Nieuwe nijntje boeken in aanloop naar De Nationale Voorleesdagen

nijntje interactief voorlezen

Van 20 tot en met 30 januari 2021 zijn de jaarlijkse ‘De Nationale Voorleesdagen’ er weer. Het doel van deze dagen is om ouders van kinderen in de leeftijd van een half tot zes jaar meer te laten voorlezen. Al ruim 65 jaar is nijntje populair bij ouders om voor te lezen aan hun kinderen. Een goede reden om twee nieuwe interactieve nijntje-boekjes uit te brengen.

Interactief voorlezen

Het verschil tussen gewoon voorlezen en interactief voorlezen is dat je de ander er echt bij betrekt. Vragen stellen wat je kind ziet op de plaatjes of flapjes open laten klappen. Wat zit er achter het flapje? Of hoe voelt het structuurtje in het boekje aan als je er overheen wrijft? Er zijn genoeg boekjes in de winkel te vinden die je helpen om de jongste kinderen te betrekken bij het verhaal. Nijntje heeft recent twee nieuwe boekjes uitgebracht die hier perfect op aansluiten.

Nieuw: nijntje voelboek, dieren

nijntje voelboek dieren

Nijntje ziet een schaap. Maar er klopt iets niet: die gele buik hoort bij een ander dier… Van wie is de buik dan wél? In dit kleurrijke boek maken de allerkleinsten kennis met verschillende dieren en een aantal van hun fysieke eigenschappen. Heeft de nijlpaard een zachte buik? En welke kleur is de buik van de kip? Extra leuk: als je op het zachte buikje drukt, hoor je een piepgeluid!
Meer over dit boekje…

Nieuw: nijntje flapjesboek, een cadeau voor iedereen

Nijntje en haar vriendjes hebben allemaal een cadeau gekregen. Wat zou er in hun pakjes zitten? Nijntje krijgt een knuffelbeer. Wat krijgt boris? Raad maar mee en kijk onder de flapjes om te ontdekken wat er in de pakjes zit.
Meer over dit boekje…

Meer nijntje boekjes

De boekjes van nijntje komen op Papa’s wereld regelmatig voorbij. Wellicht dat de volgende boekjes ook een leuke inspiratie zijn voor jouw voorleesplezier:


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *