Op deze site vind jij de beste meetmiddelen voor elektronische systemen

apparaattester, meten

Een omgeving waarin gewerkt wordt met veel elektronische apparatuur is een omgeving waar ook risico op de loer ligt. Wanneer de elektronische systemen niet goed  gecontroleerd worden kan het voorkomen dat schade of achterstallig onderhoud onopgemerkt blijft en dat er problemen kunnen ontstaan. Zo loop je risico op schade aan apparatuur, kan er brand ontstaan, of wordt er in het ergste geval iemand geëlektrocuteerd. Dit zijn allemaal situaties die koste wat kost voorkomen moeten worden. Daarom is het belangrijk om de elektrische apparatuur binnen je bedrijf regelmatig te controleren met een apparaten- of installatietester.

De meetmiddelen van Omega meetmiddelen zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van elektronische systemen ten alle tijden gewaarborgd kunnen worden. Iets wat voor zowel de veiligheid van het bedrijf als voor de veiligheid van het personeel, erg belangrijk is.

Inspectie

Een keer in de zoveel tijd is het noodzakelijk om een inspectie uit te voeren. Hoewel deze inspectie niet verplicht is, is het wel verstandig om hieraan mee te doen. Sta je niet te popelen om eens in de zoveel tijd een inspecteur binnen je bedrijf te verwelkomen, maar wil je wel zeker zijn van een veilige werkomgeving voor je werknemers? Dan is het aanschaffen van een eigen installatietester zeker een goede keuze. Het is dan wel belangrijk dat iemand binnen het bedrijf een cursus volgt zodat de testen op de juiste manier afgelezen kunnen worden. Het uitvoeren van de test door een keurmeester is verplicht. Of deze keurmeester extern of intern is, maakt niet uit. Het aanschaffen van een meter én de cursus voor keurmeester is een eenmalige investering wat ervoor zorgt dat alle medewerkers volledig veilig en vertrouwd aan de slag kunnen met de elektrische arbeidsmiddelen en installaties.

Regelgeving

Bij het aanschaffen van een meter is het verstandig om goed in de gaten te houden aan welke regelgeving, normen en richtlijnen de elektrische systemen moeten voldoen. Zo kun je er zeker van zijn dat het testapparaat de juiste kwaliteitsnormen waarborgt. Een aantal van de richtlijnen waaraan installaties of apparatuur moet voldoen zijn:

  • NEN1010
  • NEN3140
  • SCIOS scope 8
  • SCIOS scope 12
  • Machinerichtlijn

Deze richtlijnen zijn opgesteld door het NEN (Nederlands Normalisatie-instituut). Het is een pakket van samengestelde maatregelen om problemen met elektriciteit te allen tijde te voorkomen. Wanneer je op zoek bent naar een apparatenmeter of installatiemeter die aan een specifieke regelgevings-eis moet voldoen, raden we je aan om een meter aan te schaffen bij meetmiddelen.eu. Op deze website vind je namelijk bij ieder product, heel overzichtelijk welke regelgeving gewaarborgd wordt per meter. Zo kun je niet de fout ingaan en de verkeerde meter aanschaffen.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *