Nijntje-week: Op bezoek bij Nijntje

Bij een groot deel van de gezinnen is Nijntje wel ergens in huis te vinden, maar wist je dat je ook bij Nijntje op ‘visite’ kunt? In Nederland en zelfs in Taiwan kun je het konijntje op verschillende plekken bezoeken. Wil jij ook een keer op bezoek bij haar, dan heb ik een aantal plekken voor je verzameld.

Nijntje museum

In het Nijntje museum komen de kinderen in aanraking met allerlei onderwerpen uit hun dagelijkse omgeving. Ze komen in een doktersruimte waar ze papa en mama beter kunnen maken of op een verkeersplein waar ze leren hoe je in het verkeer moet gedragen. Alles is helemaal in de stijl van Dick Bruna. Het museum is geschikt voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Om binnen te komen reserveer je een tijdslot, bezoekers worden beetje bij beetje binnengelaten voor een betere doorstroming.
Het Nijntje museum begon

Persfoto: Emmely van Mierlo en Corné Clemens

nijntje museum
agnietenstraat 2
3512 XB utrecht
030 2362399
https://nijntjemuseum.nl/
info@nijntjemuseum.nl

Centraal Museum Utrecht

In het Centraal Museum Utrecht is een vaste tentoonstelling over de geestelijke vader van Nijntje. In Atelier Dick Bruna zijn de spullen uit zijn eigen werkkamer geplaatst. Bekijk de plek waar hij al zijn tekeningen maakte en verhaaltjes schreef.

Foto: Centraal Museum Utrecht

Centraal Museum Utrecht
Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht
https://www.centraalmuseum.nl/
info@centraalmuseum.nl

Logeren bij Nijntje

In het centrum van Utrecht vind je het Stayokay hotel. Vlakbij verschillende museums waaronder het Nijntje Museum. Eén van de familiekamers is helemaal in de stijl van Nijntje gethematiseerd. Waar je ook kijkt, het witte konijntje is overal terug te vinden. Weten wat anderen van deze kamer vonden? Lees de ervaringen van Amanda en Cassandra.

Foto: Stayokay

Stayokay Hostel Utrecht Centrum
Neude 5, 
3512 AD Utrecht
Stayokay
Nijntje kamer

De winkels van Nijntje

De Nijntje-liefhebber kan zijn of haar hart ophalen in één van de twee Nijntje winkels in Maastricht of Amsterdam. Een winkel vol met merchandise waarbij je zo gek nog niet kunt bedenken of ze hebben het. Dwaal rond tussen servetjes, boekjes, tassen, knuffels en alles voor de kinderkamer.

Foto: de winkels van nijntje

Amsterdam
Scheldestraat 61
1078 GH Amsterdam

Maastricht
Kesselskade 51
6211 EN Maastricht
de winkels van nijntje

Nijntje in Madurodam

In de bekendste miniatuurstad van Nederland, Madurodam, staat voor de kleinste bezoekers een wel heel speciale speeltuin. Nijntje en Nina heten je welkom om te komen spelen en even stoom af te blazen van alle indrukken die je krijgt van alle kleine gebouwen en hun inwoners. Van verbazing naar heerlijk spelen. De speeltuin ligt naast het centrale restaurant.

Madurodam
George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag, Nederland
www.madurodam.nl

Nijntje park in Taiwan

In 2015 werk ook in Taiwan de verjaardag gevierd. Net als in Nederland werden er grote Nijntjes in de publieke ruimte geplaatst. Na het feestjaar werd besloten om de decoratie een permanente plek te geven in het Miffy Theme Park. Een park buiten het centrum van New Taipei City waar je kunt rondlopen en relaxen tussen allerlei Nijntje objecten. Gezinnen vermaken zicht er prima en komen er tot rust.

Foto: Mercis bv.

Miffy Theme Park
Bali District, New Taipei City
Taiwan
Meer informatie

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *