Nieuw nijntje boekje voor in het water

badboekje nijntje, dick bruna, strandpret met nijntje

Als er iets is waar de kleintjes van houden, dan is het wel van waterpret. Lekker met de handen spetteren op het water waardoor de druppels alle kanten op vliegen of rustig drijven op het wateroppervlak. Spelen met een beker of water scheppen in een watermolentje. Er zijn genoeg spelletjes onder de douche en in bed te bedenken voor kinderen en anders bedenken ze het zelf wel. Rustig in bad zitten met een badboekje is een relaxte manier van tijd doorbrengen in het water. Dat er een nieuw boekje uitgekomen is van nijntje komt dus goed uit, ontdekt meer over strandpret met nijntje en andere nijntje badboekjes.

strandpret met nijntje

In de serie badboekjes heeft Mercis Publishing een nieuwe titel uitgebracht: strandpret met nijntje. Kinderen gaan samen met het populaire konijntje van Dick Bruna op ontdekkingstocht in en rond de zee. Nijntje gaat namelijk naar het strand en de jonge lezer mag mee. Op het strand speelt nijntje met haar schep en verzamelt ze schelpen. In de zee ziet ze heel veel vissen en wat ziet nijntje allemaal in de lucht? Elke bladzijde heeft een doorkijkje naar de volgende bladzijde wat de nieuwsgierigheid opwekt naar het volgende deel van het verhaaltje. Deze keer geen rijmende teksten op de waterbestendige pagina’s, maar een vraag van een klein regeltje.

nijntje strand, waterboekje, badboekje, nijntje
dick bruna, nijntje, strandpret, badboekje

Over het boekje

strandpret met nijntje
ISBN 978-90-5647-908-4
uitgegeven: juli 2022
8 pagina’s – badboekje
adviesprijs: 9,95 euro

Hoe ga je om met badboekjes?

Kleine kinderen vinden het geweldig om in bad te zitten met een badboekje. Er wordt niet alleen in gelezen, maar vaak ook op gekauwd en mee gegooid. Dit zijn enkele tips hoe je omgaat met badboekjes:

 • Verwijder de verpakking en gooi deze. buiten bereik van het kind, weg.
 • Laat je kindje niet met een beschadigd exemplaar spelen, controleer het regelmatig.
 • Voorkom schimmelvorming door zeepresten en ander vuil in het water. Maak het boekje regelmatig schoon met koud of lauw water.

Meer badboekjes van nijntje

Naast het recent uitgegeven badboekje zijn er meer boekjes van Dick Bruna uitgegeven die mee kunnen in bad of die zelfs extra leuk worden door het toevoegen van water:

 • nijntje tovert kleuren een magisch badboek
  De kleuren van de illustraties in dit badboek komen tevoorschijn als de pagina’s van dit boek met water in aanraking komen. Doe als nijntje en tover ook kleuren tevoorschijn. Ook leuk om mee te spelen in bad of onder de douche.
 • Dieren in het water
  Een klein, handzaam boekje waar je lekker mee in het water kunt spelen. Zie je alle dieren in het water? Kijk, een schildpad. En daar: een dolfijn! Als extraatje heeft dit boekje ook een spuit waarmee de walvis echt water kan spuiten!
 • zing mee met nijntje
  Weinig dingen zijn fijner dan lekker in bad of onder de douche te zingen. In het badboekje ‘zing mee met nijntje’ staan verschillende bekende kinderliedjes. Leuk voor kleine kinderen om mee te kijken als papa of mama uit volle borst over een grote paddenstoel zingt, of om zelf in te bladeren en mee te rammelen. Ideaal voor in de badkamer, maar ook gewoon op de bank of in de box. Het boekje met rammelaar is getest en veilig bevonden voor kinderen van alle leeftijden.
 • Waterpret met Nijntje
  Dit badboekje is uit te vouwen tot carrousel en kan met een drukknopje vestagezet worden. Leuk om mee te spelen in bad, maar ook op het droge! Kijk mee wat nijntje allemaal doet en wat ze in het water ziet.

Deze blog bevat een combinatie van teksten door Papa’s wereld en publicatieteksten.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *