Papa’s wereld ontdekt volop inspiratie op de Negenmaandenbeurs (4)

Negenmaandenbeurs 2022, bloggerstour, deel 4

Tijdens de vorige delen van deze serie Negenmaandenbeurs 2022 inspiratie ben ik veel ingegaan op verzorgingsproducten, voedsel en kleding. Dit is de laatste blog uit deze inspiratieserie voor zwangeren en jonge ouders waarbij vooral vervoer centraal staat. Maak je klaar voor de nieuwste trends in kinderwagens en fietsvervoer. Er zitten leuke verrassingen tussen, dus lees snel door.

Deze serie bestaat uit 4 delen, lees ze allemaal om alle inspiratie op te kunnen doen:
Deel 1Deel 2Deel 3Deel 4

Wij waren op bezoek bij:

Joolz: van kinderwagen tot autostoel

Strak, stoer en elegant. Zo zou je de kinderwagens, autostoelen en buggy’s van Joolz kunnen omschrijven. De producten zijn gemaakt van stevig materiaal en daarom beloofd Joolz dan ook dat ze een leven lang mee kunnen, zo niet, dan valt het onder de garantie. Voor het maken van de wagens en stoeltjes worden duurzame materialen gebruikt. Daarmee zijn hun producten niet alleen trendy, maar volgen ze ook de duurzame trend die de baby-wereld inmiddels goed bereikt heeft.
De kinderwagens, autostoeltjes en accessoires van Joolz koop je hier.

Ragna Heidweiller en Samuel Levie, negenmaandenbeurs 2022

Doordat de designs lekker neutraal zijn, willen zowel papa als mama achter de kinderwagen lopen. De een lekker stoer en de ander als een fashiondiva. Tijdens de beurs werden wij getrakteerd op een bijzondere boekbespreking die gaat over de rolverdeling tussen vaders en moeders. Hoe die vaak nog heel traditioneel is en over hoe dat doorbroken moet worden. Ragna Heidweiller en Samuel Levie herkennen in hun relatie deze problemen en bespreken in hun boek In voor- en tegenspoed – maar alleen als jij de afwas doet hun frustraties en de manier waarop ze omgaan met taakverdeling in huis. Een boek dat je aan het denken zet over je eigen gezinssituatie. Als cadeautje kregen we het boek mee, dus wees niet verbaast als er een aparte blog over verschijnt (maar ik ben geen snelle lezer). Helaas was onze tijd te kort bij deze stand, want er was nog heel veel te vertellen door het koppel.

The Jiffle: multifunctionele kinderwagen wordt bolderkar

Als er iets is waar ik vrolijk van wordt is als producten lang mee kunnen gaan. En dan bedoel ik dat je ze aanschaft en dat het mee-ontwikkeld met je kind zodat je het op meerdere manieren kunt gebruiken. Nu bestaan er al heel wat kinderwagens waarvan je de babywieg af kunt koppelen en vervangen door een kinderzitje, maar The Jiffle gaat verder. Het is duidelijk dat de ontwerper een achtergrond heeft als skater, want dit zie je terug in het stoere design en vooral in het op een skateboard lijkende meerijdplankje zodat een tweede kind staand mee kan rijden.

Ik zei al dat The Jiffle verder gaat dan een standaard kinderwagen, want welke wagen heeft nu een combinatie met een bolderkar. Wat in eerste instantie enkel een groot opbergvak onder de wagen lijkt, wordt met een paar handelingen omgebouwd tot een heuse bolderwagen. Zo eentje die heerlijk soepel rijdt op elk terreintype. Als papa had ik deze wagen zes jaar terug graag willen rijden….

Negenmaandenbeurs 2022, the jiffle, bolderkar

Easywalker: de 12 kilo kinderwagen

Zodra je in je eentje op pad gaat met de kleine zit je niet te wachten op het meezeulen van een zware kinderwagen waarbij je een uur bezig bent om deze in- of uit te vouwen. De nieuwe Jimmey van Easywalker weegt slechts 12 kilo en kun je met het inknijpen van slechts één knop opvouwen. Dit zou je dus zelfs kunnen doen met de kleine nog op de arm. Het geheel vormt ingevouwen een compact pakketje dat door het gewicht makkelijk te tillen is. Met genoeg transparante onderdelen in het design is de ventilatie helemaal op orde en kan de kleine oogcontact met je houden. Dit geeft meteen een gevoel van verbondenheid. Onder de wagen bevindt zich een compartiment met ruimte voor ongeveer 30 liter bagage, zo heb je genoeg ruimte om van alles mee te nemen of een klein boodschappenrondje te doen.

negenmaandenbeurs 2022, easywalker, kinderwagen

De verschillende accessoires en de Easywalker koop je hier.

Bobike: relaxt mee op de stadsfiets of e-bike

Negenmaandenbeurs 2022, bobike, kinderzitje, fietsstoeltje

Zodra je met de kleine op pad wilt met de fiets is een goed fietsstoeltje essentieel. Bobike maakt al jaren verschillende modellen waarbij veiligheid een belangrijk aspect is. Nieuw in het assortiment is de Bobike One Eco dat bijna geheel gemaakt is van gerecycled materiaal. Het binnenzitje en de niet-dragende delen zijn zelfs gemaakt van 100% gerecycled materiaal, maar de buitenschaal kan het met hooguit 30% doen. Reden van het lagere percentage is dat de veiligheid gewaarborgd moet blijven. Wat er wel kan met de dragende delen is dat ze weer totaal gerecycled kunnen worden. Zodra de spuigietmachine bijvoorbeeld over moet naar een andere kleur, krijg je altijd een aantal gemengde persingen die veel minder mooi zijn. Deze persingen worden weer omgezet naar granulaat om een tweede leven te krijgen als onderdeel van het stoeltje.

De Bobike Go is speciaal ontwikkeld voor e-bikes die een MIK HD bagagedrager hebben. Met het speciale kliksysteem, montage dus niet nodig, zet je het stoeltje zonder problemen op e-bike zodat je samen op pad kunt. De GO is geschikt voor kinderen tot 22 kilo.

De Bobike Trailer is een multifunctionele fietskar die kan worden gebruikt als fietskar of als wandelwagen. Om hem als fietskar te gebruiken, bevestig je hem eenvoudig aan het achterwiel van de fiets met het bijgeleverde bevestigingssysteem. Het biedt ruimte aan twee kinderen met een maximum gewicht van 44 kg samen. Koppel de kar los, klik het voorwiel aan en maak een aanpassing aan de duwbeugel en je hebt een handige wandelwagen.
De producten van Bobike koop je hier.

Gazelle: stoere familiefietsen

Een degelijke fiets die lang meegaat? Dan moet je echt een Gazelle aanschaffen. Bijvoorbeeld de Gazelle Bloom die ook een variant heeft met een elektrische middenmotor. Door de dubbele pootstandaard is deze fiets extra stabiel, wat erg handig is bij het in- en uit het stoeltje tillen van je kind. De fiets bevat zowel een bagagedrager aan de voorkant als aan de achterkant. Zo kun je lekker veel boodschappen meenemen. Door de motor in het midden van de fiets te zetten, kun je er makkelijker bij en wordt de gewichtsverdeling van de fiets een stuk beter.

Negenmaandenbeurs 2022, gazelle, gazelle bloom, familiefiets

Gezellig op pad met een bakfiets, ook dan ben je bij Gazelle op het juiste adres. De Gazelle Makki is een elektrische bakfiets met twee wielen. De bak is wat hoger van de weg geplaatst waardoor schaven over een snelheidsdrempel niet voorkomt. De hoge bak biedt bescherming, maar heeft voor de kinderen toch een lage in- en uitstap.

Babboe: dé bakfietsspecialist

Als het om bakfietsen gaat, dan is Babboe toch wel de bekendste speler op de markt. Na de klassieke driewieler werd er een tweewieler (één wiel voor de kar) gelanceerd. Beide fietsen hebben zo zijn eigen voordelen, maar deze werden in een nieuw model gecombineerd: Babboe flow. Deze bakfiets is voorzien van drie wielen, net zoals de klassieker, maar deze zitten vast aan een beweegbare as. Hierdoor hoef je niet de complete bak te sturen, maar slechts de wielen wat zorgt voor veel minder spanning op de armen. De Babboe bakfiets wordt ondersteund met een elektromotor waardoor je minder hard hoeft te trappen.

Compatibel accessoires voor Babboe koop je hier.

Dolly bakfiets: service aan de deur

Zodra je een bakfiets bij Dolly aanschaft, krijg je er direct service aan huis bij. Deze bakfietsen zijn namelijk niet in de winkel te koop, maar worden direct aan de consument geleverd omdat het bedrijf de juiste kwaliteit service wil kunnen verzekeren. Met maar liefst 12 busjes zijn ze dagelijks om pad om vanuit Utrecht heel Nederland te bereiken voor proefritten, onderhoud en leveringen.

De Dolly bakfiets wordt geheel in Nederland gefabriceerd en in sociale werkplaatsen geassembleerd. Er wordt gebruik gemaakt van degelijke materialen waardoor reparaties bijna niet nodig zijn. De dubbelwandige bak biedt ruime zitting voor de kinderen. In een compartiment onder bankje is de accu ingebouwd, netjes weggewerkt dus. Bij normaal gebruik heeft de accu een gebruiksduur van 60 tot 90 kilometer. Als klant kies je zelf de kleurstellingen van de fiets en daarmee wordt deze geheel naar jouw wens gemaakt.
Compatibel accessoires voor Dolly bakfiets koop je hier.

Volgend jaar weer?

Het was weer een geweldige editie van de Negenmaandenbeurs Bloggerstour. Hopelijk zijn we er volgend jaar (in februari?) weer bij om je weer de laatste nieuwtjes op het gebied van zwangerschap en baby’s te kunnen bieden.


Afbeeldingen in deze blog zijn afkomstig vanuit de genoemde bedrijven, Papa’s wereld en diverse andere bloggers die deelnamen aan de Negenmaandenbeurs Bloggerstour 2022.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *