nijntje opent haar tweede winkel in Amsterdam

interieur nieuwe winkel van nijntje Amsterdam, foto: Lars Schalwijk

’s Werelds favoriete konijn nijntje krijgt een nieuwe winkel erbij. Van het door Dick Bruna is ontzettend veel merchandise te krijgen, van de kinderboekjes waar het ooit mee begon tot de meest luxe artikelen voor volwassenen. De nieuwe winkel komt in Amsterdam. Waar en wanneer precies lees je in dit artikel.

Een winkel vol nijntje spullen

Van boekjes tot zwembandjes, van zilveren bestek tot kerstballen en van speentjes tot de zachtste knuffels. In de winkel van nijntje vind je dit allemaal met het allerliefste konijntje van de hele wereld er op. De winkel van nijntje heeft eigenlijk alles van het Dick Bruna konijn wat je maar kunt bedenken. Een ware traktatie voor liefhebbers van nijntje en haar familie en vrienden om er op bezoek te gaan. Of je nu op zoek bent naar een nieuw dekbedovertrek of een rugzak voor school, bij deze flagshipstore ben je aan het juiste adres.

Een tweede vestiging in Amsterdam

Nijntje is niet helemaal onbekend in Amsterdam, want al sinds 1996 is ‘de winkel van nijntje’ te vinden in de Scheldestraat. Deze locatie is blijft bestaan, want deze is beter bereikbaar met de auto en is voor lokale bewoners in de Rivierenbuurt en bezoekers van de RAI nog steeds de ideale nijntje cadeauwinkel!

De nieuwe vestiging komt op de Nieuwe Spiegelstraat 61, met een prachtig uitzicht op het Rijksmuseum. Net als de andere winkel is het een samenwerking tussen MTD retail (verantwoordelijk voor de exploitatie van de winkels van nijntje) i.s.m. Mercis (merkeigenaar en belangenbehartiger van Dick Bruna). De tweede winkel op de Nieuwe Spiegelstraat bevindt zich in een gebied met een rijke kunst- en designhistorie waar het aanbod ook op afgestemd wordt.

De winkel van 112 m2, verdeeld over twee verdiepingen, heeft een strakke vormgeving die het design en de eenvoud van het werk van Dick Bruna goed naar voren brengt. Er zijn ook verschillende belevingsmomenten gecreëerd: ga bijvoorbeeld met nijntje en een Hollandse Meester op de foto of stap samen met nijntje op de fiets.

Feestelijke opening ‘de winkel van nijntje’

Op 1 maart 2024 zal nijntje hoogst persoonlijk de winkel officieel openen.

Eerdere locaties ‘de winkel van nijntje’

Toch is deze tweede ‘de winkel van nijntje’ in Amsterdam niet de tweede fysieke winkel. In het verleden zijn er meerdere flagshipstores geweest. De winkels op een rijtje:

  • 1996: Amsterdam, Scheldestraat
  • 1998: Breda
  • 2000: Maastricht > Maastrichter Smedenstraat, in 2015 verhuisd naar Kesselskade maar ook deze is uiteindelijk gesloten.
  • 2002: Zwolle
  • 2021: Leidschendam, Westfield Mall of the Netherlands tot februari 2023. Hoge huren en tegenvallende verkoopcijfers lieten de winkel helaas geen lang leven beschoren laat RetailTrends weten.
  • 2024: Amsterdam, Nieuwe Spiegelstraat 61

Afbeeldingen in dit artikel komen uit een persbericht.

Fotografie: Lars Schalwijk

Tekst: persbericht + redactie Papa’s wereld

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *