alleen van pas op school, maar ook daarbuiten. Laat je kind de Eastpak rugzak bijvoorbeeld meenemen naar een logeerpartij bij vrienden en vriendinnen. In plaats van een rugzak zou je hier ook een Eastpak reistas voor kunnen kopen.

Verschillende tassen vergelijken voor je zoon of dochter

Het is niet altijd even gemakkelijk om een keuze te maken uit het ruime aanbod aan tassen voor scholieren. Zelf wil je kind wellicht een fraaie schoudertas, daar het chiquer staat dan een rugtas. Een schoudertas zorgt echter voor een minder goede verdeling van de belasting op het lichaam van je kind. Zeker in de puberteit, wanneer je kind in de groei is en zich ontwikkelt, kan dit voor lichamelijke klachten zorgen. Een rugzak is om die reden sterk aan te raden. Zoals reeds werd aangehaald moet de rugzak niet alleen zorgen voor een goede verdeling van de belasting over het lichaam van je kind. De schooltas moet voldoende vakken bieden voor het etui, een drinkfles en een broodtrommel.

Combineer een Eastpak rugzak met een regenhoes

Gaat je zoon of dochter straks voornamelijk op de fiets naar school? Kijk in dat geval eens naar de mogelijkheid om een Eastpak rugzak te combineren met een bijpassende regenhoes. De regenhoes voorkomt dat de tas en daarmee de schoolboeken en schriften al snel niet meer te gebruiken zijn. De regenhoezen kunnen compact worden opgeborgen, om te voorkomen dat ze een groot deel van de ruimte in de tas in beslag nemen.

eastpak rugzak

Kies de rugzak en andere schoolspullen samen met je kind

Maak van het kopen van een rugzak en de andere benodigde schoolspullen een leuk uitje met je zoon of dochter. Door rekening te houden met de wensen van je kind, zal het makkelijker worden om tot een definitieve keuze te komen. Een keuze die qua stijl past bij je zoon of dochter en tegelijkertijd voldoet aan de eisen die jij stelt aan de stevigheid, robuustheid en duurzaamheid van de schooltas. Zo is je kind al snel klaar om naar diens school te gaan als het schooljaar straks weer begint!


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *