Ogerpon in nieuwste Pokémon TCG set: win een Pokémon TCG pakket

Pokémon TCG is een kaartspel dat zich constant blijft uitbreiden. Na de meest recente series Paldean Fates en Temporal Forces is er weer een nieuwe uitbreiding aangekondigd. In Twilight Masquerade is de legendary Pokémon Ogerpon samen met al zijn maskers dé Pokémon om te verzamelen. In dit artikel vertel ik je meer over deze nieuwe uitbreiding én maak jij kans op een heel gaaf Pokémon TCG pakket.

Pokémon TCG Scarlet & Violet Twilight Masquerade aangekondigd

The Pokémon Company International heeft de volgende uitbreiding van de populaire Pokémon Trading Card Game (TCG) aangekondigd: Scarlet & Violet—Twilight Masquerade. Deze uitbreiding zal vanaf 24 mei 2024 bij deelnemende winkels wereldwijd verkrijgbaar zijn. 

Ogerpon debuteert in Pokémon TCG

In Scarlet & Violet – Twilight Masquerade zullen Pokémon die oorspronkelijk ontdekt zijn in The Hidden Treasure of Area Zero hun debuut maken. The Hidden Treasure is een downloadbare uitbreiding van de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. De Legendary Pokémon Ogerpon, de Pokémon waar het verhaal van The Hidden Treasure om draait, zal voor het eerst in Pokémon TCG verschijnen in Scarlet & Violet – Twilight Masquerade. De Pokémon komt niet op één kaart, maar krijgt er meteen een aantal in deze set:

 • Teal Mask Ogerpon ex
 • Hearthflame Mask Ogerpon ex
 • Wellspring Mask Ogerpon ex
 • Cornerstone Mask Ogerpon ex
 • Teal Mask Ogerpon
 • Ogre’s Mask

Andere Pokémon in deze set

Niet alleen Ogerpon maakt zijn debuut, maar ook zijn gezworen vijanden Okidogi, Munkidori en Fezandipiti. Andere opvallende kaarten uit de uitbreiding zijn onder meer:

 • 6 ACE SPEC Rare Trainer- en Special Energy-kaarten
 • 7 Pokémon ex
 • 7 Tera Pokémon ex
 • 21 Illustration Rare Pokémon
 • 11 Special Illustration Rare Pokémon en Supporter-kaarten
 • 6 geëtste Hyper Rare Gold-kaarten

Promofilmpje Pokémon TCG Scarlet & Violet—Twilight Masquerade

Wil je alvast een eerste blik hebben op de allernieuwste Pokémon TCG uitbreiding? Dan kun je onderstaand promotiefilmpje kijken die The Pokémon Company International speciaal voor jou gemaakt heeft.

Pokémon TCG Twilight Masquerade kaarten kopen

Scarlet & Violet – Twilight Masquerade zal bij deelnemende winkels en bij Pokémon Center wereldwijd verkrijgbaar zijn in booster packs, Elite Trainer Boxes en speciale collecties. Ondanks dat de set pas vanaf 24 mei 2024 beschikbaar is, zijn er genoeg webshops waar je een pre-order kunt doen. Bij andere sites is het nog even afwachten tot ze in de shop gezet worden. In het rijtje hiernaast zie je enkele shops waar je Pokémon TCG producten kunt kopen.


Pokémon kaarten uitpakken

Speciaal voor Papa’s wereld Pokémonweek kregen we twee Pokémon TCG ex Battle boxen opgestuurd en 10 booster packs Pokémon TCG Obsidian Flames. Ondanks dat onze vingers jeukten om ze allemaal open te maken, hebben we besloten om ze met jullie te delen. Maar voordat we dat gaan doen, vertellen we eerst welke mazzel wij hadden tijdens het openen van de pakjes.

Pokémon TCG Obsidian Flames Booster Packs openen

Het is altijd maar afwachten wat er in een Booster Pack zit. Standaard krijg je een energie kaart en zal je een trainer of item kaart tegenkomen. De Booster Packs worden altijd willekeurig ingepakt, dus je weet echt nooit wat je gaat krijgen. We hadden vijf pakjes om te openen en dus verdeelden we het over ons drietjes. Liam twee, Kyran twee en ik eentje. Zelf spaar ik de kaarten niet, maar ik vind het wel leuk om mee te doen met de pulls. We hadden de afspraak gemaakt dat de kaarten die ze zelf openden voor hun eigen album was, hadden ze dubbele dan konden ze meteen onderling ruilen. De kaarten die ik trok werden verdeeld, waarbij er meteen werd gekeken of ze die niet al hadden. Liam had de betere pulls en trok een mooie gold card en een full art. Teleurstelling bij Kyran dat de mooie kaarten niet bij hem kwamen, maar ook erg blij met een flinke aanvulling op zijn collectie. Tijd voor deze papa om alle kaarten weer netjes gesorteerd in de mappen te doen. Later deze Pokémonweek komt er een artikel online met verschillende manieren hoe je een Pokémon verzamelmap kunt indelen.

Pokémon TCG ex Battle Deck Greninja ex openen

Een ex Battle Deck bevat een kant en klare set waarmee je een Pokémon TCG gevecht aan kunt gaan tegen een andere speler. Met genoeg energiekaarten, Pokémon, trainers en item kaarten heb je alles wat je in een basisdeck nodig hebt. Met goede kaarten uit de rest van je collectie kun je een deck als deze verder uitbreiden en kaarten vervangen door nog effectievere kaarten. Naast de kaarten krijg je meteen een flipcoin, schadetellers, een papieren speelmat, een bewaardoosje en een speciale Pokémonkaart van (in dit geval) Greninja. Dit battle deck is een level 1 en daarmee geschikt voor de beginnende speler.

Pokémon TCG pakket winnen!

In samenwerking met Media Tornado en The Pokémon Company International mag ik speciaal voor Papa’s wereld Pokémonweek een hele toffe winactie organiseren. Wil jij net als Liam en Kyran vijf pakjes Pokémon TCG Obsidian Flames uitpakken en daarnaast stappen wagen in een echte strijd met een ex Battle Deck? Doe dan mee aan deze winactie en wie weet pull jij straks de meest gewilde kaart uit Obsidian Flames.

Zo maak je kans op deze Pokémon TCG prijs:

 • Laat een bericht achter onder deze blog dat je mee doet. Enkel reacties die hieronder staan dingen mee tijdens de verloting. Vertel in dat bericht waarom je graag kans wilt maken op deze prijs.
 • Een reactie achterlaten of de actiepost delen op het Facebook- en/of Instagram van Papa’s wereld bericht geldt als een extra kans.
 • Meedoen kan tot zaterdag 13 april 2024 – 20:00 uur. Reacties na deze tijd worden uitgesloten van deelname.
 • Bij winst ontvang je via Papa’s wereld een mail met daarin de codes. We sturen geen fysieke code kaarten op.

Winnaar

De tijd om deel te nemen is voorbij. Er is contact opgenomen met de winnaar.
Mocht de winnaar niet binnen een week reageren, dan zal een nieuwe winnaar uitgekozen worden.


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ik doe graag mee voor mijn zoon, die is groot Pokémon fan en dan niet alleen van de series en kaarten, maar speelt het kaartspel ook graag en kan vast een nieuw dek met te gekke nieuwe kaarten maken.

 • Wat zal onze Lars hier blij van worden, die is er echt bijna de hele dag mee bezig, soms tot het irritante aan toe. Waag dus graag een kansje om deze leuke winactie voor hem binnen te hengelen

 • graag doe ik mee voor onze kleinzoontjes die helemaal gek zijn met Pokémon en leuke actie van Media Tornado en The Pokémon Company International samen met jou Papa’s Wereld!!!

 • Gaaf zeg voor m’n zoontje die helemaal into Pokémon is maar mama nog niet helemaal in thuis is maar zo komt dat vast wel goed

 • Ben samen met mijn dochter een groot fan van Pokémon. Wisten jullie dat er een Pokémon beurs in Dordrecht is op zaterdag 13 april? Een sporthal met stands, spellen en horeca. Super voor de Pokémon liefhebber.
  Ik doe heel graag mee met deze winactie. Helaas de codes van de vorige winactie niet mogen winnen, maar wie weet hebben wij nu meer geluk.

 • Ik doe graag mee! Mijn zoon was laatst jarig en kreeg een Pokemon verzamelmap. Die is nog lang niet vol, kaarten winnen zou dus heel tof zijn!

 • Ik doe heel graag mee voor mijn kleinzoon Tijn, die de pokemon kaarten net ontdekt heeft en er helemaal gek op is het witte goud😍

 • Wat een toffe prijs. Hier kan ik mijn neefje meer dan blij mee maken. Hij is altijd bezig met Pokémon bezig en met de battles.