Winactie: Bewegen met Nijntje scheurkalender 2021 (gesloten)

We hebben veel thuis doorgebracht het afgelopen jaar. Misschien wat meer televisie en streamingsdiensten gekeken dan goed voor ons was. De kids iets vaker op de tablet of met spelletjes op een telefoon. Tijd voor een gezondere aanpak. Samen met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie heeft Nijntje een scheurkalender voor 2021 uitgebracht met voor elke dag een leuke beweegtips en spelletjes voor thuis. Wil jij dit jaar ook lekker bewegen met de kids thuis? Lees dan snel verder, want ik mag een exemplaar weggeven.

Nijntje Beweegdiploma

Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar heeft Nijntje samen met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) een beweegprogramma bedacht. Dit programma richt zich op de basis van bewegen en maakt het met allerlei spelletjes vooral erg leuk. In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. De training van 2x 20 lessen wordt gegeven door speciaal opgeleide trainers. Denk aan afgevaardigden van sportclubs, maar ook door pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven of peutergroepen.

365 Dagen spelen

In de ‘bewegen met nijntje‘ scheurkalender van 2021 wordt er doorgeborduurd op het beweegprogramma. Thuis kunnen ouders samen met hun kinderen aan de slag met allerlei spelletjes, kleurplaten, eet- en drinktips en allerlei manieren om (samen) te bewegen. In een dik boekwerk staat er voor elke dag een leuke activiteit. Door het op een centrale plek te hangen, er zitten gaatjes in het blok papier, kun je elke dag een nieuwe opdracht van de kalender scheuren.

Even lekker doorbladeren

Van Nijntje kreeg ik een exemplaar om in te kijken en er mee aan de slag te gaan. Echter besloot ik het anders te gaan doen. Dat inkijken en doorbladeren heb ik gedaan, en daarna heb ik het meegenomen naar de peutergroep van de lokatie waar ik werk. Het leukste vind ik het als ik door mijn blogwerk meer kinderen blij kan maken dan enkel onze kids. Helaas is door de lockdown het nog niet gelukt om leiding en peuters lekker aan de slag te zien gaan, maar dat gaat hopelijk gauw gebeuren. Mijn collega’s waren in ieder geval erg blij met de scheurkalender.

Een kijkje in de kalender

De complete kalender is uitgevoerd in kleur waarbij gebruik wordt gemaakt van de basiskleuren die Dick Bruna graag gebruikte. De enige bladzijdes met zo min mogelijk kleuren, zijn de kleurplaten. Die mag je natuurlijk zelf een kleurtje geven. De kalender is onderverdeeld in zes verschillende categorieën:

  • Beweegweetje
  • Beweegtip
  • Eet- en drinktip
  • Spelletje
  • Kleuren
  • Beweeg als een

Je vindt ze lekker door elkaar gehutseld verspreid over de dagen heen. Bovenaan de opdracht van de dag staat de categorie vermeld samen met een passend icoontje. Zo kunnen zowel volwassenen als kinderen in een oogopslag zien wat er die dag te doen is.

Korte teksten, snel aan de slag

Er zijn zo kort mogelijke teksten gemaakt zodat je zo snel mogelijk aan de slag kunt. Weinig lezen, maar lekker doen. Knap dat ze in een korte omschrijving zelfs al differentiaties kunnen melden zodat je tijdens het spelen het spel kan omgooien, makkelijker maken of toch wat moeilijker.

De afbeeldingen op de bladzijdes zijn natuurlijk grotendeels uit het archief van Dick Bruna. Ze worden afgewisseld met foto’s van spelende kinderen die de spelletjes voordoen.

Leuk voor thuis en voor op een locatie

Hoewel de kalender gemaakt is voor thuisgebruik, te merken aan de kleurplaatjes en tekenspelletjes, is er ook voor peutergroepen en kinderdagverblijven veel uit te halen. Een beetje ervaren pedagogisch medewerker of gastouder weet dit zo om te buigen naar een activiteit voor de hele groep. Samen kleuren, eten, bewegen maakt het allemaal nog veel leuker en gezelliger.

Winactie: ‘bewegen met nijntje scheurkalender 2021’ (gesloten)

Zin om (meer) te gaan bewegen met je kind(eren)? Elke dag samen een spelletje doen of iets leuks met eten of drinken? Doe dan mee met deze winactie, want ik mag van Nijntje een exemplaar weggeven. Zo leuk om weer een Nijntje-actie te doen na de complete Nijntje-week van vorig jaar.

  • Laat een bericht achter onder deze blog dat je mee doet. Enkel reacties die hieronder staan dingen mee tijdens de verloting. Vertel in dat bericht waarom je graag kans wilt maken op deze prijs.
  • Een reactie achterlaten of de actiepost delen op het Facebook- en/of Instagram van Papa’s wereld bericht geldt als een extra kans.
  • Meedoen kan tot zondag 10 januari 2021 – 20:00 uur. Reacties na deze tijd worden uitgesloten van deelname.
  • Bij deelname ga je akkoord dat wij jouw naam en adresgegevens ontvangen voor verzending van je gewonnen prijs.

Voordat je meedoet, lees even de voorwaarden van Papa’s wereld winacties. Bij het invullen van een deelname, ga je hiermee akkoord.

Gefeliciteerd

Gefeliciteerd Angela, de beweegkalender komt jouw kant op zodra we contact gehad hebben. Veel plezier samen met je dochter.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *