Onderzoek TU Delft: het resulteerde in een Baby vouwtas

In maart 2015 nam Lianne Siemensma contact met mij op voor een onderzoek. Als student de faculteit Industrial Design Engineering aan de TU Delft deed ze mee aan de HEMA ontwerpwedstrijd. Aan Papa’s wereld vroeg zij input voor haar ontwerp, een geheel nieuw soort luiertas zoals uiteindelijk zou blijken. Op 16 juni was de grote finale van deze wedstrijd en hoorde ze of ze wel/niet gewonnen had met haar ontwerp. Papa’s wereld werd op de hoogte gehouden van de uitkomst en heeft toestemming gekregen om ook het resultaat te tonen.

Baby vouwtas

De Baby vouwtas is een simpel ontwerp waarbij een lichtgewicht tas snel omgebouwd kan worden tot een slaapkleedje voor onderweg of tot een verschoningskleedje. Als tas is het natuurlijk ook een manier om wat spulletjes voor de kleine te kunnen vervoeren.

Geen HEMA-prijs

Al eerder bleek de tas niet in de race te zijn voor de publieksprijs, in de finale liep het helaas ook niet zoals gehoopt. De meeste prijzen gingen naar artikelen die met de fiets te maken hadden.

Enthousiaste docenten

De docenten van de TU waren enthousiaster en beloonden het project met een 10. Dit cijfer krijgen is behoorlijk uitzonderlijk. Papa’s wereld is dan ook blij hier een kleine bijdrage aan geleverd te hebben.

Dutch Design Week

De Baby vouwtas is inmiddels geselecteerd voor de Dutch Design Week (oktober 2015), waar hij tijdens een tassenroute geëxposeerd zal worden. Meer info over de Dutch Design Week is hier te vinden.

Toch in productie?

Ondanks dat de tas niet in ontwikkeling gaat bij de HEMA is het niet uitgesloten dat het alsnog op de markt komt. Heb jij leuke tips voor Lianne bij wie ze kan aankloppen of ben jij diegene die dit project ziet zitten? Neem dan contact op met Papa’s wereld en wij brengen je in contact.

* De geplaatste afbeelding bevatte ook een verkoopprijs in HEMA-stijl om het totaalplaatje te maken. Om geen verwarring te veroorzaken heeft Papa’s wereld de afbeelding een stukje bewerkt. Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Vragen en antwoorden per dag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag/zondag
Interview
Papa’s wereld werd geïnterviewd door TU Delta
Resultaat
Onderzoek TU Delft: het resulteerde in een 'Baby vouwtas'

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *