Negenmaandenbeurs 2018 voor (aanstaande) vaders

De jaarlijkse Negenmaandenbeurs gaat volgende week woensdag weer van start. Zwangere buiken bestormen de vloer van de Amsterdamse RAI om op de hoogte te zijn van de laatste productontwikkelingen waarmee ze hun kroost in de watten kunnen leggen. De (aanstaande) vaders worden meegesleept van hot naar her terwijl ze eigenlijk liever een hal verder zitten. Bij de Huishoudbeurs op het alcoholplein. De Negenmaandenbeurs wordt gezien als de hemel voor mama’s en de hel voor papa’s. Gelukkig komt daar steeds meer verandering in en zijn de mannen steeds vaker vrijwillig aanwezig. Weet je, zelf vind ik het ook gewoon leuk om te gaan. Zeker nu er ook steeds meer voor vaders georganiseerd wordt. Wat is er dit jaar voor vaders te beleven? Ik zette het op een rijtje voor je.

Papaklas college

Klaar voor het vaderschap? Ervaringsdeskundige papa’s Sander de Heer en Floris Regouin vormen samen Papaklas. In hun cursussen voor aanstaande vaders geven ze de mannen een stoomcursus hoe zich voor te bereiden op hét moment, de bevalling en alles wat daarna komt. Op de Negenmaandenbeurs geven ze samen een speciaal collega voor de vaders:
“Wat is nou precies mijn rol als vader, is mijn onbezonnen leventje nu voorbij, hoe sla ik me door de kraamvisite heen, wat moet er geregeld worden? Zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof, vaderschapsverlof; hoe zit ’t nou precies? Papa’s in spé kunnen zich tijdens dit ‘college’ helemaal laten bijpraten!”

Wel even van te voren de Daddy Ready Test! Ik deed hem ook en haalde een score van 140 van de 150 punten. Met één foutje over het soort vitaminen een goede score lijkt me. Bij vertoning van je scoremail ontvang je een authentieke ondertekende “daddy ready” oorkonde bij de Papaklas stand.
* Update 26-09-2022: deze test bestaat helaas niet meer

Papaklas Lounge, hal 9
Donderdag 22 februari 18.00 – 22.00 uur
Vrijdag 23 februari 18.00 – 22.00 uur
Zaterdag 24 februari 11.00 – 18.00 uur
Zondag 25 februari 11.00 – 18.00 uur

Wouter Koolmees,
Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Speciale editie ‘Papaklas College’: Wouter Koolmees, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat in de Papaklas Lounge graag in gesprek met (aanstaande) vaders over het vaderschap, verlof en de verdeling van zorgtaken thuis. Hij gaat daar ook in op zijn plannen op dit gebied voor de komende tijd

Woensdag 21 februari 11.45 uur Papaklas Lounge, hal 9

Vaderschapstest

Het zekere voor het onzekere: DNA test bij vaderschapstest.nu
Toch niet helemaal zeker of je de vader wel bent? Of voor de mama’s: dat hij de vader eigenlijk wel is? Een test kan uitsluitsel bieden.

Vaderschapstest.nu, stand 08.506
Dagelijks doorlopend

Technische snufjes kijken

Niet per se een speciale activiteit, maar de complete beurs staat bol van moderne snufjes. Spelen met de nieuwste babyfoons en camera’s. Kinderstoeltjes voor de auto en de fiets testen, een ritje op de bakfiets. Tussendoor wat babyknabbels proeven en dronken worden van de non-alcoholische wijnen. Laat je gewoon onderdompelen en leef je uit met verliefd worden op Nijntje, Woezel en Pip en vele andere karakters.

Voor papa en mama

Als gezin veranderd er heel veel in het huishouden, niet alleen in de vorm van een nieuwe rolverdeling, maar ook financieel. Op de beurs kun je bij een werkzorgberekenaar inzien wat de financiële consequenties zijn van een bepaalde werk-zorgverdeling. Daarnaast zijn er sessies die in het teken staan van de rechten en plichten op het werk. Sparen en beleggen voor het kind is ook nog een optie om naar te kijken.

Wanneer is de Negenmaandenbeurs
De Negenmaandenbeurs van 2018 duurt van woensdag 21 t/m zondag 25 februari.

Woensdag 21 februari 11.00 – 18.00 uur
Donderdag 22 februari 11.00 – 22.00 uur
Vrijdag 23 februari 11.00 – 22.00 uur
Zaterdag 24 februari 11.00 – 18.00 uur
Zondag 25 februari 11.00 – 18.00 uur

* Foto afkomstig van Negenmaandenbeurs

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *