Nijntje-week: Trakteren met Nijntje

Originele afbeelding: Aukjes wereld

Hiep hiep hoera! De kleine is jarig en mag trakteren. Maar wat? Als ouders is het telkens kiezen voor een leuk thema en daarna is het zoeken naar een leuk voorbeeld. Onder de kleinste kids is Nijntje een populaire keuze. Kies jij voor het witte konijntje, dan heb ik een aantal leuke traktatie tips voor je.

Op internet barst het van de ideeën voor het maken van leuke traktaties met Nijntje in de hoofdrol. Tijdens een speurtocht langs mijn bloggende collega’s kwam ik een stel leuke knutsels tegen die ik als inspiratie met je deel.

Nijntje boerderijdieren

Bij de tweede verjaardag van haar zoontje bedacht Kirsten een leuke traktatie voor de babygroep. Een doosje rozijntjes verkleed als de boerderijdieren zoals Dick Bruna ze tekende in verschillende boekjes. Een doosje rozijntjes, een printvelletje en wat lijm zijn de ingrediënten voor een simpele maar treffende verrassing voor de kindjes. Een simpele DIY traktatie voor dreumes en peuter.

Afbeelding: La vie de Mama

Nijntje babybiscuitjes

Bolletje had heel lang de Nijntje babybiscuitjes in het assortiment. Helaas zijn deze vervangen door een versie zonder bekend karakter. Een blogger van Thuisleven bekleedde de kale koekjes met glazuur en gekleurde hagelslag en maakte er zo een nog vrolijker koekje van die je zo kunt uitdelen. Hoe ze dat deed kun je lezen in haar traktatieblog. Met het verdwijnen van de kant en klare koekjes heb ik nu een oplossing bedacht, want met een simpel koekjes recept en een Nijntje koekjessteker heb je al snel hetzelfde resultaat.

Afbeelding: Thuisleven

Rijstwafel met oren

Op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven moet een traktatie meestal gezond zijn. Je valt dan al snel in de categorie mandarijntjes, rozijntjes of koekjes. Charlotte maakte voor haar dochtertjes verjaardag een Nijntje van een rijstwafel. Compleet met oortjes. Een beetje vershoudfolie en een watervaste stift hielpen haar om een gezichtje op de wafel te maken.

Afbeelding: Aukjes wereld

Pinterest staat er vol mee

Nog niet gevonden wat jij leuk vindt? Op Papa’s wereld maakte ik een speciaal bord vol met traktaties met het Bruna konijn in de hoofdrol. Van versierde cupcakes tot vouwdoosjes. Ontdek alle diy’s op in het bord Nijntje trakteren.

Kant en klare traktatie

Ben je niet zo handig met knutselen, dan kun je altijd nog kiezen voor een traktatie waar je iets minder moeite voor hoeft te doen. De Nijntje uitdeelboekjes zijn enorm leuk om te geven en zorgen ervoor dat de kindjes er nog een hele tijd mee vooruit kunnen in plaats van een snoepje dat na vijf minuten weg is.

Wil je meerdere kleine dingetjes uitdelen, dan is een uitdeelzakje met het gezicht van Nijntje een leuke. Omdat de buitenkant er al feestelijk uitziet, raak je meteen nieuwsgierig wat er ingestopt is.

Deze blog is onderdeel van de Papa’s wereld Nijntje-week 2020. Beeltenissen van Nijntje vallen onder copyright © mercis bv
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *