8 voorwerpen die niet mogen ontbreken in jouw thuiskantoor

thuiskantoor, thuiswerken, kantoor inrichten

Tegenwoordig werken veel mensen niet meer fulltime op kantoor. Het scheelt bijvoorbeeld reistijd, wat het weer handiger maakt om de kinderen uit school of van de kinderopvang te halen. Maar hoe richt je je thuiskantoor het beste in? Acht zaken die de investering waard zijn.

1. Bureau

Een bureau is de absolute basis van je thuiswerkkantoor. Je kunt natuurlijk ook werken aan de keukentafel, maar op de lange termijn is dat niet ideaal. Bedenk je hoeveel ruimte je nodig hebt. Heb je alleen plek nodig voor je beeldscherm en een notitieboek? Of heb je het liefst alle mogelijke benodigdheden bij de hand? Zorg voor een bureau dat je op de juiste hoogte kan afstellen en dat er genoeg lades en een kabelgroot beschikbaar zijn.

2. Belichting

Als je dagelijks van negen tot vijf werkt, is de juiste belichting voor je thuiswerkkantoor zeer belangrijk. Investeer in een goede lamp die de ruimte goed verlicht op donkere dagen. Op zonnige dagen is het juist weer handig om over jaloezieën te beschikken, zodat je beeldscherm niet overbelicht is.

3. Headset

Moet je voor je werk veel vergaderen? Investeer dan in een goede headset. Ook wanneer je in een drukke omgeving woont is het fijn om een noise cancelling headset tot je beschikking te hebben, zodat je je helemaal op je werk kunt focussen en niet wordt afgeleid door wat er buiten op straat gebeurt.

4. Schrijfwaren

Misschien werk je voornamelijk achter je laptop, maar onderschat het belang van een goede pennenset niet. Ken je dat moment dat al je pennen er opeens tegelijk mee ophouden? Investeer daarom in een goed setje fineliners, markers en een parker pen.  

5. Bureaustoel

Je brengt een aanzienlijk deel van de dag door in je thuiskantoor, dus zorg goed voor je lichaam. Een bureaustoel van hoge kwaliteit is essentieel voor je nek en rug. Zorg ervoor dat je over een stoel beschikt die verstelbaar is aan jouw lengte en zithouding.

6. Beeldscherm

Hoewel je waarschijnlijk over een laptop beschikt, heeft dit op de lange termijn een slechte invloed op je houding. Het is dus aan te raden om een apart beeldscherm aan te schaffen. Ook een extra scherm is aan te raden als je vaak tussen verschillende tabbladen moet switchen. Kies bij voorkeur voor een beeldscherm tussen de 22 en 27 inch.

7. Toetsenbord en muis

Het ene toetsenbord is het andere niet. Ook hier geldt dat het toetsenbord van je laptop op de lange termijn geen positieve effecten heeft op je houding. Kies dus voor een extern toetsenbord. Zeker als je overal draden wilt voorkomen zijn een draadloos toetsenbord en ergonomische muis aan te raden.

8. Printer en scanner

Hoewel veel tegenwoordig per mail gaat, komt een printer uiteindelijk altijd een keer van pas. Het juist instellen en bedienen van een printer is soms een vak op zichzelf, dus zoek van tevoren uit welke opties je printer en/of scanner nodig moet hebben. Kies voor een inkjetprinter als je vaak dingen print op glanzend papier en een laserprinter voor tekst.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *