Nieuwe herinneringen in Avonturenpark Hellendoorn + Halloween opening

SquareLite_201810422122638.jpgHet was hoogzomer dat we op uitnodiging richting Avonturenpark Hellendoorn vertrokken. Een echte mannendag, want Liam en ik hadden opa en MeesterGamer met zijn zoontje meegenomen. Vijf mannen op een missie, op weg naar draken en ridders en op weg naar een ritje in de achtbaan. Op weg om nieuwe herinneringen te maken in dit attractiepark.

Een bandje voor de lengte

pw_hellendoorn_lengteNog voordat we binnen waren, werd de dag al deels bepaald voor ons. Op het pleintje voor de kassa’s staat een grote meetlat en een bak met gekleurde bandjes. Elke lente voor de kids kent zijn eigen kleur. Zo kun je bij de attracties zien of je er in mag. Erg handig, maar handiger zal het zijn als je deze kleuren ook op de plattegrond terug kunt vinden zodat je rekening kunt houden met je route door het park heen. Liam kreeg een bandje voor de kleinste lengte, zijn vriendje mocht een bandje voor net iets grotere kinderen. Het bandje van Liam vertelde ons al snel dat we bij een heleboel leuke attracties niet in konden stappen met hem. Dat werd dus soms een rondje wachten of met hem naar een andere attractie gaan. Later op de dag gingen Meestergamer samen met zijn zoontje een rondje achtbanen doen, tegelijkertijd gingen opa, Liam en ik in een bootjesattractie langs verschillende beesten. Wel drie keer achter elkaar.

High Dive show

We waren deze dag op een speciale missie, het bekijken van de high dive stuntshow ‘De Drakenridders’. Omdat we bij binnenkomst al bijna de show konden gaan bekijken, zijn we eerst even gaan klimmen in de speeltuin. Lekker klauteren tussen de touwen en van toren naar toren gaan. Vandaag vertelde Liam mij nog dat hij dat het allerleukste had gevonden, maar of dat ook werkelijk zo is… Morgen kan hij best iets heel anders noemen. Na wat geklauter schoven we aan in de rij voor de show. Ik verwachtte door de zwaarden, de draak en het vuur in de afbeeldingen iets heel spectaculairs. Onze kids hadden zin in echte drakengevechten en stoere stunts. Maar eerlijk, dit viel me wel wat tegen. De stunts waren van het niveau van een plaatselijke zwemvereniging, de draak Hellendra zelf was enkel een geluidsfragment en het acteerniveau… Hoewel de kinderen het erg leuk vonden om te bekijken, vond ik het voor volwassenen een echte domper. Qua show zou het later op de dag een stuk beter worden bij een geheel ander theater in het park.

Net te klein of te spannend

Na de show zijn we eerst even een boterhammetje gaan eten voordat we verder gingen. Het terras bij de grote speeltuin werd wederom onze uitvalsbasis. Van daaruit zijn we naar de ene helft van het park getrokken om daar alles te (her)ontdekken. Al snel kwamen we bij looping-achtbaan Tornado uit. Samen met Liam bleef ik achter op het pleintje aangezien zijn bandje aangaf dat hij nog niet mocht. Hij was teleurgesteld, maar eerder omdat hij niet mocht aangezien hij dit soort banen veel te eng vindt. Zelf wilde ik ook een rondje en ging samen met zijn vriendje voor een rondje nadat iedereen terug was. Wat volgde in dit gebied waren meer attracties waar Liam nog niet in mag, degene die wel konden vond hij toch wat te spannend. Aangezien ik hem nergens in ga dwingen werd het gewoon wat vaker wachten terwijl onze reisgenoten genoten van de attracties. Uiteindelijk kwam we in dit gebied toch iets tegen waar hij wil in mocht en wilde, de monorail. Een leuke attractie met wat hoogteverschillen die ook nog eens een flink stuk onderweg is. Zo leuk dat de jongens nog een keer wilden, maar er wachtten nog heel wat meer leuks op ons. Voordat we naar de andere helft van het park gingen, maakten we nog een ritje in de oldtimers en vlogen Liam en zijn vriendje de lucht in en de vliegtuigmolen.

Plezier voor allemaal

Door naar de andere kant van het park, op weg naar de Discovery Club om te gaan laserschieten vanuit rijdende karretjes. Punten scoren en bewegingen in gang zetten. De karretjes gaan eigenlijk net wat te snel om alles goed te zien, goede reden om deze attractie vaker te doen. Tijdens dit bezoek lukte dat ons niet meer. Onderweg werden we tegengehouden door achtbaan Donderstenen, een achtbaan waar Liam wel in mocht. Via een live-verbinding op Papa’s wereld Instagram kon je onze rit meemaken. Eerst nog vrolijk gepresenteerd door een jongen die trots was om een achtbaan in te gaan, later werd het toch een wegduikvideo. Gisteren vertelde hij me voor het slapen gaan dat hij de achtbaan toch wel leuk gevonden had. Spannend, maar toch wel leuk. Hij heeft even tijd nodig gehad om dit te laten bezinken, dat spannend eigenlijk ook heel leuk kan zijn. Oh ja, die bootjesattractie waar ik het over had, waar we drie keer ingezeten hadden: Junglemonster. In een bootje langs allerlei dieren die soms een beetje bewogen. Ondanks dat ik weet dat het een hele oude attractie is, deze was er al in mijn jeugd, is het zo zonde om het verval ervan te zien. Halve beelden staan er gewoon nog tussen, haal ze weg. Huur een bedrijf als JoraVision in om de boel te thematiseren en het een goede boost te geven. Het heeft nog zoveel potentie, zeker als je ziet dat kinderen er drie keer achter elkaar in willen. De trapdino’s die er bovenlangs gaan moesten ook gedaan worden. Flink trappen hoor, pfoe. Goed idee trouwens om de bootjesrit met de dino’s mee te thematiseren.

Steengoede show

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige blog over Avonturenpark Hellendoorn, was ik destijds enorm onder de indruk van de show van Kareltje en Jasmijn. Nog steeds is deze entertainer in het park aanwezig samen met een voor mij nieuwe Jasmijn. Misschien kun je de stijl van Kareltje wel zien als een mix van André van Duin en Bert Visscher, maar dan op kinderen gericht. Snelle grappen, improvisatie en timing. Binnen enkele tellen is het hele Gouden Theater Paleis in rep en roer en sleept het duo het publiek mee in een verhaal over een verdwenen onderdeel van een gouden ketting. Samen met het publiek wordt ernaar gezocht buiten het paleis, een handige manier om het theater snel leeg te krijgen, en belanden ze bij de boom van Baba de beer. Hier eindigt het verhaal en is er meteen een fotomoment met de karakters van het avonturenpark. Na deze show lieten we de kinderen nog even flink klimmen in de speeltuin en maakten ze nog een wilde tocht in Sungai Kalimantan, de wildwaterbaan. Daarna moesten we al bijna vertrekken. Een dag die veel te snel om was.

 


Halloween

heksendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is in de maand oktober beperkt open, maar heeft dan wel een heel speciaal uiterlijk. Het hele park is ondergedompeld in Halloweenstijl. Voor eventjes is het park omgedoopt tot Heksendoorn.

Heksendoorn
Tijdens Heksendoorn, van 6 tot en met 28 oktober, heeft Opperheks Odelia het voor het zeggen in Avonturenpark Hellendoorn. De hele familie kan genieten van haar magische, spannende maar vooral gezellige wereld met nieuwe shows en attracties. Zo hebben Kareltje en Jasmijn samen met Odelia een speciale theatershow, kun je op avontuur in het doolhof, opent het Horror Hotel ook dit jaar haar deuren en is er een echte magic show met illusionisme in de Discovery Club.

Heksendoorn Avonden
Houd je van een beetje griezelen? Dan kun je lekker griezelen tijdens de Heksendoorn avonden op 20 en 27 oktober. Op deze avonden wordt het allemaal net een beetje spannender. Alle bekende attracties zijn open, er lopen vanaf 18.00 uur griezels door het park en er is een tweede spookhuis geopend. De Heksendoorn avonden duren tot 20.00 uur en worden afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow om 20:15 uur.

Screams!
Kan het je niet eng genoeg zijn? Kom dan naar Screams! Hét horror evenement van het oosten. Dit jaar alweer voor de 3e keer en nu met 2 avonden! Zombies, horrorclowns en andere monsters nemen op 19 en 26 oktober Avonturenpark Hellendoorn over. Er zijn zeven scarezones, drie spookhuizen waaronder het nieuwe Dark Forest en ca. 150 scare-actors! Iedereen vanaf 12 jaar kan van 19:00 uur tot 23:00 uur proberen niet te gillen van schrik. Houd jij het hoofd koel?

Meer informatie over Heksendoorn, openingstijden en tickets? Kijk dan op de speciale evenementpagina.

Deze blog kwam tot stand door een uitnodiging en persberichten.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *