Speciale verjaardag voor ‘De mooiste vis van de zee’

mooiste vis van de zee, kinderboek, regenboog, jubileum, 30 jaar

Het is 30 jaar geleden dat het eerste exemplaar van het razend populaire kinderboek ‘De mooiste vis van de zee’ over de toonbank ging. Het van oorsprong Zwitserse boek is door de jaren heen in ongeveer vijftig talen uitgegeven. Nu, een exemplaar of 30 miljoen verder, is het tijd voor een feestje, want dertig wordt je slechts eenmaal. Op zondag 6 november kun jij het feestje meevieren in het Kinderboekenmuseum. Lees meer over deze boekenreeks en over het feestje.

Regenboog, de mooiste vis van de zee

In de zee zwemt een prachtige vis. Deze is zo mooi dat hij het zelf ook weet en er trots en ijdel mee te koop zwemt. Helaas voor hem vind niemand hem aardig door de manier waarop hij doet. Als een jonge vis een van de prachtige schubben vraagt aan Regenboog, doet deze helemaal niet aardig en jaagt hem weg. De andere vissen willen daardoor niet met hem spelen en zijn onaardig tegen Regenboog. Verdrietig besluit hij anders te gaan doen en geeft een van zijn mooie schubben weg. De andere vissen beginnen hem aardiger te vinden. Door te delen leert Regenboog dat vriendschap veel belangrijker is dan om de mooiste vis te zijn. Lees het hele verhaal.

Een hele serie ‘Mooiste vis’

‘De mooiste vis van de zee’ is het eerste boek dat Marcus Pfister schreef en illustreerde in de reeks boeken van ‘De mooiste vis’. Het is daarmee ook het allerbekendste deel, want veel mensen weten niet dat er daarna nog een hele reeks volgt aan avonturen. Telkens leert Regenboog weer nieuwe dingen en dat geeft ouders en kinderen de mogelijkheid om over allerlei onderwerpen in gesprek te gaan. Door het educatieve karakter en de mooie illustraties is het ook een boek dat veel gebruikt wordt op kinderdagverblijven en basisscholen.

Enkele boeken uit de serie

Ontdek een kleine selectie uit de grote reeks aan ‘Mooiste vis’-boeken:

Een speciaal verjaardagsfeestje voor de vis

Uitgeverij De Vier Windstreken heeft ter ere van de 30ste verjaardag van het boek een speciaal feestje georganiseerd op een wel heel passende locatie. Kom je op zondag 6 november 2022 naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag, dan kun je het feestje meevieren. Om dit evenement te bezoeken heb je normale toegangskaartjes voor het museum nodig, er is geen extra toeslag. Iedere bezoeker ontvangt bij binnenkomst een gratis Pixi-boekje van De mooiste vis van de zee.

Wat er allemaal extra te doen is op het feestje van ‘De mooiste vis’

Het wordt pas een echt feestje als er ook nog extra activiteiten te doen zijn in het museum. Daar is zeker voor gezorgd. Lees hieronder het programma en kijk hier voor nog meer informatie en toegangsprijzen.

Vertelvoorstelling
De Verhalendame vertelt de mooiste verhalen die zijn geïnspireerd op het nieuwe prentenboek De mooiste vis van de zee gelooft niet alles.
Tijden: 11.00 uur en 14.00 uur
Leeftijd: 2+

Schminken
Laat je schminken en krijg de mooiste vis, mét glinsterschubben natuurlijk, op je gezicht, of kies voor een ander zeedier.
Tijd: 10.00-15.00 uur

Jouw eigen mooiste vis
Knutsel jouw eigen mooiste vis in het Verhalenlab. Deze mag natuurlijk mee naar huis, maar je mag je mooiste vis ook ophangen in het Verhalenlab.
Tijd: hele dag

Voorleestent
Bezoek de Voorleestent en dwaal mee met de avonturen van Regenboog in de boekenserie De mooiste vis
Tijd: hele dag


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *