Onze sint wordt duurzamer dit jaar

20161115_231632.jpgDit jaar zo min mogelijk plastic speelgoed op batterijen, geen speelgoed dat na drie keer spelen kapot is. Dit jaar vragen we de Sint om duurzaam speelgoed, vooral gekocht bij de kleine ondernemers.
De persberichten stromen binnen, de blaadjes van speelgoedwinkels vallen in de brievenbus. Allemaal vragen ze om hun speelgoed te kopen. Ik geef toe, er zitten veel leuke dingen tussen waar ikzelf nog wel mee zou willen spelen en die ik ‘voor mijn zoontjes’ zou willen hebben. Toch hebben wij hier thuis besloten het eens anders aan te pakken.
Tijdens verschillende gezinsbeursen zijn we leuke winkels tegengekomen. Winkels die gerund worden door enorm hard werkende mensen met liefde voor hun bedrijf. Mensen die zelf kleding maken of speelgoed uit hout snijden, die wollen speelkleedjes maken of fantastische boeken schrijven. Wat gun ik het hen om een succesvol bedrijf te runnen met het leukste assortiment. Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen, hebben we dit jaar ingeslagen bij dit soort winkeltjes en bestelden we online bij shops die we kennen via Instagram.
Het leuke van deze shops is dat ze vaak ontstaan zijn vanuit een hobby of de drang om degelijk speelgoed te vinden voor hun eigen kinderen. Doordat ze kijken door de ogen van hun kids, zien wat zij leuk vinden, stellen ze een breed pakket aan keuzes samen. Tegelijkertijd zie ik dat er steeds meer grotere fabrikanten komen die speelgoed zo duurzaam mogelijk gaan produceren. Waarbij het zaagsel van het hout weer gebruikt wordt om ander speelgoed uit het assortiment te maken en waarbij het afval gebruikt wordt als stookmateriaal voor de aanwezige machines.
Toegegeven, het is niet helemaal gelukt om alleen bij de kleine webshops gebleven. De houten speelgoed actie bij Lidl is ook bij ons geslaagd, een Lego-poppetje in de schoen en een boek uit de grote boekenhandel. We hebben in ieder geval een eerste slag gemaakt om Sinterklaas eens met andere cadeautjes te vieren.
Wat is het leuk om de kids straks hun fantasie los te laten gaan op de sinterklaascadeautjes.
En jij? Ga jij dit jaar voor de grote speelgoedwinkel of kies je voor de kleine ondernemers?

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *