Musthaves voor nieuwe vaders

musthaves voor nieuwe vaders, vader kind

Als nieuwbakken vader kom je voor een heleboel nieuwe situaties te staan. Het is handig om hierop voorbereid te zijn. Vooraf je goed inlezen in babylectuur en een goed gesprek met een ervaren vader kunnen je al een stuk op weg helpen. Wat kun je als aanstaande papa goed gebruiken om op de beste manier voor jouw kleine spruit te zorgen? In dit artikel vind je een aantal musthaves voor nieuwe vaders.

Boek over aanstaand vaderschap

Er komt als aanstaand vader heel wat nieuwe dingen op je af. Termen waar je nog nooit van gehoord hebt en verzorgende taken die je wellicht nog nooit hebt uitgevoerd. Jezelf een beetje lezen in één van de vele handleidingen voor aanstaande vaders is geen onverstandig idee. Lees bijvoorbeeld Tuurlijk schatje van Jasper Rombout eens. Hij weet het op een humoristische maar ook heldere manier te omschrijven.

Stoere draagzak

Als vader wil je lekker op pad gaan met de kleine, maar dan wil je niet telkens de complete kinderwagen meenemen. Zeker niet als je een druk centrum in gaat waar je kunt blijven slalommen. Draagzakken zijn er in allerlei soorten en maten, maar ook in allerlei printjes. Van zacht roze tot een stoere denim. Voor elk type vader is er dus wel een draagzak te vinden.

Verschoningsmatjes

Hoewel steeds meer horeca, winkels en andere gelegenheden met een toilet een aankleedkussen hebben op het herentoilet, is dit nog steeds niet overal zo. Als man heb je niet zo zin om met een baby het vrouwentoilet op te stappen om daar de luier te verschonen. Ben je alleen op pad met de kleine, dan is het handig om een verschoningsmatje bij je te hebben zodat de kleine poepninja overal verschoont kan worden. Ook verschoningsmatjes komen in allerlei verschillende maten en kleuren. Wel even milieubewust doen door te kiezen voor een wasbare en niet voor een wegwerp variant.

Autostoeltje

Veilig met de auto op pad gaan met de baby is erg belangrijk. Tijdens het rijden kun je de kleine niet op schoot houden. Het is niet alleen erg gevaarlijk, maar ook enorm verboden. De kleine veilig in een kinderzitje zetten kan als je een goed autostoeltje aangeschaft hebt. Lees je even goed in op welke manier de kleine in de auto gezet moet worden, want dat verschilt per leeftijd. Oh ja, handig om dan meteen een extra spiegeltje aan te schaffen zodat je de kleine kunt zien zitten terwijl jij rijdt.

Een flinke stapel luiers

Wat je ook allemaal kunt verzinnen aan toffe gadgets voor papa’s, het allerbelangrijkste dat je als nieuwbakken papa kunt hebben is een enorme stapel luiers. Die kleine plasfabriek weet er dagelijks wel een paar vol te maken. Of je nu thuis bent, onderweg of gewoon ergens gezellig op visite, die kleine zal telkens een nieuwe luier nodig hebben. Geloof me, je zit echt niet te wachten op doorgelekte luiers. Zorg er dus voor dat er altijd wat luiers op voorraad zijn.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *