Nintendo eShop cards voor nog meer online speelplezier

nintendo, nintendo eshop, gamecards, game tegoed

Heb je thuis een Nintendo Switch of zit je er over na te denken om deze aan te schaffen, dan is er in een winkel een flink scala aan spellen te vinden. Van de Mario-serie tot Animal Crossing New Horizons, dans je fit of vang Pokémon in een open wereld. Voor de gemiddelde speler heb je aan de gamecards met daarop de spellen al genoeg, maar wist je dat veel spellen ook uitbreidingen hebben die je enkel via de Nintendo eShop kunt downloaden? Lees snel verder wat je nog meer kunt doen met de online functies van de Nintendo Switch.

Uitbreidingen downloaden

In de Nintendo eShop kun je volledige spellen aanschaffen. Je krijgt dan geen doosje met een gamecard thuisgestuurd, maar het spel wordt direct op je Nintendo console gedownload. Scheelt naar de winkel gaan of een dag wachten tot het in de brievenbus valt. Uitbreidingen staan eigenlijk nooit op gamecards en zal je moeten downloaden in de eShop, zelfs als je in een fysieke winkel of online shop een gamecode koopt. Bij uitbreidingen kun je denken aan Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise, extra circuits voor Mario Kart, uitbreidingspassen van Pokémon Sword en Shield of ontdek extra verhalen in Zelda. Deze uitbreidingen en de meeste volledige spellen zijn niet gratis en moeten dus worden afgerekend in de Nintendo eShop. Hiervoor heb je een Nintendo eShop card nodig die je vooraf online of in de winkel kunt aanschaffen.

Klassieke Nintendo spellen spelen

Een hele gave functie die je krijgt bij een Nintendo Switch Online Abonnement is het downloaden van enkele originele Nintendo apps waarmee je een groot deel van de klassieke spellen kunt spelen van de NES, SNES en Nintendo64. Speel bijvoorbeeld de eerste versies van Mario Kart, Donkey Kong of Kirby. Ook het Switch Online abonnement is verkrijgbaar door betaling met Nintendo eShop tegoed. Speel je met meerdere spelers op één console, dan heb je per speler een Nintendo account en abonnement nodig om gebruik te maken van de online functies. Een familielidmaatschap (maximaal 8 personen) is dan een betere optie aangezien dat iets goedkoper is dan allemaal losse abonnementen.

nintendo, nintendo eshop, gamecards, game tegoed
nintendo, nintendo eshop, gamecards, game tegoed

Tegen en met elkaar spelen

Helemaal leuk wordt het als je spellen speelt waarbij je bij elkaar op bezoek kunt gaan. In Animal Crossing: New Horizons kun je bijvoorbeeld elkaars eiland bezoeker en cadeautjes uitwisselen. Bij Pokémon kun je met elkaar ruilen en een heel stel spellen hebben een competitie modus waarbij je tegen elkaar kunt strijden. De meeste spellen zijn van zichzelf al heel erg leuk, maar met de online functie haal je er net dat beetje meer uit waardoor ze nog leuker worden om te spelen.

Nintendo eShop card aanschaffen

Om de spellen en uitbreidingen te kunnen kopen in de Nintendo eShop, heb je een tegoed nodig. Deze kun je onder andere krijgen door eShop kaarten te kopen in een (web)winkel. Je kunt hierbij al starten met een kaart die een waarde heeft van €15,-. Deze zijn al leuk om als verjaardagscadeautje aan iemand te geven. Door middel van een code op de kaart waardeer je jouw eShop account op. Een kaart hoef je niet in één keer op te maken en de bedragen van meerdere kaarten worden bij elkaar opgeteld.
Dit zijn de mogelijke Nintendo eShop kaarten:

  • Nintendo eShop 15 (Mario)
  • Nintendo eShop 25 (Yoshi)
  • Nintendo eShop 50 (Bowser)
  • Nintendo eShop 75 (Luigi)
  • Nintendo eShop 100 (Princess Peach)

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *